کد خبر: ۵۹۸۵۶
تاریخ انتشار : ۳۱ فروردين ۱۳۸۶ - ۱۶:۴۳
رییس فراکسیون اقلیت تشریح کرد:

نگرانی‌های مشترک بزرگان اصلاحات برای کشور

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب- هنگامه منهاجی: در روزهای آغازین سال جدید نمایندگان فراکسیون اقلیت مجلس به همراه تعدادی از نمایندگان معتدل فراکسیون اکثریت با سید محمد خاتمی،‌ مهدی کروبی و هاشمی رفسنجانی دیدارهایی داشتند. این دیدارها با توجه به حضور نمایندگان طیف اکثریت مجلس هفتم حایز اهمیت بود و واکنش‌ها و تحلیل‌هایی را نیز در داخل و خارج از مجلس در پی داشت. «محمدرضا تابش» رئیس فراکسیون اقلیت مجلس درخصوص این دیدارها به سوالات خبرنگار پارلمانی آفتاب پاسخ داد. 

آقای تابش! هدف فراکسیون اقلیت از تدارک و انجام این دیدارها چه بود؟
امسال چون به نام سال «اتحاد ملی و انسجام اسلامی» نامگذاری شده، ما خواستیم زمینه تحقق این شعار را عملا فراهم کنیم. چون قرار بود فراکسیون امسال فعال‌تر از سال‌های پیش باشد، یکی از زمینه‌های کارساز دیدار با افراد موثر در انقلاب و دست‌اندرکاران نظام بود تا در این دیدارها از نظرات و دیدگاه آقایان در مورد مسائل مختلف استفاده کنیم. البته ابتکاری که کردیم این بود که نمایندگان معتدل فراکسیون اکثریت را نیز دعوت کردیم و آن‌ها نیز پذیرفتند و استقبال هم کردند، البته برنامه‌های دیگری نیز داریم که به مرور اعلام خواهیم کرد.

اهمیت دیدار حدود 100 نماینده مجلس با این سه چهره که در وحدت اصلاح‌طلبان نقش بسزایی دارند، چیست؟
با توجه به جایگاه و منزلت این آقایان و گرایشات داخلی میان اصلاح‌طلبان،این دیدارها حائز اهمیت بود. چراکه این سه نفر، دیدگاه طیف‌های مختلف اصلاح‌طلبان را پوشش می‌دهند و دیدگاه‌ها را منسجم می‌کنند. در این دیدار نیز از آقایان خواستیم نقش محوری خود در وحدت و انسجام اصلاح‌طلبان را اعلام کنند تا بتوانیم در عرصه کشور و تحولات آینده، نتایج بهتری بگیریم.

واکنش طیف مخالف در مجلس به این دیدارها چگونه بود؟
چون از طیف مقابل نیز دعوت کرده بودیم، واکنش منفی زیادی در میان اصولگرایان وجود نداشت.ما بعنوان اقلیت مجلس، امیدواریم که چنین حرکت‌هایی مورد توجه دوستان اکثریت هم باشد و آنها نیز دیدارهای این چنینی برگزار کنند تا نزدیکی و انسجام بیشتری میان نیروهای سیاسی از جریانات مختلف ایجاد نشود.

اشاره داشتید که فراکسیون اقلیت برای این دیدارها از فراکسیون اکثریت هم دعوت کرد و تعدادی از اعضای اکثریت هم در این جلسات حضور داشتند. تحلیل شما از این اتفاق چیست؟
به عقیده من، طیف معتدل جریان اصولگرا و از جمله فراکسیون اکثریت مجلس قصد دارند در امور مملکت فعال باشند و در این زمینه، علاقه‌مندند با استفاده از پتانسیل‌ نیروهای وفادار به انقلاب کمترین تنش را شاهد باشیم. این یک مساله مشترک میان اصلاح‌طلبان و جریانات معتدل جریان محافظه کار است که هر دو طرف عقیده دارندفارغ از تعصبات سیاسی و جناحی، باید به پیشرفت و توسعه ایران فکر کنیم؛ چرا که عموم جامعه هم این مشی را می‌پسندند. 

با توجه به این دیدارها چشم‌ا نداز انتخابات مجلس هشتم و فضای مجلس هفتم در یک سال آینده را چگونه می‌بینید؟
فضای مجلس هفتم چون آخرین سال کاری آن است، محافظه‌کارانه‌تر از قبل خواهد بود. البته مجلس هفتم اکنون به یک عقلانیت رسیده و در تصمیم‌گیری‌ها پختگی بیشتری دارد. مجلس هشتم نیز منوط به این است که شورای نگهبان،‌ وزارت کشور و دیگر ارگان‌ها و گروه‌های دست‌اندرکار بر مدار قانونی عمل کنند یا خدای‌ناکرده تصمیمات فراقانونی داشته باشند. شخصا معتقدم در انتخابات آینده مجلس، اگر در رد و تایید صلاحیت‌ها، محور قانون باشد و از اعمال سلیقه جلوگیری شود، ترکیب مجلس آینده متوازن و کارآمد جلوه خواهد کرد و طبعا شاهد حضور نیروهای معتدل با سنگینی به نفع اصلاح‌طلبان در مجلس هشتم خواهیم بود.

به عنوان آخرین سوال؛ در این سه دیدار از سوی آقایان خاتمی، کروبی و هاشمی رفسنجانی چه نکات مشترکی به عنوان نگرانی‌ها یا مسایل مورد توجه بیشتر مطرح شد؟
همه آقایان نسبت به وضعیت سیاسی و برخی مواضع مطرح شده از سوی دولت و همین طور اجماع جهانی که علیه ایران شکل گرفته، نگران بودند. هرسه آقایان همچنین نسبت به وضعیت اقتصادی کشور و احتمال تحریم‌هایی که به مناسبت قطعنامه سازمان ملل انجام شد اظهار نگرانی می‌کردند و معتقد بودند در اداره کشور باید مدار عقلانیت حرکت شود تا به مردم و کشور کمترین آسیب برسد و وضعیت بهتری را با تعامل و انسجام ملی پیش‌رو داشته باشیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین