از اوایل دهه ۱۹۸۰ تورم در ترکیه به سرعت از کنترل خارج شد تا جایی که هر دلار در سال ۱۹۸۸ به بالای ۱۴۰۰ لیر رسیده بود. البته این انتهای کار نبود و با تداوم تورم افسارگسیخته در سالهای بعد، هر دلار به بیش از پنج میلیون لیر در سال ۲۰۰۳ رسید.
به گزارش دویچه وله، با این حال دولت ترکیه پیش از حذف صفر، مهار تورم را در دستور کار خود قرار داد و با اصلاحات ساختاری در نظام بانکی، افزایش جذب سپرده های ارزی و دریافت بسته نجات از صندوق بین الملل پول، به جنگ تورم رفت. تورم ترکیه که در سال ۱۹۹۴ به ۱۰۳.۱۴ درصد رسید، با اصلاحات ساختاری از جمله سیاست ریاضت اقتصادی ۱۶ میلیارد دلاری، رو به کاهش نهاد تا جایی که برای نخستین بار در سال ۲۰۰۴ تک رقمی شد و به ۸.۶ درصد رسید.
پس از ثبت تورم تک رقمی ۸.۱۹ درصدی در سال بعد، سرانجام بانک مرکزی فضا را برای حذف صفر مناسب دید و در همان سال ۲۰۰۵ معادل شش صفر از لیر حذف شد.
رجب طیب اردوغان - رئیس جمهور فعلی و نخست وزیر آن زمان ترکیه - گفته بود از شر صفرهای اسکناسمان خلاص شدیم! خوشحالیم که اعتبار را به لیر بازگرداندیم.
صندوق بین المللی پول در گزارشی که بعدها در خصوص اقدام ترکیه منتشر کرد، تجربه ترکیه در حذف صفر از پول را تجربهای موفق خواند که میتواند برای سایر کشورها مورد استفاده قرار گیرد. البته صندوق بین المللی پول در همان زمان به اهمیت صبر مقامات تا زمان مهار تورم پیش از حذف صفر اشاره کرده بود.