نرم افزارهایی با عنوان نذری یاب که بیشتر در ایام عزاداریها و مناسبت های مذهبی در فضای مجازی فعالند، ممکن است جعلی بوده و از اطلاعات کاربران اینترنتی سوء استفاده کنند. در این شیوه از اقدامات مجرمانه، افراد سودجو در شبکههای اجتماعی افراد را ترغیب به دانلود و خرید نرم افزارهای اینچنینی کرده و از کاربران میخواهند برای دانلود و نصب نرم افزار، مبالغ کمی را به عنوان ثبت نام پرداخت کنند.
در ادامه، کاربر به صفحه و یا همان درگاههای جعلی بانک که به فیشینگ معروف است هدایت شده و پس از آن وقتی کاربر برای خرید نرم افزار، اطلاعات بانکی خود را در صفحه شبیه سازی شده بانک وارد کرد، سودجویان نیز با کپی این اطلاعات اقدام به برداشت تمام موجودی داخل کارت کرده و ردی نیز از خود برجا نمیگذارد.
مرکز اطلاع رسانی پلیس فتا با تایید این خبر اعلام کرد که شهروندان به هیچ عنوان نباید به نرم افزارهایی که در شبکههای اجتماعی نظیر تلگرام و ... منتشر میشود، اعتماد کنند؛ چرا که در این شیوه کلاهبرداران به تمامی اطلاعات وارد شده توسط کاربر نظیر نام و نام خانوادگی، کدملی، آدرس و شماره تماس و ... دسترسی پیدا کرده و با داشتن این اطلاعات میتوانند اقدامات مجرمانه دیگری هم انجام دهند.