کد خبر: ۵۸۹۲۴۲
تاریخ انتشار : ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۱

عضو کانون عالی شورای اسلامی: خط فقر 3 میلیون و 750 هزار تومان/ 60 تا 70 درصد کارگران شغل دوم دارند

عضو هیئت مدیره کانون عالی شورای اسلامی کار با بیان اینکه خط فقر برای یک خانوار کارگری در شهرهای بزرگ ۳ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان در نظر گرفته شده است گفت: پس از افزایش دستمزد کارگران، این حقوق تازه به یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رسیده و همچنان اختلاف یک میلیون و ۹۵۰ هزار تومانی بین خط فقر و دستمزد کارگران وجود دارد.
آفتاب‌‌نیوز :
علی اصلانی افزود: کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی در سراسر کشور این روزها به سختی مشغول به کار هستند اما در البرز به دلیل رتبه نخست در پرداخت تسهیلات مشکلات قدری کمتر است.

رئیس کانون شوراهای اسلامی کار البرز افزود: یکی از مهمترین واحدهای صنعتی که در البرز به سختی مشغول به کارند قطعه‌سازان هستند که به دلیل پرداخت نشدن بدهی خودروسازان با مشکل مواجه شده‌اند؛ اینکه گفته شود هیچ کارگاه و واحد تولیدی در البرز تعطیل نشده درست نیست اما به طور کلی وضعیت در البرز نسبت به سایر استان‌های کشور بهتر است و تلاش می‌شود که اشتغال موجود حفظ شود.

وی در ادامه با اشاره به وضعیت معیشتی کارگران در اوضاع کنونی اعلام کرد: خوشبختانه برای اولین بار در طول ۴۰ سال اخیر یک افزایش ۳۶.۵ درصدی در دستمزد کارگران اعمال شد اما به دلیل فاصله‌ای که همچنان میان خط فقر و دستمزد وجود دارد نمی‌توان گفت مشکل معیشت کارگران با این افزایش حل شده است.

خط فقر ۳ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان تعیین شده است
این فعال کارگری ادامه داد: با افزایش ۳۶.۵ درصدی که اعمال شده حقوق کارگران به یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رسیده است اما خط فقر برای یک خانواده ۳.۵ نفره در شهرهای بزرگ سه میلیون و ۷۵۰ هزار تومان در نظر گرفته شده است و این یعنی همچنان فاصله‌ای یک میلیون و ۹۵۰ هزار تومانی میان خط فقر و دستمزد کارگران وجود دارد.

اصلانی توضیح داد: یکی از دلایلی که این فاصله میان خط فقر و دستمزد وجود دارد به دوران هشت ساله جنگ باز می‌گردد چون در آن هشت سال به دلیل شرایط جنگی هیچ افزایشی در میزان دستمزد کارگران اعمال نشد، قرار بود پس از جنگ به مرور این اختلاف کم شود اما این اتفاق رخ نداد و امروز چنین اختلافی ایجاد شده است.

وی خاطرنشان کرد: کارگران در شرایط فعلی وضعیت واحدهای تولیدی را درک می‌کنند، از همین رو ما از دولت انتظار داریم که این اختلاف را نه به وسیله پول نقد تورم‌زا بلکه به وسیله بن‌کارت‌های تعریف شده برای خرید کالاهای مورد نیاز خانوار کارگری جبران کند چون با توجه به وجود ۵۳ میلیون جامعه کارگری در کشور، افزایش قدرت خرید کارگران نقش زیادی در از بین رفتن رکود خواهد داشت.

این عضو هیئت مدیره کانون عالی شورای اسلامی کار کشور افزود: ما این پیشنهاد را در کانون عالی به دولت ارائه کرده‌ایم اما در حد پیشنهاد باقی مانده و نتیجه‌ای به دنبال نداشته است.

اصلانی در ادامه خاطرنشان کرد: بسیاری از آسیب‌های اجتماعی که در جامعه وجود دارد به دلیل همین اختلافی که بین خط فقر و دستمزد وجود دارد به صورت مستقیم و غیر مستقیم متوجه قشر کارگر است، کارگران شرایط سختی دارند اما نجیب‌ترین و باوفاترین قشر در کشور به شمار می‌روند.

وی تصریح کرد: با توجه به شرایط فعلی، بین ۶۰ تا ۷۰ درصد کارگران شغل دوم دارند، ۴۰ تا ۵۰ درصد کسانی که به صورت شخصی مسافرکشی می‌کنند از کارگران هستند که بعد از تعطیل شدن کارگاه و واحد تولیدی و محل کار خود مجبور به کار دوم می‌شوند.

این فعال کارگری در پایان گفت: وقتی گوشت به کیلویی ۱۱۰ هزار تومان رسیده، هزینه‌های بهداشت و درمان برای کارگران بالا رفته و مشکلاتی از این دست وجود دارد، چرخ زندگی کارگران نمی‌چرخد.

منبع: ایسنا
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین