آفتابنیوز : علی اکبری عضو کمیسیون کشاورزی آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس،درباره گرانی چندین برابری خرما و جولان دلالان در آستانه ماه رمضان گفت: متاسفانه دلالان در آستانه ماه رمضان با ورود به این بخش کام مردم را تلخ کردند. ضمن اینکه شبکه مافیایی و سوداگری و منفعت طلبی برخی افراد منجر به بروز آسیبهای فراوان و فشار بیشتر بر مردم در شرایطی که معیشت و اقتصاد مردم دچار بحران کرده است.
وی افزود:دلالان هر گاه به بخشی از مسائل کشور و موضوعات مختلف ورود میکنند آسیبهایی را به وجود میآورند هر چند که دولت وزارت جهاد کشاورزی را موظف کرده خرما را برای ماه رمضان مدیریت کرده و بر نحوه توزیع و قیمت آن نظارت کنند.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس تصریح کرد: وقتی نقدینگی بیش از حدی در کشور وجود دارد که دلالان میتوانند آن را به هر سمتی ببرند و بحرانها و مشکلات و آسیبهایی را به وجود آورند اقدامات نامیمونی را انجام میدهند که پیامدهایی را به جامعه تحمیل میکند. ضمن اینکه نقدینگی 1700 هزار میلیارد تومان که باید برای آن فکری اساسی کرد.
اکبری اظهار داشت:نگاه سودجویی و منفعت طلبی برخی افراد و عدم توجه به همنوع خود در جامعه آنهم در آستانه ماه رمضان بیانصافی و نامردی در حق دیگران است که البته امیدواریم دولت و بخشهای نظارتی با ورود جدی به این موضوع اقدام جدی به عمل آورند.
وی خاطرنشان کرد: بهتر است تشکلهای صنفی، تعاونیهای روستایی، سندیکاها و شرکتهای دست اندرکار موضوع کشاورزی و به ویژه خرماداران به این موضوع ورود کرده و مانع از سودجویی برخی افراد شود که زحمتی برای تولید آن خرما نکشیدهاند. این در حالی است که کشاورزان خرماکار زحمات زیادی را برای تولید این محصول انجام میدهند ولی سود آن به جیب دلالان میرود.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه تولید خرما در کشور به هیچ وجه کم نیست و بین 200 تا 300 تن صادرات سالیانه داریم، افزود: بهتر است تشکلهای صنف خرماکار احساس مسئولیت بیشتری کرده و بازار را از دست دلالان خارج کنند.