کد خبر: ۵۹۶۰۳
تاریخ انتشار : ۲۶ فروردين ۱۳۸۶ - ۱۳:۳۴
سازمان انرژی اتمی ایران برگزار می‌کند

مناقصه جهانی ایران برای 2 نیروگاه اتمی

آفتاب‌‌نیوز :

آفتاب: معاون سازمان انرژی اتمی ایران از فراهم شدن مقدمات برگزاری دو مناقصه بین‌المللی برای احداث دو نیروگاه هسته‌ای جدید تا هفته آینده خبر داده و اعلام کرد شركت تولید و توسعه انرژی اتمی ایران، از شركتها، پیمانكاران داخلی و خارجی برای طراحی، تامین قطعات، ساخت و راه اندازی دو واحد نیروگاه اتمی در مقیاس هزار تا ‪ ۱۶۰۰‬مگاوات با رآكتور آب سبك تحت فشار در استان بوشهر، دعوت به همكاری می‌كند. 

«احمد فیاض بخش» معاون سازمان انرژی اتمی و مدیرعامل شركت تولید و توسعه‌انرژی اتمی ایران، با اشاره به اینکه «متقاضیان واجد شرایط كه دارای تجربه كافی در زمینه ساخت و راه‌اندازی این نیروگاهها هستند، می‌توانند در این مناقصه شركت كنند» در پاسخ به این سئوال که «آیا شركتهای آمریكایی نیز می‌توانند در این مناقصه شركت كنند؟» گفت: هر شركتی كه تمایل داشته باشد، می‌تواند شركت كند. 

به گفته فیاض بخش در در ساخت این دو نیروگاه از 36 درصد توان داخلی استفاده می‌شود. این دو نیروگاه جدید با توان 1000 تا 1600 مگاوات در کنار نیروگاه اتمی بوشهر احداث خواهند شد. 

فیاض بخش ابراز امیدواری کرد در فضای هموار بین المللی و فرآیندی برنامه ریزی شده می‌توان برای ساخت نیروگاههای بعدی سهم مشارکت داخلی را از 36 درصد به حدود 88 درصد رساند. 

وی هزینه ساخت هر نیروگاه هزار مگاواتی را بین یک میلیارد و 400 میلیون تا یک میلیارد و 800 میلیون دلار اعلام کرد و یاد آور شد: ساخت هر نیروگاه طبق استانداردهای بین المللی حدود 9 تا 11 سال به طول می انجامد. 

فیاض بخش اما در مورد اینکه آیا ایران با توجه به همکاری قبلی با روسیه، بازهم اولویت را به این کشور خواهد داد، گفت: اولویت را به بهترین شرکت کننده در مناقصه و بهترین پیشنهاد به لحاظ فنی و مالی می دهیم . 

وی در خصوص تامین سوخت نیروگاه های مورد مناقصه نیز گفت: با توجه به اینکه توان تولید سوخت اتمی در داخل کشور ایجاد شده است بخشی از سوخت این نیروگاهها را در داخل و بخشی از آن را از خارج تامین خواهیم کرد.ایران معتقد است حداقل برای دو نیروگاه اتمی ( از مجموع نیروگاههای مورد نیاز برای 20 هزار مگاوات برق هسته‌ای) خودش می‌تواند تامین سوخت کند. 

مدیرعامل شرکت تولید و توسعه انرژی اتمی ایران در مورد آخرین توافقات تهران - مسکو بر سر زمان راه اندازی نیروگاه بوشهر نیز گفت: طبق قرار داد مکتوب بین ما و روسیه این نیروگاه باید سپتامبر 2007 به بهره برداری فیزیکی و نوامبر 2007 به تولید برق برسد، ما معتقدیم در صورتی که پیمانکار روسی با جدیت تمام کار را ادامه دهد این تاریخ راه اندازی محقق خواهد شد. به گفته فیاض بخش، توافقات جدید میان ایران و روسیه ناظر بر تعویق زمان نیست. 

وی در خصوص ارسال سوخت نیروگاه بوشهر نیز با اشاره به این‌که «هفته آینده مذاکراتی در این زمینه در مسکو برگزار خواهد شد» افزود: علیرغم آنکه در چارچوب قرار داد و با توجه به پایان یافتن مهلت زمان ارسال سوخت تا مارس سال جاری میلادی ، زمان حمل سوخت فرار رسیده است اما فعلا زمان ارسال سوخت به مرحله بحرانی نرسیده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین