کد خبر: ۵۹۰۵۲۷
تاریخ انتشار : ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۱
ظریف: جنگ نمی‌شود/ وزیر خارجه آلمان: نباید متوسل به جنگ شد

جدال توییتری ظریف و ترامپ

وزیر امور خارجه طبق روال گذشته در جمع‌بندی سفرش در توییتر نوشت: «در دو روز پایانی تور آسیایی- ترکمنستان، هند، چین و ژاپن- گفتگو‌های مفید با وزیر امور خارجه کونو و نخست‌وزیر آبه در توکیو و با وزیر امور خارجه وانگ‌یی در پکن داشتم. جامعه بین‌المللی، اعضای برجام و شرکای ما باید برای بازگشت ثبات و حفظ برجام از طریق تدابیر قاطع اقتصادی، اقدامات ملموسی انجام دهند».
آفتاب‌‌نیوز :
هواپیمای وزیر امور خارجه دیروز به آسمان تهران رسید؛ بعد گذر از عشق‌آباد، دهلی‌نو، توکیو و پکن. ظریف قبل از اینکه چین را ترک کند، روی همان جمله‌ای تأکید کرد که در داخل کشور شنیده شده است؛ «جنگی در منطقه رخ نخواهد داد». ظریف سفر منطقه‌ای خود را در فرودگاه پکن این‌طور خاتمه داد: «آینده برجام در اختیار جامعه بین‌المللی است؛ جامعه بین‌المللی تاکنون از برجام حمایت کرده، اما حمایت‌ها بیشتر به شکل بیانیه و به شکل اعلام مواضع سیاسی بوده، لازم است اعلام مواضع سیاسی به اقدامات عملی اقتصادی تبدیل شود که مردم ایران بتوانند از برجام منافع‌شان را دریافت کنند».

جنگی در منطقه رخ نمی‌دهد

وزیر امور خارجه ایران در فرودگاه پگن از چهار دور کمیسیون مشترک برجام گفت و تعهداتی که ایران برای اقدامات طرف‌های مقابل گرفته است. ظریف گفت: فکر کنم الان وقتش است و بسیار هم دیر شده برای اینکه کمیسیون مشترک به تعهداتش عمل کند. او در سفر خود با همتایان ترکمنستانی، چینی، هندی و ژاپنی رایزنی کرد. موضوع دیگری که وزیر خارجه به آن اشاره کرد، احتمال وقوع درگیری بین ایران و آمریکا بود.

به گزارش «ایسنا»، او گفت: «ما یقین داریم در نهایت جنگ، همان‌طور که رهبری فرمودند: صورت نخواهد گرفت به خاطر اینکه نه ما خواهان جنگ هستیم و نه کسی این تصور را دارد که بتواند در منطقه با جمهوری اسلامی ایران مقابله کند. اما به هر حال، لازم است این حرکت‌های خطرناک در داخل آمریکا برای مردم این کشور روشن شود. آنچه به‌عنوان سیاست آمریکا ابتدا مطرح می‌شد، اکنون به سمت تبدیل‌شدن به سیاست اسرائیلی یا برخی حکام مرتجع منطقه و آن‌ها پیش می‌رود که از طریق قدرت مالی و تبلیغاتی بر دولت آمریکا تحمیل کردند و آن‌ها در حال حاکمیت پیداکردن هستند».

ظریف رایزنی‌ها با ژاپنی‌ها را چنین توضیح داد: «در جریان سفر به ژاپن با شینزو آبه دیدار داشتم و دیدگاه‌های ایران منتقل شد و همچنین راهکار خروج از وضعیت کنونی که یک راهکار اقدام عملی است توسط شرکای ما و اعضای باقی‌مانده در برجام بررسی شد. همچنین گفت‌وگوی جدی با آقای نخست‌وزیر داشتیم و توجه مقامات عالی ژاپن به روابط با ایران و اهتمام به آن مورد تأکید قرار گرفت و فکر می‌کنم در آینده کار جدی‌تری داشته باشیم». وزیر امور خارجه در ادامه از اهمیت سفر به چین گفت و تأکید کرد که «چین یکی از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین شرکای اقتصادی ما و از مهم‌ترین شرکای سیاسی ماست که با آن‌ها روابط جامع راهبردی داریم».

چالش توییتری وزیر
هم‌زمان با این رایزنی‌ها چالش توییتری وزیر امور خارجه با دونالد ترامپ هم ادامه داشت. موضوع ایجاد اختلاف در اطرافیان ترامپ و متحدان آمریکا یا آن‌طور که ظریف آن‌ها را می‌خواند، تیم «ب» هم در سفر ظریف بیش‌ازپیش مطرح شد. برخی رسانه‌های چینی درست وقتی که جواد ظریف در این کشور حضور داشت، نوشتند شفاف‌سازی‌های ظریف درباره رسیدن اطلاعات جعلی به ترامپ سبب این اختلاف شده است. دیدگاه ظریف در این زمینه چنین بود: «شفاف‌سازی آنچه من در سفر نیویورک به عنوان تیم «ب» مطرح کردم، یک واقعیت است؛ واقعیتی که همه از آن خبر داشتند، اما به خاطر فضای روانی تحمیل‌شده بر جامعه آمریکا کمتر کسی جرئت می‌کرد این واقعیات را بیان کند».

وزیر امور خارجه گفت: ترامپ هم رسما گفته و اخیرا مجددا تأکید کرده است و لذا فکر می‌کنم واقعیت همین باشد که ترامپ خواهان جنگ نیست، اما افرادی دور او نشسته‌اند تا به بهانه اینکه آمریکا را در مذاکره با ایران قدرتمندتر کنند، او را به سمت جنگ سوق دهند. با این همه، رئیس‌جمهوری آمریکا در توییتی ایران را سردرگم دانسته بود: «رسانه‌های خبری دروغین با پوشش خبری شدیدا نادرست درباره ایران به کشورمان ضربه می‌زنند، اما دست‌کم ایران سردرگم شده که چه خبر است، چی درسته، چی نیست که اتفاقا شاید خیلی هم بد نباشد».

ادعای ترامپ به‌سرعت پاسخ ظریف را در پی داشت: «وقتی تیم «ب» یک حرف می‌زند و دونالد ترامپ حرف دیگری، کاملا آشکار است چه کسی نمی‌داند چه فکری باید بکند. ما چندین هزار سال است که می‌دانیم چه فکری باید بکنیم و در مورد آمریکا نیز از سال ۱۹۵۳ (۱۳۳۲) این را می‌دانیم. در برهه کنونی این اتفاق خوبی است».

چین خریدار نفت ایران
وزیر امور خارجه طبق روال گذشته در جمع‌بندی سفرش در توییتر نوشت: «در دو روز پایانی تور آسیایی- ترکمنستان، هند، چین و ژاپن- گفتگو‌های مفید با وزیر امور خارجه کونو و نخست‌وزیر آبه در توکیو و با وزیر امور خارجه وانگ‌یی در پکن داشتم. جامعه بین‌المللی، اعضای برجام و شرکای ما باید برای بازگشت ثبات و حفظ برجام از طریق تدابیر قاطع اقتصادی، اقدامات ملموسی انجام دهند». در این بین، گویا چینی‌ها به اعلام حمایت از برجام و موضع‌گیری اکتفا نکردند.

رویترز در جریان سفر ظریف به چین مدعی شد ایران ۱۲۰ هزار تن نفت به چین صادر کرده است. به نوشته «فارس»، مؤسسه «ریفینیتیو» ادعا کرده ۱۳۰ هزار تن نفت در بند ژوهان چین تخلیه شده است؛ خبری که البته منابع چینی آن را تأیید نکردند.

منبع: شرق
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین