کد خبر: ۵۸۱۸۰۹
تاریخ انتشار : ۰۵ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۳

کشف یک مجموعه عظیم از فسیل نرم‎‌تنان در چین+عکس

قدمت این فسیل ها حدود ۵۱۸ میلیون سال تخمین زده می شود و به خصوص از این نظر غیرعادی هستند که بافت های نرم بدن بسیاری از این موجودات، از جمله پوست، چشم و ارگان های داخلی آنها به طرز فوق العاده ای حفظ شده است.
آفتاب‌‌نیوز :
دانشمندان می گویند گنجیه "حیرت انگیزی" از هزاران فسیل را در کرانه های رودی در چین یافته اند.

قدمت این فسیل ها حدود ۵۱۸ میلیون سال تخمین زده می شود و به خصوص از این نظر غیرعادی هستند که بافت های نرم بدن بسیاری از این موجودات، از جمله پوست، چشم و ارگان های داخلی آنها به طرز فوق العاده ای حفظ شده است.

فسیل شناسان این یافته ها را حیرت انگیز توصیف می کنند به خصوص که بیش از نیمی از آنها متعلق به گونه های ناشناخته است.

این فسیل ها موسوم به "زیست بوم کینگجیانگ" در نزدیکی رود دانشوی در استان هوبی جمع آوری شد.

تاکنون بیش از ۲۰ هزار نمونه جمع آوری شده و در مجموع ۴۳۵۱ نمونه از جمله کرم ها، عروس دریایی و جلبک تحلیل شده اند.

پروفسور شینگلیانگ ژانگ از دانشگاه شمال غربی چین به بی بی سی گفت که اینها "مرجع مهمی برای مطالعه سرمنشا گونه های اولیه خواهند شد."

پروفسور رابرت گینز، فسیل شناسی که در این مطالعه شرکت داشته، به بی بی سی گفت که این کشف به خصوص از این نظر مهم است که "اکثریت موجودات تازه ارگانیسم های نرم تنی مثل عروس دریایی و کرم هایی هستند که به طور معمول شانسی برای فسیل شدن ندارند."

به طور معمول فسیل هایی که در اطراف جهان کشف می شود متعلق به سخت تنان هستند چون مواد سفتی مثل استخوان کمتر می پوسند و تجزیه می شوند.

به گفته پروفسور ژانگ زیست بوم کینگجیانگ احتمالا به دلیل توفان "به سرعت در رسوبات دفن شده" و برای همین بافت های نرم اینقدر خوب حفظ شده اند.

پروفسور الیسون دیلی، فسیل شناسی که در این مطالعه شرکت نداشته اما تحلیلی در کنار این مقاله در نشریه "ساینس" چاپ کرده، به بی بی سی گفت که این یافته یکی از مهم ترین ها در یک قرن اخیر است.

او نوشت: "کاملا مرا متحیر کرده. به عنوان یک فسیل شناس هرگز فکر نمی کردم شاهد کشفی به این عجیبی باشم."

تیم محققان اکنون مشغول ثبت سایر گونه های این مجموعه هستند و با هدف شناخت بهتر اکوسیستم های کهن محلی، حفاری های بیشتری در ناحیه انجام می دهند.

این فسیل ها به دوره کامبرین که ۵۴۱ میلیون سال پیش شروع شد و شاهد افزایش سریع تنوع جانوری زمین بود تعلق دارند.

پروفسور گینز می گوید: "تنوع زیست بومی چیزی است که امروزه بدیهی فرض می کنیم، هرچند نشانه هایی هستند که میزان انقراض به سرعت در حال افزایش است."

"با این حال سرمنشا بیشتر سلسله های عمده جانوری به یک رویداد واحد در تاریخ حیات می رسد، به انفجار کامبرین، که مشابهش پیش یا پس از آن دیده نشده. این همچنین خویشاوندی عمیق ما با همه جانوران را به ما یادآوری می کند."


منبع: بی بی سی

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین