آفتابنیوز : آفتاب- محمد رضا یزدانپناه: «حسین اللهکرم» از فعالان جریان حزبالله که به تازگی به عنوان وابسته نظامی ایران در منطقه بالکان منصوب شده بود، سه شنبه 20 فروردین ماه تهران را به مقصد «زاگرب» پایتخت کشور کرواسی ترک کرد.
پرواز وی راس ساعت 5/3 بامداد سه شنبه بیستم فروردین به هوا برخاست. البته این پرواز شاهد حدود 30 تا 40 نفر از چهرههای نزدیک به جریان حزبالله بود که با حضور در فرودگاه، «استاد» خود را بدرقه میکردند.
مراسم خداحافظی اللهکرم از ایران البته به همین سادگی هم نبود زیرا این مراسم با خواندن شعر «آن سفر کرده که صد قافله دل همره اوست...» و ریختن اشک، به مراسمی احساسی بدل شد.
این در حالی است که با انتصاب «حسین اللهکرم» که از حامیان جدی «محمود احمدینژاد» در جریان انتخابات دوره نهم ریاست جمهوری بود، تحلیلها و انتقادات زیادی از عملکرد مسئولان دولت نهم در این ماجرا در میان محافل خبری، سیاسی و وبلاگهای طیف حامی دولت احمدینژاد صورت گرفته است.
این انتقادات البته به نوع موضعگیریها و اظهارات اللهکرم پس از روی کارآمدن دولت نهم مربوط میشود؛ آنگاه که وی در نقش یک منتقد درونی، به نقد برخی عملکردها و اقدامات مسئولین و دستگاههای دولتی پرداخت.
با این حال، این چهره جریان حزبالله که نامش در مقاطع حساس و پرالتهاب دهه هفتاد و به خصوص پس از روی کارآمدن دولت اول «سید محمد خاتمی» همواره به عنوان یکی از سازمان دهندگان اصلی تظاهرات خیابانی و اقدامات جنجالی علیه سیاستها و برنامههای دولت اصلاحات در میان تحلیلگران و رسانهها مطرح بود، هیچگاه در نقد درونی دولت به سیاق برخی چهرههای دیگر جریان اصولگرا شناخته نشد.
اللهکرم هیچگاه همچون چهرههایی مانند «عماد افروغ» و «محمد خوشچهره» که در ابتدا حامی پروپاقرص دولت بودند اما سپس به منتقدین جدی او تبدیل شدند، عمل نکرد. او همواره به عنوان جدیترین حامی دولت نهم مطرح بود.
این مساله و نیز محبوبیت فوقالعاده و چهره کاریزماتیک اللهکرم در میان فعالین طیفی که بیشترین نقش را در رسیدن احمدینژاد به کرسی ریاست جمهوری ایفا کردند، باعث آن شد تا انتصاب او به سمت «وابسته نظامی ایران در بالکان» با مخالفتها و انتقادات گسترده بدنه اجتماعی حامی احمدینژاد روبرو شود و این اقدام دولت، از سوی برخی علاقهمندان اللهکرم بعنوان «اخراج منتقدین خودی اما پرقدرت و بانفوذ دولت نهم» تعبیر شد و گلایهها و شکوائیههایی را برانگیختهاست. حکمی مشابه برای سعید قاسمی؟
همزمان با این مساله البته شایعات و اخبار غیررسمی از انتصاب «سعید قاسمی» مسئول واحد اطلاعات لشگر 27 محمدرسولالله در سالهای جنگ، به سمتی مانند سمت جدید اللهکرم در محافل سیاسی به گوش میرسد.
«سعید قاسمی» که درمیان نیروهای جوان حامی دولت به «حاج سعید» معروف است، مردی است که همانند اللهکرم از محبوبیت و کاریزمایی فوقالعاده درمیان گروهها و چهرههای جوان حامی احمدینژاد برخوردار است و یکی از اصلیترین سخنرانان و تئوریسینهای این طیف به خصوص در مسائل استراتژیک همراه با اشخاصی مانند «محمدعلی رامین» و «حسین اللهکرم» به شمار میآید.
پیشنهاد چندی پیش قاسمی برای «تشکیل هستههای مقاومت در قلب اروپا» یکی از آخرین تئوریهای وی بود که با واکنش گسترده محافل سیاسی داخلی و حتی بینالمللی روبرو شد.
بنابراین و در صورت عملی شدن شایعه انتصاب «سعید قاسمی» به عنوان وابسته نظامی ایران در یکی دیگر از مناطق مهم جهان و با توجه به سخنان جنجالی وی، دو واکنش از دو سوی مختلف را میتوان به انتظار نشست.
واکنش اول، عکسالعملی است که به احتمال زیاد توسط محافل بینالمللی و کشورهای خارجی به این مساله ابراز میشود.
واکنش دوم هم بدون شک متعلق به طیف جوان حامی احمدینژاد است که این انتصابات را به نوعی «از سر واکنی» منتقدین خودی توسط دولت نهم تعبیر میکنند.
نکتهای که نویسنده یکی از وبلاگهای نزدیک به دولت در توصیف واکنش خود به انتصاب اللهکرم به عنوان وابسته نظامی ایران در بالکان عنوان کرده، میتواند گویای تصور اصلی موجود در این جریان درباره فرستادن چهرههای معروف! به خارج از کشور باشد: «تقریبا چهارپنج ماه قبل بود که شنیدیم قرار شده او را [اللهکرم] برای ماموریت به یک کشور خارجی بفرستند یا به قول راوی به طور فنی او را از سر باز کنند. این موضوع آن روزها برایم «عجیب و غیرقابل قبول» مینمود».
[اینجا]
انتصاب «سعید قاسمی» یا «حاج سعید» به عنوان وابسته نظامی ایران در یکی دیگر از مناطق مهم جهان، میتواند تعداد این مسائل «عجیب و غیرقابل قبول» را افزایش دهد.