کد خبر: ۵۹۵۱۹۸
تاریخ انتشار : ۲۸ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۹:۲۲

درباره سالک، بیماری شایع پوستی فصل گرما بیشتر بدانید

سالک از شایع ترین بیماری های پوستی شایع در فصل گرماست که بین انسان و حیوان مشترک است و آب و هوای گرم در افزایش این بیماری بسیار مؤثر است. بر اساس آمارهای موجود، سالیانه یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر به این بیماری مبتلا می‌شوند و ضایعات بد شکل و عوارض عوامل اجتماعی، روحی و روانی از پیامدهای ناگوارناشی از این بیماری است.
درباره سالک، بیماری شایع پوستی فصل گرما بیشتر بدانید
آفتاب‌‌نیوز :

در حال حاضر ۱۰ میلیون نفر در دنیا از این بیماری رنج می‌برند و ایران نیز یکی از هفت کانون مهم پشه لیشمانیوز است و استان‌های اصفهان، قم، کاشان، کرمان، شیراز، بوشهر، مشهد، زاهدان و بندر عباس از مهمترین کانون‌های درگیر محسوب می‌شوند.

با وجود اینکه سالک به عنوان شایع‌ترین بیماری پوستی آن هم در فصل گرما سال به شمار می‌رود اما با اتخاذ راهکارهای بهداشتی، می‌توان از بروز این بیماری جلوگیری کرد.

*خطر گزش پشه از غروب آفتاب تا سحر است

مینا محمدی متخصص بیماری‌های پوستی در این زمینه به ایرنا می‌گوید: انگلی به نام لیشمانیا باعث ایجاد این بیماری است و این انگل از راه گزش نوعی پشه که به پشه خاکی یا پشه کوری معروف است،

انتقال می‌یابد.

وی می‌افزاید: این پشه‌ها در مکان‌های گرم و مرطوب مثل زیر زمین‌خانه‌ها، فضاهای متروک، پشت لوازم و اشیای ثابت منزل زندگی می‌کنند.

این پزشک با بیان اینکه خطر گزش پشه از غروب آفتاب تا سحر بیشتر از سایر مواقع شبانه روز است، به مردم در فصل گرما توصیه می‌کند در این مواقع حتی الامکان از کار و فعالیت در فضاهای باز دوری کنند.

محمدی ادامه می‌دهد: پشه‌ها طی گرمای روز فعالیت کمتری دارند و یکی دیگر از راه‌های انتقال این بیماری، تماس زخم‌های عادی با ترشحات زخم سالک است.

*سالک بدون درد و خارش

این متخصص بیماری‌های پوستی ادامه می‌دهد: زخم‌های سالک بدون درد و خارش است و روی پوست بدن ایجاد می‌شود.

محمدی اضافه می‌کند: تا زمانی که انگل در زخم وجود داشته باشد، احتمال‌سرایت آلودگی وجود دارد که‌در موارد درمان نشده معمولاً پنج ماه تا دو سال به طول می‌کشد.

*پیشگیری و کنترل

این متخصص بیماری‌های پوستی درباره پیشگیری و کنترل سالک می‌گوید: ارتقا آگاهی جامعه در مورد اهمیت سالک، راه‌های انتقال و اقدامات پیشگیری کننده با استفاده از روش‌های مناسب آموزشی از سوی مسؤولان و دست اندرکاران بهداشت و درمان کشور بسیار ضروری است.

محمدی، استفاده از پشه بند، توری، لباس‌های کاملاً پوشیده با آستین‌های بلند و شلوار بلند به خصوص هنگام غروب و در طول شب، استفاده از پمادهای دورکننده حشرات به خصوص در هنگام غروب و در طول شب، عدم رفت و آمد به مناطق آلوده در هنگام غروب و در طی شب، جمع آوری به موقع زباله و نخاله‌های ساختمانی و عدم نگهداری دام‌ها در نزدیکی مناطق مسکونی برای پیشگیری از سالک را موثر دانست.

این متخصص بیماری‌های پوستی می‌افزاید: افراد اگر مشاهده کردند ضایعه پوستی در آنها ایجاد شده و بهبود آن بیش از ۱۴ روز طول کشیده است، این ضایعه مشکوک به سالک است و باید بررسی شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین