وزیر نیرو در این یادداشت نوشت :
اول - هر دشمنی، بویژه پس از اعتراف به اینکه رقیباش در «مذاکره» شکست ناپذیر است، سرمایهها و ابزارهای کارآمد رقیب خود را هدف قرار میدهد و از این منظر تحریم آقای دکتر ظریف نشان میدهد که زبان دیپلماسی، گفتوگو و صلحاندیشی در جهان نفوذ و تأثیر دارد و یکی از دو بال قدرت ملی ایران، در کنار قدرت سخت است.
گفتمانها و کلمات در جهان حساس به افکار عمومی امروز، اهمیت دارند و آقای دکتر ظریف حامل گفتمان و کلمات منطق متقن جمهوری اسلامی ایران برای تقویت صلح، نفی خشونت و احترام به حقوق ملت ایران است.
دوم - آقای دکتر ظریف مجری و همزمان پرچم و نماد سیاست خارجی مبتنی بر عزت، حکمت و مصلحت است. کاخ سفید تصور میکند با تحریم آقای دکتر ظریف میتواند این نوع سیاست خارجی را تضعیف کند. شخص آقای دکتر ظریف محصول و مقوّم این رویکرد است و نشانه گرفتن او توسط کاخ سفید اهمیت ایستادگی بر سر این نوع سیاست خارجی را نشان میدهد.
سوم - تحریم آقای دکتر ظریف اقدامی روانشناسانه برای نشان دادن هزینهدار بودن ایستادگی بر سر حقوق ملت ایران و میهندوستی است. هر ملتی با پرداخت این گونه هزینههاست که خود را در عرصه جهانی ثابت میکند و به توانمندیهای خود ایمان میآورد. متحد و منسجم باید از آقای دکتر ظریف حمایت کنیم تا مشخص شود ایرانیان قدردان سرداران و سربازان وطن خود هستند، خواه در عرصه دیپلماسی یا دفاع.
چهارم - سازمانها و نهادهای بینالمللی و منطقهای که بنیادشان بر «مذاکره» بنا نهاده شده است، اگر امروز در مقابل این بیاخلاقی بینالمللی صرفاً به «ابراز تأسف» و «توصیه به خویشتنداری» بسنده کنند، فردا شریک ناکارآمدی خود خواهند بود.