طی سال های اخیر صدها نفر از اتباع و کارگران پاکستانی در عربستان سعودی با مشکلاتی از قبیل پرداخت نشدن دستمزد ،سوء استفاده ، اخراج و بد رفتاری از سوی کارفرمایشان روبرو هستند.
به رغم گسترش به اصطلاح روابط سیاسی و اقتصادی ریاض با اسلام آباد در سالهای اخیر تاکنون تغییری در وضعیت اتباع و کارگران پاکستانی در این کشور ایجاد نشده است.
براساس گزارش های منتشر شده، دولت سعودی بیش از 50 هزار نفر از کارگران پاکستانی را در سال گذشته بدون پرداخت حقوق و دستمزدشان از این کشور اخراج کرده است.
این قائله به همین جا ختم نمی شود بلکه مسئولان عربستانی آنچه را ناقص بودن میزان تحصیلات پزشکان و جراحان ارشد پاکستانی می خوانند، در صدد اخراج این افراد از کشور و حذف آنان از فهرست افراد پردرآمد هستند.
رسانه های پاکستانی تلاش ها برای برکنار کردن هزاران پزشک پاکستانی مستقر در شهرهای مختلف عربستان را نگران کننده توصیف کرده و می گویند: عربستان شایستگی پزشکان پاکستانی و تلاش های آنان برای کسب مدارک عالی در حوزه دارو و درمان را زیر سوال برده و با این تصمیم صدها پزشک و جراح متخصص بیکار می شوند.
محمد بن سلمان ولیعهد سعودی که اواخر بهمن ماه سال گذشته سفر رسمی به پاکستان انجام داده بود به رهبران این کشور قول داد که به دولت سعودی علاوه بر رسیدگی به وضعیت کارگران پاکستانی بیش از دو هزار نفر از زندانیان این کشور دربند عربستان را آزاد خواهد کرد. تاکنون نه تنها هیچ پیشرفتی در این خصوص نه از سوی مسئولان پاکستانی و یا رسانه های این کشور منعکس نشده بلکه پزشکان پاکستانی تصمیم فعلی دولت ریاض برای اخراج پزشکان مجرب پاکستانی را شرم آور توصیف کرده اند.
وب سایت روزنامه پاکستانی داون امروز نوشت: تصمیم وزارت بهداشت سعودی برای جلوگیری از فعالیت پزشکان پاکستانی به بهانه کامل نبود مدارک تحصیلی آنان باعث شده تا سایر کشورهای عربی شامل قطر، امارات و بحرین نیز چنین طرحی را به اجرا بگذارند.
دکتر اسد نور میرزا سخنگوی اتحادیه پزشکان و جراحان دانشگاه های پاکستان، اقدام دولت سعودی را بی احترامی به تحصیلات عالی پاکستان در حوزه درمانی و مهارت متخصصان این کشور دانست.
هر چند عربستان سعودی با برنامه های بلند پروازانه بن سلمان میلیاردها دلار در بخش ساخت و سازی و زیربنایی و همچنین جذب متخصصان خارجی در حوزه های مختلف سرمایه گذاری کرده ولی این اقدامات هیچ تاثیری بر تغییر وضعیت اسفناک اتباع خارجی در این کشور از جمله کارگران پاکستانی نگذاشته است.
به گفته «شاه محمود قریشی« وزیر امور خارجه پاکستان در حال حاضر دو میلیون و 600 هزار تبعه پاکستانی در بخش های مختلف صنعتی تجاری و عمرانی عربستان سعودی مشغول به کار هستند.
از سوی دیگر افزایش تورم در عربستان به ویژه افزایش قیمت بنزین ،برق و افزایش هزینه صدور روادید برای اخذ اقامت سالانه برای شهروندان خارجی، هزینه زندگی برای شهروندان پاکستانی در عربستان را افزایش داده است.
تغییر سیاست عربستان سعودی در قبال جویندگان فرصت های شغلی در این کشور باعث شده تا کارگران ماهر پاکستانی دیگر تمایلی برای رفتن به عربستان نداشته باشند.
طی ماه های اخیر شهروندان پاکستانی در برخی از شهرهای این کشور در اعتراض به نقض حقوق اتباع این کشور در عربستان سعودی علیه این کشور تظاهرات کردند.
اخیرا، اعضای خانواده کارگران پاکستانی که در زندانهای عربستان گرفتار شدهاند با تجمع در باشگاه مطبوعات اسلامآباد از عمران خان نخست وزیر این کشور درخواست کردند که برای آزادی این افراد با مقامات ریاض مذاکره کند.