دو تن از این مسلمانان از جمله چهرههای شناخته شده شامل یک امام جماعت در شهر تورنتو که با یک نیروی پلیس منطقهای همکاری داشته و دیگری یکی از رهبران جامعه محلی ترکمانهای عراق که بستگانش در جنگ علیه گروه تروریستی داعش در خاورمیانه همکاری داشتهاند، هستند.
به نوشته خبرگزاری آناتولی، آنها جداگانه همراه با خانوادههایشان مشغول سفر به آمریکا بودهاند و در گذرگاههای مرزی مجزا نیز جلوی ورود آنها به آمریکا گرفته شده است.
هیچ یک از آنها متعلق به آن کشورهای مسلمانی نبودند که بر مبنای دستور اجرایی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، ورود اتباعشان به آمریکا ممنوع شد.
مقامهای آمریکا اطلاعات چندانی به این مسلمانان برای توضیح علت ممنوع شدن ورودشان به آمریکا ندادند اما آنها را ملزم به دریافت روادید از کنسولگری آمریکا در شهر تورنتو کردند؛ پروسهای که معمولا برای دارندگان گذرنامه کانادایی معمول نیست.
چند وکیل کانادایی حوزه مهاجرت گفتند، اخیراً موارد جلوگیری از ورود مسلمانان کانادایی به آمریکا از مرز دو کشور تشدید شده است.
داوود علی، یکی از این وکلای حوزه مهاجرت که در حوزه تورنتو فعال است اظهار کرد: ما در چند هفته گذشته موارد زیادی را در این خصوص مشاهده کردهایم و نمیدانیم که دلیل آن را چه چیزی بدانیم.
وی تاکید کرد: ما می دانیم فضا در آمریکا تغییر کرده و کمی متفاوت شده است، اما همزمان یک سری پروسهها و فرآیندها وجود دارد و باید به مردم فرصت به چالش کشیدن پرونده خود را بدهند.
داوود علی میگوید که تنها شرکت حقوقی خود وی موسوم به شرکت CFIL وکالت شش نفر از این اتباع مسلمان را در این پروندهها به عهده دارد.
یک سخنگوی سازمان حفاظت مرزی و گمرک آمریکا گفت، هیچ گونه تغییر سیاسی جدیدی از سوی مقامهای این کشور در این خصوص وجود نداشته است.
از سوی دیگر، شهروندان کانادایی نیز به طور خودکار واجد شرایط ورود به خاک آمریکا نمیشوند. تصمیمگیری در این خصوص بر عهده افسران گمرک آمریکا است و آنها اهرمهای زیادی برای جلوگیری از ورود هر کسی که غیرقابل پذیرش تشخیص بدهند دارند.
علی تاکید کرد، این که این شش نفر همگی مسلمان هستند آزاردهنده است.
او عنوان کرد: این حقیقت که همگی آنها مسلمان هستند این نگرانی را در خصوص این که آیا مقامهای آمریکا نوع جدیدی از ممنوعیت را اعمال میکنند افزایش می دهد.