آفتابنیوز : آفتاب: در حالی که روند تصویب قطعنامه تشدید تحریمهای تهران مراحل نهایی خود را سپری میکند دبیرکل سازمان ملل متحد در لحنی آشتی جویانه هدف از اعمال تحریمهای جدید را «تشویق تهران به آغاز دوباره مذاکرات» عنوان کرد. دبیرکل سازمان ملل در عین حال با لغو رسمی سفر خود به تهران که احتمال آن از مدتها پیش مطرح شده بود تاکید کرد در جریان سفر آتی خود به خاورمیانه به دلیل وضعیت پرونده هستهای و امتناع جمهوری اسلامی از اجرای قطعنامههای شورای امنیت از ایران دیدن نخواهد کرد.
لحن آشتیجویانه «بان کیمون» البته در حالی است که وی در هفتههای اخیر از فعالیتهای هستهای ایران به شدت ابراز نگرانی کرده و حتی در اظهاراتی غیر منتظره مدعی شده بود «برنامه هستهای ایران تهدیدی برای امنیت جهانی است». [
کلیک کنید]
بنا به گزارش خبرگزاریها، بان کی مون روز دوشنبه در مصاحبه با روزنامه مصری «الاخبار» با اشاره به تصویب احتمالی قطعنامه دوم شورای امنیت درباه برنامه هستهای تهران گفت: «تحریمها به خودیخود نباید هدف باشند، بلکه باید این انگیزه را برای جمهوری اسلامی ایران به وجود آورد که دوباره به میز مذاکرات برگردند».
بانکی مون با ابراز این عقیده که دلیل در دستور کار قرار گرقتن قطعنامه دوم تشدید تحریمها علیه ایران «عدم اجرای درخواست های جامعه جهانی از سوی تهران» بوده است گفت: «من امیدوارم که آنها (ایران) اینبار قطعنامه شورای امنیت را اجرا کنند تا از سرگیری دوباره گفتگوها ممکن شود».
دبیرکل سازمان ملل در این مصاحبه همچنین رسماً اعلام کرد که در جریان سفر آتی خود به منطقه خاورمیانه از ایران دیدن نخواهد کرد. وی در توضیح این موضوع گفت: «جدول برنامهها و دیگر دلایل به من اجازه نمیدهد که در این مقطع به تهران سفر کنم، ولی امیدوارم در آینده امکان آن بوجود آید». گفتنی است اعضای گروه 1+5 هفته گذشته درباره متن اولیه پیشنویس قطعنامهای که ایران را به سبب عدم اجرای قطعنامه 1737 شورای امنیت مشمول تحریمهای جدید میکند به توافق رسیدند.
قطعنامه جدید شامل ممنوعیت صدور تسلیحات از ایران، توقیف داراییها و حسابهای بانکی افراد و شرکتهایی که مرتبط با برنامه هستهای و یا موشکی ایران هستند و درخواست از کشورها و سازمانهای بینالمللی برای متوقف ساختن اعطای وامهای جدید به ایران است. همچنین از کشورهای عضو سازمان ملل خواسته شده که از صدور تجهیزات نظامی سنگین به ایران خودداری کنند. شورای امنیت همچنین طی یک ضربالاجل 60 روزه از تهران خواسته است تمام درخواستهای بینالمللی را اجرا کرده و زمینه بازگشت به مذاکرات را فراهم آورد.
نکته کلیدی قطعنامه جدید علیه ایران این است که نام 28 فرد و شرکت مستقل یا مرتبط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست پیوست قطعنامه درج شده است. این قطعنامه همچنین با گسترش دامنه تحریمهای قطعنامه 1737 از کشورهای عضو سازمان ملل خواسته است گزارش اقدامات اجرایی خود را ظرف 60 روز ارایه کنند.
[کلیک کنید]