ابراهیم جمیلی گفت: با توجه به ارتباطی که با بخش بزرگی از صنعتگران و معدنکاران دارم، باید این خبر خوش را به گوش مسوولان کشور برسانم که بنگاه های بخش خصوصی، پژوهشکده های خود را فعال کرده و درصدد استفاده از توان نخبگان و مخترعان برای بومی سازی قطعات و ماشین آلات مورد نیاز بخش تولید هستند.
او افزود: فعالان اقتصادی کشور پذیرفته اند که دنیا فعلا قصد ندارد به ما دانش فنی لازم را بدهد و به خاطر نخوابیدن تولید و حفظ اشتغال دست بکار شده اند تا با توان داخلی نیاز خود به ماشین آلات و قطعات را تا حد بالایی از طریق بومی سازی برطرف کنند.
جمیلی تصریح کرد: نگرانی فعالان بخش تولید در این است که امروز در شرایط سخت به دنبال بومی سازی باشند اما فردا که رابطه با دنیا بهتر شود، دوباره تولیدکنندگان داخلی فراموش شده و واردات قوت بگیرد از این رو توقع می رود تا در روز صنعت و معدن امسال، سیاستگذاران کشور تضمین بدهند که هر واحدی به دنبال بومی سازی برود و بتواند نیاز کشور را در شرایط کنونی برطرف کند، در روزهایی که روابط با دنیا بهبود یابد و تحریم ها از میان برداشته شود، دولت اجازه نخواهد داد این دستاوردها از بین برود.
او افزود: در شرایط کنونی بهتر است یک همدلی میان دولت و فعالان اقتصادی بوجود آید و ادبیات آنان به هم نزدیک تر شود چرا که وظیفه این دو حفظ سطح تولید و اشتغال فعلی است.
رئیس خانه اقتصاد گفت: به رغم تمام مشکلات، بخش خصوصی با تمام توان خود در پی حفظ اشتغال و تامین نیازهای اساسی مردم و حتی صادرات محصولات خود است تا کشور از تحریم ها کمترین آسیب را ببیند.
او افزود: برخی واحدهای تولید قادرند تا با وام های زیر ۱۰ میلیارد تومان، فعالیت خود را توسعه دهند اما برای تامین این منابع با بانک ها بر سر تضامین مشکلاتی را دارند که بهتر است در این رابطه چاره اندیشی شود.
جمیلی گفت: نیاز است تا دولت بیشتر با فعالان اقتصادی جلسه داشته باشد و حرف آنان را بشنود و در جهت رفع موانع کسب و کار بکوشد که این موضوع از مهمترین مطالبات فعالان اقتصادی در مراسم روز صنعت و معدن امسال خواهد بود.