علامیر محمد صادقی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به موقعیت جدیدی که امروز اقتصاد ایران با آن مواجه است، اظهار کرد: تحریمهای یک جانبه آمریکا علیه مردم ایران، در سالهای گذشته بارها و بارها اجرایی شده و در یک سال اخیر نیز ما شاهد موج جدیدی از این محدودیتها بودهایم. آنچه که در این ماهها اتفاق افتاده شبیه به تحریمهایی است که در دوره دکتر مصدق علیه دولت وقت ایران اجرایی شد.
وی با بیان اینکه در آن دوران نیز شرایط برای دور زدن تحریمها فراهم شد، تاکید کرد: در ماههای گذشته نیز اقتصاد ایران توانست بخشی از دغدغههای مربوط به تحریمها را برطرف کند و امروز شاهد بازگشت یک ثبات جدید به اقتصاد هستیم.
به گفته این عضو اتاق بازرگانی، چه مردم و چه فعالان اقتصادی توانستهاند تا حدی خود را با شرایط جدید تطبیق دهند و در صورتی که ثبات به وجود آمده در اقتصاد حفظ شود میتوان برای آینده برنامههایی جدید داشت.
میرمحمد صادقی با بیان اینکه در صورت اجرایی شدن سیاستهای درست در دوره تحریم میتوان به رونق تولید امیدوار بود، گفت: دوره تحریم، زمانی است که میتواند به ما یک فرصت مناسب برای کاهش وابستگی به پول نفت بدهد. در این زمان میتوان به گسترش صادرات غیر نفتی و افزایش تولید فکر کرد و همانطور که در ماههای گذشته، نشانههایی از این اتفاق دیدهایم، این روند میتواند ادامه یابد.
وی با تاکید بر اینکه بخش خصوصی ایران منتظر تصمیم خارجیها نیست، بیان کرد: ما در ماههای گذشته تلاش کردهایم که بازارهای صادراتی خود را حفظ کنیم. آمارها نیز نشان میدهد صادرات ما در سال گذشته و در ماههای اخیر حفظ شده و امیدواریم این روند ادامه یابد.
این عضو اتاق بازرگانی ابراز امیدواری کرد که اقتصاد ایران با عبور از فشارهای فعلی، در آینده نزدیک بتواند پیشرفتهایی قابل توجه را به ثبت برساند.
به گزارش ایسنا، اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهوری چند روز قبل اعلام کرد که اقتصاد ایران به یک نقطه تعادل جدید رسیده و پس از فشار ابتدایی تحریمها، امروز یک ثبات تازه به اقتصاد ایران وارد شده است.