کد خبر: ۵۹۲۹۸
تاریخ انتشار : ۱۹ فروردين ۱۳۸۶ - ۲۳:۴۷
آمریکایی‌ها رسماً از تهران درخواست کنند

موضع متکی درباره مذاکره با رایس

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: وزیر امور خارجه با اشاره به خبرهای منتشر شده در مورد احتمال مذاكره وی با کوندالیزا رایس در دومین كنفرانس امنیتی بغداد گفت: مبانی اصولی ما در مورد برقراری رابطه تاكنون بارها از طرف ما گفته شده است. این آمریكایی‌ها هستند كه باید به یك تصمیم واقعی برسند. آن‌ها رابطه خود را در سال 1358 با ایران قطع كردند و اگر مصمم هستند و می‌خواهند با ایران رابطه داشته باشند باید این مسئله را به صورت رسمی به دولت ایران اعلام كنند. 

به گفته مقامات عراقی دومین کنفرانس امنیتی عراق در ابتدای ماه آینده میلادی با حضور وزیران امورخارجه کشورهای همسایه و اعضا دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد در مصر برگزار خواهد شد.

منوچهر متكی که در  یک برنامه تحلیلی ـ‌ سیاسی سیما سخن می‌گفت در بخش دیگری از سخنانش در مورد صحت و سقم سفر یك هیات نظامی انگلیسی به ایران برای مذاكره در مورد سرنوشت نظامیان انگلیسی اعلام كرد: ما هیچ هیاتی از انگلیس را برای گفتگو در این زمینه نپذیرفته‌ایم.

منوچهر متكی، وزیر امور خارجه با تاكید بر این كه در جریان آزادی نظامیان انگلیسی هیچ گونه بده بستانی صورت نگفته است گفت: ما در شرایطی بودیم كه می‌بایست دو وجه را در نظر می‌گرفتیم؛ یكی رافت اسلامی و دیگری نمایش اقتدار ملی، اعطای نشان شجاعت به فرمانده تیم مرزبانان در جریان كنفرانس مطبوعاتی از سوی رییس جمهور نشان از اقتدار ایران اسلامی است و همزمانی این آزادسازی با میلاد با سعادت رسول اعظم (ص) گواه بر رافت و محبت اسلامی نظام جمهوری اسلامی ایران است.

وی در مورد اثبات اقتدار جمهوری اسلامی ایران در جریان این رخداد تصریح كرد: در سال‌های اخیر سیاست‌های سنتی مقتدرانه و آمرانه قدرت‌های بزرگ با چالش‌های جدی در منطقه خاورمیانه مواجه شده است و نقش پر رنگ و جدی ایران در منطقه خاورمیانه و نیز مخالفت كشورهای منطقه با سیاست‌های توسعه طلبانه موجب تغییر توازن قدرت در منطقه به نفع كشورهای واقع در آن شده است؛ به طوری كه امروز اشغالگران عراق با حضور ده‌ها ناو و ده‌ها هزار نیروی نظامی مستاصل شده‌اند و نمی‌توانند مثل گذشته قدرت آمرانه خود را نشان دهند.

وزیر امور خارجه با اشاره به نامه نگاری‌های برخی مقامات ارشد كشورهای مختلف برای آزادی نظامیان انگلیسی از دو بار گفتگوی مارگارت بكت، وزیر خارجه انگیس با وی سخن گفت و افزود: ما دلایل كافی در اختیار داریم كه نشان می‌دهد نظامیان انگلیسی در آب‌های ایران حضور داشته‌اند؛ در مصاحبه‌هایی نیز كه كرده‌اند به این موضوع اشاره داشته‌اند و براساس GPS و نیز سایر امكانات ردیابی نیز حضور آنان در آب‌های سرزمینی ایران مسجل شده است، اما انگلیسی‌ها كه زمانی ادعا می‌كردند طلوع و غروب آفتاب از امپراطوری آن‌ها صورت می‌گیرد نمی‌خواستند زیر بار این واقعیت بروند.

وی افزود: دولت انگلیس نه تنها تهدیدات مستقیم خود علیه جمهوری اسلامی ایران را آغاز كرد بلكه با سواستفاده از موقعیت خود در اتحادیه اروپا، سازمان ملل و شورای امنیت، سعی در انجام تبلیغات روانی علیه ایران داشت. اما در نهایت پس از مشاهده اقتدار ایران خودشان اعلام كردند كه می‌خواهیم این موضوع را در یك كانال دوجانبه حل و فصل كنیم كه این نشان از پذیرفتن تلویحی نقض حریم آبی ایران توسط نظامیان انگلیسی دارد. اگر انگلیس و همین طور بقیه كشورهای غربی از همین نكته درس بگیرند كه موضوعات مرتبط با جمهوری اسلامی ایران را می‌توان از طریق منطقی و دیپلماتیك و در چارچوب قانون پیگیری كرد امكان حل بسیاری از اختلافات موجود وجود دارد. 

متكی در ادامه به نامه‌ای كه اخیرا از سوی ایران برای شورای امنیت در خصوص رفتار زشت نیروهای آمریكایی در جریان ربودن 5 دیپلمات ایرانی در اربیل نوشته شده است اشاره كرد و افزود: سفیر ما در نیویورك نامه‌ای به دبیركل سازمان ملل هم نوشته و خواستار پیگیری جدی این موضوع شده بود؛ اما اگر در یك نگاه مقایسه‌ای بررسی كنیم مشاهده می‌شود شورای امنیت در بسیاری موارد كه ارتباطی با وظایفش ندارد با فشار قدرت‌های بزرگ اقدام به مداخله و در برخی موارد نظیر ربودن 5 دیپلمات ایرانی توسط نظامیان آمریكایی در اربیل تاكنون واكنش شایسته‌ای نشان نداده است.

متكی با تاكید بر این كه آزادی جلال شرفی، دیپلمات ایرانی ربوده شده در عراق ربطی به آزادی نظامیان انگلیسی ندارد تصریح كرد: ما در چگونگی برخورد با عاملان دستگیری دیپلمات‌های ایرانی در عراق جدی هستیم. روز جمعه من پیامی به وزیر خارجه و مقام‌های عراق ارسال كردم و ضمن اشاره بر بی‌ثمر بودن تلاش‌های آن‌ها برای آزادی دیپلمات‌ها تاكید كردم كه اگر این وضع ادامه پیدا كند ما در برداشتن گام‌های دیگری در جهت كمك به عراق دچار مشكل می‌شویم.

وزیر امور خارجه كشورمان در ادامه با اشاره به اقدامات جمهوری اسلامی ایران درجهت دفاع از حقوق بشر افزود: ما در وزارت خارجه كار جدیدی را شروع كرده‌ایم و جزوه‌هایی تحت عنوان نقض حقوق بشر در آمریكا بر اساس اعلامیه جهانی حقوق بشر را به زودی در قالب یك كتاب منتشر خواهیم كرد؛ علاوه بر این كتاب دوم این مجموعه نیز با همین عنوان در مورد یكی از كشورهای غربی است كه به زودی پس از تكمیل شدن آن چاپ می‌شود. 

وی در پاسخ به این سوالی كه با توجه به تعهد دولت انگلیس برای عدم تكرار تجاوز به آب‌های ایران اگر چنین رفتاری از سوی انگلیس تكرار شود ایران چه واكنشی نشان خواهد داد، اظهار داشت: قاعدتا تكرار این اشتباه عمدی بودن آن را می‌رساند و ما به اقتضای شرایط تصمیم لازم اتخاذ خواهیم كرد، البته ما در همین مرحله هم می‌توانستیم این افراد را به دلیل ورود غیر مجاز به آب‌های ایران محاكمه كنیم.

وزیر امور خارجه كه در میزگرد برنامه كنكاش شبكه جهانی جام جم صحبت می‌كرد ضمن اشاره به تهدیدات مكرر آمریكا علیه ایران تاكید كرد: ملت ایران ملت صلح طلبی است و در تاریخ ما تاكنون هیچ تجاوزی ثبت نشده است؛ ولی با این حال فرزندان این مرز و بوم با همه توان و قدرتشان آماده‌اند از وجب به وجب خاك و آب‌های ایران و هوای ایران حراست كنند. 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین