کد خبر: ۵۸۴۸۶
تاریخ انتشار : ۱۶ اسفند ۱۳۸۵ - ۱۵:۲۵

بولتون: ایران تهدید نظامی را جدی بگیرد

آفتاب‌‌نیوز : جان بولتون در مصاحبه با رادیو فردا به تشریح تحولات پرونده هسته ای ایران و موضع ایالات متحده آمریکا برای اقدامات بعدی از دیدگاه خود پرداخت. وی در مورد اعزام دومین ناو هواپیما بر آمریکا به خلیج فارس و ارتباط آن با حمله به ایران گفت: ناوهای هواپیمابر آمریکایی به دلیل شرایطی که نیروهای ائتلاف در عراق با آن روبرو هستند، و نیز به دلیل گردش معمول نیروها در آن جا هستند اما من همچنان فکر می‌کنم حکومت تهران باید این موضع آمریکا مبنی بر اینکه اگر ایران روند غنی سازی اورانیوم را آن چنان که قطعنامه شورای امنیت خواستار آن است متوقف نکند، تمامی گزینه‌ها روی میز خواهد بود را  جدی بگیرد. 

بولتون با بیان اینکه ایران تحت فشارهای جامعه جهانی هرگز برنامه های هسته ای اش را متوقف نخواهد کرد گفت: من واقعاً پیش بینی نمی کنم که حکومت کنونی تهران از تلاش در راه دستیابی به سلاح های هسته ای داوطلبانه دست بر دارد. 

وی افزود: اگر آن‌ها همچنان در چنین مسیری پیش بروند، که به نظر می رسد مطمئناً چنین کاری خواهند کرد، به نظر من جز این که گام‌های دیگری برداریم، گزینه‌ای نخواهیم داشت. من شخصاً فکر می کنم که حکومت تهران، تا زمانی که بر سر قدرت است، به پی گیری سلاح‌های هسته ای ادامه خواهد داد، و این یکی از دلایلی است که من پیش از این نیز خواستار تغییر رژیم و نظام حاکم بر ایران شده بودم.

بولتون همچنین آمریکا را در استفاده از اقدام نظامی علیه ایران جدی دانست و گفت اگر حکومت ایران واقعاً درک می کرد که ایالات متحده درباره امکان بهره گیری از نیروی نظامی چه احساس شدیدی دارد، سیاست‌هایش را تغییر می داد، اما اگر حکومت تهران برنامه‌ای برای تغییر سیاست هایش نداشته باشد، من بی تردید فکر می کنم که گزینه نظامی، گزینه‌ای است که باید روی میز بماند. 

وی علیرغم اظهار نظر کارشناسان در مورد اینکه آمریکا به خاطر مشکلاتی که در عراق با آن روبروست قادر نیست حمله به ایران را نیز هدایت کند افزود: من گمان نمی کنم در بهره گیری از گزینه نظامی در مقابله با برنامه هسته‌ای ایران، نیازی به اعزام نیروهای زمینی باشد، به نظر من، پای نابودی تاسیسات هسته‌ای در میان خواهد بود، و این کار را از راه های مختلف دیگری می‌توان انجام داد. 

نماینده پیشین آمریکا در سازمان ملل مخالفت چین وروسیه با اعمال تحریم علیه ایران را تضعیف کننده، امکانات شورای امنیت برای اعمال واقعی تحریم و مجازات موثر علیه ایران دانست و گفت: این برای شورای امنیت مطلوب نیست، و معنایش این است که ایالات متحده و دیگرانی که از تلاش حکومت ایران برای دستیابی به سلاح های هسته ای نگران‌اند، در خارج از شورای امنیت دست به کار خواهند شد چون ما نمی‌توانیم اجازه دهیم که کوتاهی در اقدام شورای امنیت، در مسئولیت ما برای حفظ اتباع آمریکایی و دوستان و متحدانمان اخلال ایجاد کند.

بولتون کنفرانس عراق را طرح دولت عراق دانست و گفت که هدف از آن ایجاد دری از پشت برای آغاز گفت وگو میان تهران و واشنگتن نیست.
.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین