آفتابنیوز : در این میان وكیل باشگاه استقلال كه تنها بازمانده از نسل قبلی مدیران این باشگاه به حساب میآید با اعتماد به نفس فراوان همچنان كنفدراسیون فوتبال آسیا را به خاطر نقض حقوق مسلم باشگاه استقلال محكوم میكند و معتقد است كه غرض ورزی مدیران AFC موجب حذف استقلال شده است: كنفدراسیون فوتبال آسیا با دروغ پردازیهای خود زمینه حذف استقلال از لیگ قهرمانان را فراهم كرد.
غلامرضا علیپور همچنان پیگیر آن است كه استقلال را به لیگ قهرمانان آسیا بازگرداند: بلافاصله پس از اعلام این رأی به دادگاه ICAS (شورای بینالمللی عالی ورزش) شكایت كردیم. ICAS جایی است كه منابع مالی CAS را تأمین میكند. از طریق ICAS به حق واقعیمان خواهیم رسید. كنفدراسیون فوتبال آسیا باید زمینه حضور ما را در لیگ قهرمانان فراهم كند وگرنه از آنها غرامت خواهیم گرفت.
اما به هرحال بعید به نظر میرسد كه وكیل عصبانی باشگاه استقلال بتواند به موفقیتی دست یابد. او باید مدنظر داشته باشد كه این گونه موضعگیریها ممكن است در آینده روابط باشگاه استقلال و حتی فدراسیون فوتبال كشورمان با كنفدراسیون فوتبال آسیا تأثیر منفی داشته باشد.
اعلام چنین حكمی با محتوایی این چنینی از سوی مراجع قانون فوتبال كاملاً پیش بینی شده به نظر میآمد. تمام شواهد و مدارك حاكی از آن است كه باشگاه استقلال برای اعلام اسامی كاروان خود به كنفدراسیون فوتبال آسیا جهت حضور در رقابتهای لیگ قهرمانان آسیا تعلل نشان داده و به همین دلیل از حضور در این مسابقات محروم شده است.
این اتفاق در دورهای رخ داده كه AFC و محمد بن همام رئیس سختگیر آن به شدت درصدد ایجاد بسترهای لازم برای حرفهای شدن فوتبال آسیا هستند. این تصمیم گیری ضربتی در قارهای كه بسیاری از كشورهای آن فاصله بسیاری با فوتبال حرفهای دارند، مسلماً تبعات بسیاری به دنبال خواهد داشت كه متأسفانه یكی از قربانیان این سیاستگذاری باشگاه استقلال بود. كنفدراسیون فوتبال آسیا خوب میداند كه حذف استقلال از جنبههای مختلف هزینههای زیادی را برای آنها به بار آورده اما آنها برای رسیدن به هدف بزرگ خود هزینه خواهند كرد.
قطعا مدیران كنفدراسیون فوتبال آسیا از اینكه مجبورند روی نام نمایندهای از برترین تیم آسیا خط بكشند آزرده خاطر هستند. آنها قطعاً از اینكه مجبورند به دست خود نامی كه با اتكا به آن در دنیا حضور پیدا میكنند را پاك كنند، ناراحتند. اما به هرحال برای رسیدن به اهداف بزرگ حتی باید هزینههای بسیاری را متقبل شد.
با این تفاسیر به نظر میآید حرفهای وكیل محترم باشگاه استقلال در باره عملكرد و رویكرد كنفدراسیون فوتبال آسیا كمی بیانصافی به نظر میرسد: كنفدراسیون فوتبال آسیا همواره به فوتبال ایران ظلم كرده است و محرومیت استقلال نیز در این راستا قرار میگیرد. متأسفانه دروغپردازیهای این كنفدراسیون تمامی ندارد ولی ما درصدد هستیم جلوی این مسأله را بگیریم.
تنها نكته جالبی كه میتوان درباره اعلام حكم نهایی باشگاه استقلال متذكر شد این است كه این حكم درست به فاصله یك روز از صعود استقلال به صدر جدول لیگ برتر باشگاههای كشور صادر شد. آیا دادگاه حكمیت ورزش و كنفدراسیون فوتبال آسیا برای اعلام حكم منتظر این بودند كه از قهرمانی استقلال در این فصل اطمینان خاطر كسب كنند؟ یا اینكه این تقارن زمانی تصادفی بوده است؟
به هر حال آنچه مسلم است اینكه مسؤولان كنفدراسیون فوتبال آسیا با توجه به تمامی جوانب محرومیت استقلال را نهایی كردند.
امیدواریم كه مسؤولان سابق و فعلی باشگاه استقلال هم با نگاه منطقی به آینده حرفهای فوتبال آسیا بیندیشند و برای رسیدن به آن تلاش كنند.
رأی نهایی در خصوص حذف استقلال از آسیا دادگاه حكمیت ورزش (CAS) اعلام كرد مقررات مسابقاتی مانند بازیهای لیگ قهرمانان آسیا در این دادگاه بررسی نمیشود و بنابراین تقاضای استقلال برای ورود مجدد به این بازیها را خارج از وظایف دادگاه دانست.
به نقل از سایت رسمی كنفدراسیون آسیا، استقلال تهران روز 27 بهمن 1385 (16 فوریه) پس از آنكه اسامی بازیكنان را برای ثبت نام اولیه به كنفدراسیون فوتبال آسیا تحویل نداد از این بازیها كنار گذاشته شد.
این تصمیم بنا بر مقررات لیگ قهرمانان آسیا بود كه تیمهای شركت كننده را موظف میكرد تا تاریخ 22 بهمن 1385 (11 فوریه) كه مهلت ثبت نام بود اسامی بازیكنان را اعلام كنند.
دادگاه حكمیت ورزش در آخرین بررسی خود اعلام كرده است كه در این مقررات قضاوتی انجام نخواهد داد لذا از درخواست تجدید نظر استقلال پیرامون تصمیمی كه روز 27 بهمن 1385 (16 فوریه) توسط كنفدراسیون فوتبال آسیا گرفته شده استقبال نخواهد كرد.
اولین درخواست استقلال برای بازگشت به مسابقات در تاریخ 16 اسفند (7 مارچ) توسط دادگاه حكمیت ورزش رد شد. در اعلام نظر دوم، دادگاه حكمیت اعلام كرد كه استقلال به بازیها باز خواهد گشت.
به دنبال همین تصمیم كنفدراسیون فوتبال آسیا از دادگاه درخواست كرد كه این رأی را مورد بررسی دوباره قرار دهد.
در روز 15 فروردین، هیأت داوری CAS كه این پرونده را در دست داشتند با حضور قضات آقایان پیتر لیور، قاضی ارشد در لندن / انگلستان ( رئیس)، رهارد ولتن، وكیل قانونی در برن/سوئیس (حكم) و گوئتز ایلرز، وكیل قانونی در دارمشتاد/آلمان (حكم) جلسهای داشتند تا در جهت درخواست بررسی كنفدراسیون فوتبال آسیا روی رأی دوم به جمع بندی برسند.