کد خبر: ۵۸۷۹۷۲
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۶:۵۸

مردم با اطمینان کامل می‌توانند خودروهای خود را گازسوز کنند

جمعی از مدیران صنعت سی‌ان‌جی کشور بر ضرورت افزایش سهم سی‌ان‌جی در سبد سوخت خودروها تاکید کردند و به مردم اطمینان دادند که تدابیر و تمهیدات لازم برای افزایش ضریب ایمنی خودروهای گازسوز اندیشیده شده است و نگرانی از این بابت وجود ندارد.
آفتاب‌‌نیوز :
به گزارش  شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران، در نشست خبری در حاشیه سومین روز بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی محمد رضایی، ‌مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی با اشاره به اینکه اکنون ظرفیت جایگزینی ۴۰ میلیون مترمکعب گاز با ۴۰ میلیون بنزین در کشور وجود دارد، ‌افزود:‌ تنها نیمی (۲۰ میلیون مترمکعب سی‌ان‌جی) از این میزان ظرفیت در کشور فعال است.

وی با بیان اینکه بسیاری با طرح این پرسش که آیا شما خود حاضر به تبدیل سوخت ماشین خود به سی‌ان‌جی هستید؟ ادامه داد: جواب من به پرسش دوستان مثبت است و آنها را تشویق به استفاده از این سوخت می‌کنم.

رضایی ‌از هزینه بالای تعمیرات، ‌نبود امنیت و کاهش شتاب خودروها به‌عنوان سه باور نادرست درباره خودروهای گاز سوز در کشور نام برد و گفت: ضروری است افزون بر تحریک تقاضا و فرهنگ‌سازی درباره صنعت سی‌ان‌جی، خودروسازان نیز به تولید خودروهای گاز سوز توجه بیشتری داشته باشند.

مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی با اشاره به اینکه صنعت سی‌ان‌جی به شدت در آمریکا رو به رشد است، ‌ادامه داد: لازم است با فرهنگ‌سازی لازم سهم سی‌ان‌جی در سبد سوخت کشور به‌عنوان یک نگاه ملی افزایش یابد.

۹۱۸ هزار خودرو تبدیل کارگاهی شدند

حمید قاسمی دهچشمه، مدیر طرح سی‌ان‌جی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی در این نشست خبری به جایگاه ایران به عنوان بزرگ‌ترین دارنده ذخایر گاز جهان اشاره و تصریح کرد: این جایگاه و توسعه ۹۰ درصدی شبکه گازرسانی در شهرها و روستاهای کشور، ضرورت افزایش سهم این سوخت پاک در سبد سوخت خودروها و استفاده بیشتر از سی‌ان‌جی را نشان می‌دهد.

وی با یادآوری اینکه هم اکنون حدود ۲ هزار و ۵۰۰ جایگاه سی‌ان‌جی در کشور فعال است که تا پایان سال ۱۲۰ جایگاه دیگر به این تعداد افزوده می‌شود، افزود:‌ سهم سی‌ان‌جی در سبد سوخت هم اکنون ۱۳ درصد است و این رقم افزایش می‌یابد.

مدیر طرح سی‌ان‌جی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با بیان اینکه ۶ کارخانه بزرگ مخزن سازی سی‌ان‌جی و چهار کارخانه بزرگ کمپرسور سازی در کشور فعال هستند، ادامه داد:‌ شرکت‌هایی در ایران در زمینه ساخت کیت که عضو هدایت‌گر خودروست، فعالیت می‌کنند و در زمینه ساخت تجهیزات سی‌ان‌جی در کشور به حدود ۹۰ درصد خودکفایی دست یافته‌ایم.

ده‌چشمه با اشاره به اینکه حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار وانت و یک میلیون تاکسی در کشور وجود دارد، ‌یادآور شد: مردم با اطمینان کامل می‌توانند خودروهای خود را گازسوز کنند، خودروهای سی‌ان‌جی‌سوز خودروهای مطمئنی هستند و حوادث روی داده در این خودروها به دلیل دستکاری مخازن اتفاق است.

نگاه منفی به خودروهای گازسوز

مدیر طرح سی‌ان‌جی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران درباره حوادث روی داده برای برخی از خودروهای سی‌ان‌جی سوز توضیح داد: از ابتدای اجرای این طرح تاکنون ۹۱۸ هزار خودرو در کارگاه‌ها به گازسوز تبدیل شده‌اند که با اطمینان می‌گویم که هیچ حادثه‌ای برای آنها روی نداده و حوادث روی داده مربوط به خودروهایی است که مخازن آن‌ها دستکاری شده است.

ده‌چشمه به وجود ۲۱ میلیون دستگاه خودرو در کشور اشاره کرد و با بیان اینکه از این میزان ۱۶ میلیون خودرو بنزین سوز هستند، افزود:‌ لازم است سهم خودروهایی بنزین در سال‌های آینده کاهش و به سهم خودروهای سی‌ان‌جی افزوده شود.

وی به انتقاد یکی از رسانه‌ها درباره اینکه سهم سی‌ان‌جی در سبد سوخت کشور با نشست‌های خبری افزایش نمی‌یابد، پاسخ داد:‌ برای اطلاع مصرف سی‌ان‌جی طی یک ماه گذشته یک میلیون مترمکعب بر ساعت افزایش یافته است.

قاسمی تاکید کرد:‌ افزایش سهم سی‌ان‌جی در سبد سوخت یک یا دو روزه اتفاق نمی‌افتد و فرآیندی زمانبر است.​

افزایش قیمت سی‌ان‌جی با هدف ترغیب سرمایه‌گذاران

اردشیر دادرس، رئیس انجمن صنفی جایگاه‌داران سی‌ان‌جی نیز در این نشست از افزایش ۳۹۲ ریالی قیمت سی‌ان‌جی از یکم خردادماه طبق مصوبه هیئت وزیران خبر داد و گفت:‌ امید می‌رود این افزایش قیمت و افزایش ۴۰ درصدی کارمزد جایگاه‌داران، انگیزه سرمایه‌داران برای سرمایه‌گذاری در این بخش افزایش یابد.

وی با بیان اینکه هم‌اکنون ظرفیت ۴۰ میلیون مترمکعبی توزیع سی‌ان‌جی در کشور فراهم شده است، ‌تصریح کرد: از زمان اجرای طرح سی‌ان‌جی تاکنون ۲۱ میلیون لیتر سی‌ان‌جی جایگزین بنزین مصرفی در کشور شده است.

به گفته دادرس، ‌جایگزین شدن ۱۰ میلیون مترمکعب گاز سی‌ان‌جی با همین میزان فرآورده‌های نفتی، ‌روزانه ۵ میلیون دلار صرفه جویی ارزی به همراه خواهد داشت.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۴
0
0
سلام .
من از مردم ایران خواهش میکنم اگه میخوان که ماشین هاشون سالم کار کنه به هیچ عنوان گاز سوز نکنن / چون خرج زیادی رو دستتان میزاره / اگر مجانی گاز سوز کنن و مجانی هم گاز بهتون بدن این کارو انجام ندبن .
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین