آفتابنیوز : آنچه نوریالمالکی در رمادی دنبال میکرد ایجاد هماهنگی بیشتر بین ارتش آمریکا و جنگجویان قبایل سنی بود. این طرح اگر واقعا انجامشدنی باشد علاوه بر اینکه عملیات جذب نیرو و تجهیزات از داخل عراق را برای شورشیان القاعده دشوار میکند مرزبندی روشنی بین جنگجویان قبایل سنی و تروریستهای القاعده بوجود خواهد آورد.
ائتلاف نانوشته شورشیان سنی ناراضی از سقوط صدام و تیمهای آدمکشی القاعده طی چهارسال گذشته الانبار را به ناامنترین و پرتلفاتترین استان عراق برای نیروهای آمریکایی تبدیل کردهاست. اکنون اما الانبار به یکی از فقیرترین و ناامنترین استانهای عراق تبدیل شده به گونهای که رهبران قبایل را به اندیشیدن دوباره در وضعیت فعلی و چشمانداز آینده بزرگترین ناحیه سنی نشین عراق واداشتهاست.
تا همین چندماه پیش سربازان آمریکایی به عنوان دشمن شناخته شده و مورد تنفر بودند، اما اکنون دشمن اصلی، القاعده قلمداد می شود که راه اجرای پروژههای بازسازی دولتی و سرمایهگذاری خارجی در این استان را مسدود کرده است. هفته پیش اهالی رمادی در تظاهراتی شرکت کردند که شعار اصلی آن نفی تروریسم بود. تروریستهای القاعده طی ماههای گذشته بسیاری از شیوخ قبایلی که با دولت عراق همکاری کردهاند و یا بستگان نزدیک آنها را کشتهاند.
یکی از مهمترین رهبرانی که ارتش آمریکا و دولت عراق روی آن سرمایهگذاری کردهاند «شیخ عبدالستار» است. او با کمک تجهیزات و تسلیحاتی که از ارتش آمریکا یک نیروی شبهنظامی کمکی ایجاد کرده که پلیس و گاردملی عراق را در شکار تروریستهای القاعده یاری میکند . او اخیرا در یک آگهی تلویزیونی ضد القاعده که از تلویزیونهای عراقی پخش میشود حضور یافتهاست.
ژنرال دیوید پتریوس فرمانده جدید نیروهای آمریکایی نیز هفته گذشته به رمادی آمده بود. او با پذیرفتن اینکه سرمایهگذاری روی قبایل سنی برای شکستدادن القاعده یک «قمار» است میگوید: «فراموش نکنید در عراق امروز هرکاری که شما انجام بدهید قمار است».
اما آیا می توان به موفقیت این طرح خوشبین بود؟ بله چون شیوخ قبایل و فرماندهان ارتش آمریکا یک هدف مشترک ساده و روشن دارند: «هرچهزودتر القاعده شکست بخورد سربازان آمریکایی زودتر به خانههایشان برمی گردند».