آفتابنیوز : با اینکه فصل گرما هنوز آغاز نشده اما شاهد جهش ناگهانی اوج مصرف برق بویژه طی هفته گذشته بودیم؛ بهطوری که روز دوشنبه در ساعت ۲۱:۳۴ دقیقه اوج مصرف برق به ۴۲ هزار و ۱۴۴ مگاوات رسیده بود که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۴۲۴۳ مگاوات افزایش پیدا کرده است.
همچنین اوج مصرف برق ۲۲ اردیبهشتماه نیز به ۴۱ هزار و ۹۹۹ مگاوات رسیده بود که این رقم نیز در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۴۴۵۰ مگاوات افزایش یافته است. پیک مصرف تابستان سال گذشته هم از مرز ۵۷ هزار مگاوات نیز فراتر رفته بود که پیشبینی میشود این رقم در تابستان سال جاری به حدود ۶۰ تا ۶۱ هزار مگاوات برسد.
روند رو به رشد مصرف برق در حالی ادامه دارد که موضوع خاموشی در تابستان سال گذشته اتفاق افتاد و بهدلیل وجود بحران آب، خاموشیهای برنامهریزی انجام شد؛ این چالش با اینکه امسال به دلیل بارندگیهای اخیر که در سراسر ایران رخ داد، به پررنگی سال گذشته نیست، اما هنوز هم به گفته مسؤولان، پرونده خاموشیهای برنامهریزی شده به صورت قطعی بسته نشده و راهکارهای مختلفی برای مقابله با آن مورد بررسی قرار دارد.
هدف، مدیریت مصرف است نه خاموشی
در این راستا، هادی مدقق - مدیر کل دفتر مدیریت مصرف و خدمات مشترکین توانیر - در گفتگو با ایسنا، با تاکید بر اینکه همه تلاش و برنامهریزیها بر این مبناست که با مدیریت مصرف بتوانیم تابستان را بدون خاموشی پشت سر بگذاریم، اظهار کرد: بنابراین در حال حاضر به خاموشیهای برنامهریزی شده فکر نمیکنیم و سعی میکنیم برنامههای مدیریت مصرف را اجرا کنیم.
وی از آغاز برنامههای مدیریت مصرف از نیمه خردادماه خبر داد و افزود: از نیمه خردادماه با افزایش دما و روی مدار آمدن بارهای سرمایشی، بحث اوج مصرف را خواهیم داشت. بر این اساس، برنامههای مدیریت مصرف شامل برنامههای تشویقی برای مشترکین صنعتی، کشاورزی، ادارات و تجاری است که با کاهش مصرف خود در ساعات اوج میتوانند از این برنامهها استفاده کنند. این برنامهها روتین بوده و سالهای گذشته نیز اجرا میشد.
موافقت اکثر استانداران با تغییر ساعت کاری ادارات
مدیر کل دفتر مدیریت مصرف و خدمات مشترکین توانیر ادامه داد: علاوه بر برنامههای مذکور یک سری برنامه هم برای سال ۱۳۹۸ پیشبینی شده است که علاوه بر توسعه در پاسخگویی بار بتوانیم برنامههای جدید را اجرا کنیم و میزان مدیریت مصرف را افزایش دهیم. در اجرای این برنامهها، بحث الزام مطرح است و یکی از برنامهها، تغیر ساعت کار اداری است و در حال مذاکره برای اخذ موفقیت از مجموعهها هستیم که در ساعت اوج، مصرف را کاهش دهند یا از مدار خارج شوند.
مدقق ادامه داد: برای اجرای برنامه مذکور در حال اخذ مصوبه از استانداریها هستیم و تقریباً همه استانداران موافقت کردهاند و امیدواریم با اجرای این برنامه برق هیچ مشترکی در فصل گرما قطع نشود.
منبع: ایسنا
چرا در ماه مبارک رمضان مثل سایرکشورهای اسلامی ساعت کاری کارمندان راکاهش نمی دهید .