آفتابنیوز : آفتاب: درحالی که اخبار غیر رسمی در ارتباط با تعیین نرخ بهره بانکی در سال 86 حکایت از آن داشت که دولت علیرغم تصویب شورای پول و اعتبار همچنان مصمم بر کاهش این نرخ است، جلسه روز چهارشنبه هیات دولت بدون دستیابی به نتیجه مشخص در این باره به پایان رسید.
سخنگوی دولت درخصوص این جلسه که انتظار میرفت تصمیم مهمی برای بانکهای کشور در آن اتخاذ شود گفت: در جلسه روز چهارشنبه هیئت وزیران پیشنهاد شورای پول و اعتبار در مورد میزان نرخ سود تسهیلات در سال ٨٦ مطرح گردید، اما جمع بندی در این زمینه به جلسات آینده دولت موکول شد. وی افزود: رئیسجمهور بعد از اخذ نظر نهایی دولت، میزان رسمی سود تسهیلات در سال ٨٦ را اعلام خواهد کرد.
براساس ماده دو آییننامه اعطای تسهیلات بانکی، نرخ سود بانکها برای نهایی شدن باید به تایید رئیسجمهوری برسد. این در حالی است که برخی منابع از دستور احمدینژاد در مورد کاهش نرخ سود بانکی خبر میدهند و میگویند: دولت اعلام نهایی کاهش دو درصدی این نرخ را به بررسیهای بیشتر معاون اول رئیس جمهور موکول کرده است.
در همین ارتباط رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: بر اساس گزارش های دریافتی رئیس جمهور با رد مصوبه شورای پول و اعتبار، نرخ سود تسهیلات بانکی در بانکهای دولتی را برای امسال 12 درصد تعیین کرده است.
مرتضی تمدن در عین حال تصریح کرد: دولت اعلام نهایی این تصمیم را به بررسی های بیشتر معاون اول رئیس جمهور موکول کرده است.
شورای پول و اعتبار روز شنبه هفته جاری با رای قاطع تثبیت نرخ سود تسهیلات بانکی در بانکهای دولتی (همان 14 درصد سال گذشته) را در سالجاری به تصویب رسانده بود.
در گزارشی که پیش از این در شورای پول و اعتبار قرائت شده بود، آمده است: «هر گونه کاهش در نرخهای سود بدون توجه به شاخصهای اقتصادی (همانند تورم) باعث ایجاد اختلال در فعالیتهای سیستم بانکی، تشدید سرکوب مالی و تاثیر منفی بر تخصیص منابع در اقتصاد میشود. به عبارت دیگر، نرخ تورم و نرخ سود واقعی سرمایه، مهمترین عوامل تعیین کننده نرخ سود بانکی می باشند. در حال حاضر و با توجه به شرایط حاکم بر اقتصاد سیاست کاهش نرخهای سود بانکی توصیه نمی شود».
بر اساس آمارهای رسمی نرخ تورم در سال85 معادل 6/13درصد است اما منابع غیر رسمی تورم واقعی را حدود 40 درصد اعلام کردهاند.