آفتابنیوز : آفتاب: فرمان پرواز به خلبانان جنگندههای میگ29 نیروی هوایی ایران صادر شد. لحظاتی بعد آنان بر فراز صحرای بزرگی که یکی از مهمترین تاسیسات اتمی ایران در آن واقعشده به غرش درآمدند. انجام این مانور از پیش اعلامنشده صدها کارشناس روسی شاغل در این سایت هستهای را به شدت وحشتزده ساخته بود، آنان گمان میکردند حملهای که آمریکا و یا شاید اسرائیل از مدت ها پیش در تدارک آن بودهاند آغاز شده است.
یکساعت بعد روسهای وحشتزده متوجه شوند که این تنها یک اعلام آمادگی از سوی نیروی هوایی ارتش ایران بوده تا آمادگی خود را برای قابلیت دفاع از تاسیسات هستهای کشور در صورت وقوع حمله خارجی نشان دهند. نکته جالب اینجاست که هیچکس از میان فرماندهان نظامی ارشد ایران توجهی به این موضوع مهم نداشته که باید به تکنسینهای روس چیزی در اینباره گفته شود، کشوری که با همکاری خود در برنامه اتمی ایران این کشور را در آستانه وارد شدن به باشگاه اتمی قرار داده است.
مقامات ایران تاکنون همواره سعی کردهاند خود را نسبت به هرگونه حمله احتمالی از سوی آمریکا یا اسرائیل خونسرد نشان دهند، اما رزمایشهای اخیر در بوشهر و نطنز نشانگر وجود احساس نگرانی واقعی در تهران از وقوع یک اتفاق است. همه میدانند که تاسیسات غنیسازی اورانیوم در نطنز و توسعه آب سنگین در اراک از اهداف کلیدی هر حملهای به ایران خواهند بود.
اما چهچیزی باعث میشود که ایران حاضر به تحمل ریسک بزرگ ادامه برنامه هستهایاش باشد؟ پاسخ آن خیلی پیچیده نیست: تبدیل شدن به یک ابرقدرت منطقهای که منافعش محترم شمرده شود. تا همینجا تاکید تهران بر ادامه غنی سازی اورانیوم باعث شده تا تودههای مردم در کشورهای سنی عربی طرفدار حکومت شیعه تهران شوند.
یک گزارش اطلاعاتی که ماه پیش در اسرائیل منتشر شد به این نکته اشاره داشت که نشانههای زیادی وجود دارد مبنی بر اینکه ایران توانسته است طی ششماهه گذشته نفوذ خود در کشورهای خاورمیانه و مناطق همجوار با آن را به شدت افزایش دهد، امری که علاوه بر نگران ساختن آمریکا ناخشنودی شدید القاعده و گروهکهای تندرو وابسته به آن را نیز در برداشته است.
هرچند بر مبنی همین گزارش در برخی کشورها مانند کویت، بحرین و اردن اکثریت سنی از قدرتگرفتن اقلیت شیعه به شدت احساس نگرانی میکنند، امری که می تواند به آغاز یک جنگ فرقهای فراگیر در آینده بیانجامد.