کد خبر: ۵۹۵۱۶۳
تاریخ انتشار : ۲۷ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۷:۴۶

دبیرکل اتحادیه عرب: در پرداختن به روابط جهان عرب با ایران و ترکیه بسیار دیر اقدام کردیم

دبیرکل اتحادیه عرب با اشاره به این که گفتوگوی مستقیم بهترین و کوتاه‌ترین راه برای حل معضلات و مشکلات است و منافع همگان را محقق می کند گفت: در پرداختن به مساله روابط میان کشورهای عربی و همسایگان دیر اقدام کردیم و گفتوگو با ایران و ترکیه به یک امر دشوار تبدیل شده است.
آفتاب‌‌نیوز :

به گزارش پایگاه خبری اخبار الیوم، احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه عرب امروز (دوشنبه) در سمیناری تحت عنوان "به سوی ایجاد استراتژی یکپارچه برای تعامل با کشورهای همسایه" که پارلمان عربی آنرا برگزار کرده است گفت: ما در پرداختن به مساله روابط کشورهای عربی با همسایگان بسیار دیر اقدام کردیم.

وی با اشاره به اهمیت این سمینار و همچنین اهمیت روابط میان کشورهای عربی و همسایگان گفت: گفتوگوی مستقیم بهترین و کوتاه‌ترین راه برای حل معضلات و مشکلات است و منافع همگان را محقق خواهد کرد اما آیا می‌شود این گفتوگو بدون پایه و اساس و هدف و چارچوب باشد؟

ابوالغیط در ادامه گفت: من امروز از اینجا بطور مشخص در رابطه با دو کشور همسایه جهان عرب صحبت می‌کنم؛ ایران و ترکیه. روابط با ایران و ترکیه اخیراً بسیار بحرانی شده است تا جایی که گفت وگو با آنها به یک امر دشوار تبدیل شده است بلکه گفت وگو در وقت کنونی بی فایده است زیرا گفت وگو با هدف گفت وگو و بدون هیچ چارچوب مفهومی چیزی جز یک تمرین ذهنی و یا یک نمایش نخواهد بود و مشکلات اصلی را برطرف نخواهد کرد و منجر به ایجاد روابط خوب نخواهد شد.

دبیرکل اتحادیه عرب با اشاره به اینکه از سال ۲۰۱۵ به بعد "دخالت ایران در امور کشورهای عربی" به بند دائمی بیانیه‌های اتحادیه عرب تبدیل شده است مدعی شد: ما امروز شاهد خطرات ایران و بازوهای آن علیه امنیت ملی و عربی بلکه امنیت جهانی هستیم.

وی افزود: متأسفانه جزئیات دردناکی در مورد روابط کشورهایی عربی با دو کشور همسایه (ایران و ترکیه) وجود دارد و این روابط منفی به جایی رسیده است که هیچ شخص عربی دوست ندارد روابط کشورش با دو کشور اسلامی که با آنها ریشه‌های تاریخی، جغرافیایی، دینی و فرهنگی داریم به این حد برسد.

دبیرکل اتحادیه عرب در ادامه گفت: به نظر من مشکل اصلی این است که هر دو کشور (ایران و ترکیه) یک طرح سیاسی دارند که می‌خواهند آنرا خارج از مرز کشورهای خود و مشخصاً در منطقه عربی پیاده کنند.


وی مدعی شد: طرح هر دو کشور ایران و ترکیه توسعه طلبانه و بر مبنای ایجاد روابط دوجانبه یکی سلطه گر و دیگر تابع است. هر دوی آنها حاکمیت کشورها و استقلال آنها را نقض می‌کنند و هر دوی آنها درگیری‌های منطقه را فرصتی برای نفوذ می‌دانند.

احمد ابوالغیط در پایان گفت: امیدواریم که روزی این اسلوب و روش تغییر یابد، در آن زمان برای گفت گو نتیجه و معنایی خواهد بود.

 این ادعاها درحالی مطرح می‌شود که اتحادیه عرب تحت ریاست ابوالغیط تاکنون درباره هیچیک از بحران‌های موجود در کشورهای عربی به ویژه یمن، سوریه و لیبی عملکرد قابل توجهی نداشته و حتی یک بیانیه در محکومیت اقدامات عربستان و امارات در یمن که باعث ایجاد دو دستگی در میان کشورهای عربی شده، صادر نکرده است.

جمهوری اسلامی ایران همواره تاکید کرده است که به دنبال ایجاد صلح و ثبات و امنیت در منطقه بوده و برای حل بحران‌های عربی تلاش فراوانی کرده است.

محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان چندین بار خواهان ایجاد مجمع گفت وگو های منطقه‌ای شد اما متأسفانه این پیشنهادات با موافقت کشورهای عربی همراه نبود.

ظریف اخیراً نیز که به بغداد سفر کرده بود پیشنهاد امضای معاهده "عدم تعرض" میان کشورهای همسایه را مطرح کرد که این بار نیز کشورهای عربی هیچ واکنشی به این مساله نداشتند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین