کد خبر: ۶۰۸۳۴۴
تعداد نظرات: ۹ نظر
تاریخ انتشار : ۱۲ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۸:۴۴
جلسه رای اعتماد به مونسان و حاجی‌میرزایی

روحانی: تصمیمی برای مذاکره با آمریکا نداشته و نداریم| عده‌ای حنجره خود را به صدای دشمن عاریه می‌دهند| وضع ما نسبت به سال پیش بهتر است

رییس جمهور گفت: طراحی دشمن بر این بود در 16 ماه پیش با تحریم شدیدی که علیه جمهوری اسلامی ایران اعمال می شود کشور حداکثر 6 ماه بیشتر نتواند تاب آوری داشته باشد.
روحانی: تصمیمی برای مذاکره با آمریکا نداشته و نداریم| عده‌ای حنجره خود را به صدای دشمن عاریه می‌دهند| وضع ما نسبت به سال پیش بهتر است
آفتاب‌‌نیوز :

حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی برای معرفی دو وزیر کابینه با تسلیت ایام سوگواری و شهادت امام حسین (ع)، اظهار کرد: امیدوارم همه ما بتوانیم پیروی عزیزی باشیم که گفت برای سامان دادن جامعه و مبارزه با نفاق قیامم را آغاز کردم که قیام من امر و فرمان به خوبی‌ها و نهی و باز داشتن از پلشتی‌هاست، راه من راه جدم، پدرم و برادرم خواهد بود.

به گزارش آفتاب نیوز، وی ادامه داد: همه امید ما این است که بتوانیم پیروی آن بزرگوار باشیم و در مسیر استقرار خوبی ها و پاک کردن جامعه از بدی ها از هیچ تلاشی فروگذار نکنیم.

مذاکره دوجانبه با آمریکا مطرح نیست/عده‌ای حنجره خود را به صدای دشمن عاریه می‌دهند

روحانی گفت: شرایط امروز کشور شرایط پیچیده‌ای است که نیاز به نقش آفرینی سه قوه و سایر ارکان کشور دارد. من به یاد ندارم هیچ کشوری در تاریخ دهه‌های گذشته همانند ایران امروز در فشار اقتصادی بی حد و حصر و حداکثری استکبار جهانی و دشمنان قرار گرفته باشد. طراحی بر این بود در 16 ماه پیش با تحریم شدیدی که علیه جمهوری اسلامی ایران اعمال می شود کشور حداکثر 6 ماه بیشتر نتواند تاب آوری داشته باشد.

وی افزود: تاریخ تحریم کشورهای دیگر را در نفت و بیمه و سایر تحریم‌ها ببینید،‌ هیچ کشور معمولی نمی‌توانست بیش از 6 ماه تحمل کند. اینکه پیش بینی آنان این بود در پایان سال میلادی گذشته چیزی از نظام باقی نمانده باشد با محاسبه عادی دور از ذهن نبود، اما این محاسبه با ملت آب دیده با فراز و نشیب فراوان و دارای ایمان قوی و اعتقاد به خاندان رسالت و آماده ایثار و فداکاری برای آرمان های خود و تاریخ، نادرست و غلط بود. آن‌ها هم امروز به این واقعیت رسیده‌اند. امروز بعد از 16 ماه مقاومت نگاه دنیا حتی آمریکا نسبت به ما عوض شده است.

روحانی با بیان این‌که آمریکا به این نتیجه رسیده که با فشار حداکثری نمی‌تواند ملت ایران را به زانو درآورد، اظهار کرد: آن همه پیغام و پسغام با واسطه در سراسر جهان که مشاهده می‌کنید به خاطر همین یأسی است که بر نقشه و افکار دشمن مستولی شده است. آنها می‌دانند این راه پاسخ نمی‌دهد و جنگ تحمیلی اقتصادی هم مانند جنگ تحمیلی نظامی 30 سال قبل، نتیجه نخواهد داد.

وی افزود: ملت ما با وجود همه دشواری‌ها در جنگ تحمیلی مقابل یک کشوری ایستادند که به ظاهر به ایدئولوژی شرق خود را مسلح کرده و با سلاح غرب و شوروی مجهز شده و با پل ارتجاع در برابر ملت ایران ایستاده بود. آمریکا به این کشور اطلاعات می‌داد، شوروی و فرانسه سلاح می‌داد، ارتجاع پول، بندر و فرودگاه می‌داد، اما رزمندگان ما توانستند در این جنگ پیروز شوند. جنگ تحمیلی دوم نیز که اقتصادی، روانی و سیاسی است برای دشمن سرنوشتی بهتر از جنگ نظامی نخواهد داشت. در این جنگ هم ملت ما پیروز و سربلند است و این ادعا نیست.

رییس جمهور با بیان این‌که راهبرد ما در برابر توطئه آمریکا صبر انقلابی و تدبیر عقلانی بود، تصریح کرد: ما با این راهبرد اجازه ندادیم ایران تنها بماند، ما توانستیم آمریکا را در انزوا قرار دهیم. آمریکا برای اولین‌بار از زمان ابرقدرتی‌اش که علیه یک ملت توطئه کرد، اما دنیا به آنها روی خوش نشان نداد و حداقل در زبان و سیاست با ملت ایران هم‌نوا شد. ملت ایران به لحاظ حقوقی در دادگاه بین‌المللی پیروز شد و تنها یک رژیم منحوس نامشروع و دو سه کشور در کنار آمریکا ماند.

وی خاطرنشان کرد: اولین قدم ما دادن فرصت تاریخی به کشورهای 1+4 بود، اگر آنها به تعهدات خود عمل می‌کردند ما هم به کلیه تعهدات خود عمل می‌کردیم، اما متاسفانه بعد از تخلف و خیانت آمریکا اروپا هم یا به وظیفه خود عمل نکرد یا نتوانست یا هر دو که آنچه ما می‌فهمیم یعنی جایی می‌توانست ولی عمل نکرد و در جایی هم با مشکلات مواجه بود.

وی تاکید کرد: استراتژی ما بر دو پایه مقاومت داخلی و دیپلماسی فعال مبتنی بود؛ زیرا بدون مقاومت و دیپلماسی مسیر ما دشوار خواهد شد.

روحانی در ادامه سخنانش گفت: پایه اصلی استراتژی ما این بود که ملت ما روی پای خود بایستد؛ همه ارکان دست به دست هم بدهند تا ما بتوانیم از این فشاری که بر مردم وارد شده است بکاهیم. در این راستا رهنمودهای مقام معظم رهبری،‌ هماهنگی سه قوه و جلسات شورای عالی اقتصاد که تدبیر ایشان بود راهگشا بوده است. ایشان در جلسه ای گفتند اگر نظری دارید بعدا صحبت کنید و اصل حرف مشترک این جلسات باشد؛ البته برکات و خیر زیادی این جلسات برای ما داشت.

وی خطاب به نمایندگان مجلس گفت: شما نمایندگان حامیان اصلی دولت هستید، چون شما به وزرا و هیئت دولت رای اعتماد دادید. با کمک شما هست که در این روزهای سخت ما می توانیم با وحدت از این مشکلات عبور کنیم. آنچه که من می خواهم بگویم این است که مقاومت ملت ایران پیروزی بدست آورده است.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: امروز بعد از اردیبهشت سال گذشته که تحریم را صد در صد کردند، به کشورهای دیگر آنچنان فشاری آوردند که اگر یک هواپیما از ایران پرواز کند با چهار چشم مراقبتش می کنند، یا یک کشتی و قایق از بندر ما حرکت کند مورد نظاره آنان قرار می گیرد، یک همچین فشار و تحریمی بی‌سابقه است.

وی افزود: حالا باید شاخص‌های اقتصادی به ما بگوید که مقاومت مردم ایران پاسخ داده است یا خیر. آمار و ارقام اقتصادی نشان می‌دهد وضع ما نسبت به سال پیش بهتر است. اخیرا بانک مرکزی در نامه‌ای ذکر کرده بود شاخص بهای تولیدکننده نشان می‌دهد رشد این شاخص هفت دهم درصد بوده است.

روحانی خاطرنشان کرد: قیمت ارز ما از یک ثبات نسبی برخوردار است که این هم نشان می‌دهد بازار ما نوعی آرامش دارد. این به معنای امید مردم به تولید است. شاخص‌های صنعتی به ما نشان می‌دهد که هم در زمینه اخذ مجوز و هم کارگاه‌های صنعتی رشدهای 20 درصدی داریم.

رئیس‌جمهور یادآور شد: برخلاف همه تبلیغات متمرکز جهانی که می‌خواهند روحیه ملت ما را تضعیف کنند مردم ما در مسیر تولید در حرکت هستند. اینکه در شرایط فعلی ساخت 110 هزار مسکن شهری و روستایی را کلید می زنیم به معنای حرکت مثبت اقتصاد است که توسط بخش خصوصی انجام می گیرد و دولت فقط حمایت می‌کند.

رییس‌جمهور گفت: برای اولین بار پس از انقلاب، جمهوری اسلامی ایران در یک پیمان اقتصادی منطقه‌ای ورود کرده و در آبان‌ ماه امسال روابط آزاد تجاری با کشورهای اوراسیا اجرایی می‌شود. این پیمان می‌تواند راه را برای صادرات و واردات آسان‌تر کند. ما با چند کشور بزرگ جهان هم توافق کردیم که مبادلات با پول ملی کشورها باشد و این به معنای ضربه به دلار و توطئه‌های آمریکاست. امروز شرایط آرام‌تری را در کشور مشاهده می‌کنیم و شرایط بهتری را در ماه‌های آینده تجربه خواهیم کرد.

روحانی با بیان این‌که در شش سال دولت یازدهم و دوازدهم با وجود تحریم‌ها 14 فاز پارس جنوبی و 15 پتروشیمی بزرگ افتتاح شد، خاطرنشان کرد: در کشاورزی تحولات بزرگی به وجود آمد، 600 هزار هکتار زمین زیر آبیاری قطره‌ای و سامانه‌های نوین قرار گرفت. گازرسانی، آبرسانی، برق‌رسانی، تلفن و اینترنت روزانه به روستاها می‌رسد. دولت همه توان خود را برای حل مشکلات زلزله 96 و سیل امسال بکار گرفت. همه اینها نشان می‌دهد که مقاومت و ایستادگی جواب می‌دهد. در کنار مقاومت، دیپلماسی فعال می‌تواند مسیر را برای ما آسان‌تر کند.

وی تاکید کرد: ما هیچ‌گاه دروازه دیپلماسی را نخواهیم بست. معتقد نیستیم یا باید از مقاومت یا از دیپلماسی استفاده کنیم و این دو را مکمل همدیگر می‌دانیم. در رسانه‌ها این دوگانگی را در کشور درست نکنند. شرایط ما دوگانگی نیست، نباید صدای دشمن را از حنجره ولو گروه مخالف دولت بشنویم. بگذارید دشمن با حنجره خود حرف بزند. چرا عده‌ای حنجره خود را به صدای دشمن عاریه می‌دهند. امروز باید متحد و در کنار هم باشیم. با اتحاد می‌توانیم از این مشکلات عبور کنیم.

روحانی در ادامه اظهار کرد: ما از 18 اردیبهشت سال 1398 اولین مرحله کاهش تعهدات را آغاز کردیم، اما در عین حال مذاکره‌ خود را هم با کشورهایی که روابط نزدیک‌تری داریم مثل چین و روسیه و دیگر کشورهای اروپایی ادامه دادیم.

وی افزود: این مذاکرات نتیجه مطلوب را نداشت و گام دوم را برداشتیم چون به نتیجه ملموس نرسیدیم. امروز نزدیک به گام سوم هم هستیم. هنوز مذاکره می کنیم. با برخی سران کشورها مستقیم صحبت کردیم و با برخی تلفنی. اساس صحبت‌ها این است که اگر 1+4 بتواند به بخشی از تعهدات خود عمل کند در اینجا ما هم در بخش کاهش تعهدات تجدیدنظر می‌کنیم.

روحانی گفت: اما اگر گام مهمی برندارند حتما ما در روزهای آینده گام سوم را برمی‌داریم. شاید حل مسئله مشکل تر شود. در این صورت اما از آنجایی که گام‌های ما برای برگشت به نقطه اول آسان است و هزینه‌بردار نیست، همچنان به مذاکرات خود بعد از برداشتن گام سوم هم ادامه می‌دهیم.

وی سپس به تبیین موضع ایران در حوزه فروش نفت در مذاکرات ذکر شده پرداخت و گفت: ما هنوز به توافق نهایی نرسیدیم؛ اما مذاکرات ما همچنان ادامه دارد، اگر تا روز پنجشنبه به نتیجه نهایی نرسیم گام سوم را بر می داریم. حالا که روشن شده است این سیاسیت آمریکا جواب نمی دهد و ملت ایران خواهد ایستاد تا به نتیجه برسد، امیدواریم آن‌ها به مسیر درست و تعهدات خود برگردند.

رئس جمهور یادآور شد: آخرین نکته‌ای که در این بخش صحبت‌هایم می‌خواهم بگویم این است که گاهی ممکن است از تعبیرها سوء برداشت شود. ما هیچ تصمیمی برای مذاکره دو جانبه با آمریکا نداشته و نداریم. با وجود پیشنهادات در این سال‌ها پاسخ ما منفی بوده است.

وی در همین راستا افزود: بحث دوجانبه با آمریکا به طور اصولی مطرح نیست. اما ما گفتیم همان‌طور که آمریکا در 1+5 با ما بر سر مسائل هسته ای حرف می زد اگر همه تحریم‌ها را بردارد، حالا یا برگردد به برجام یا نه، باز هم امکان دارد در جلسات 1+5 حضور داشته باشد. این مشروط است که همه تحریم ها را بردارد. وقتی می گوییم مذاکره یعنی همه تحریم ها برداشته شود. حرف ما واضح و روشن است. خارجی‌ها گاهی برداشت ‌های اشتباه می کنند. مترجمین گاهی حرف را بالا و پایین می کنند. اصول سیاست های ما را رهبر معظم انقلاب تعیین می کنند همه ما مسیر واحدی را طی می کنیم؛ بنابراین آنچه که دشمنان فکر می کنند در کشور بین این دسته و آن دسته تفرقه وجود دارد، این طور نیست و در منافع ملی هیچ اختلافی وجود ندارد.

روحانی با بیان اینکه دولت خیلی موافق تشکیل وزارت میراث فرهنگی، صنایع و گردشگری نبود، خاطرنشان کرد: ما اگر جایی مخالف باشیم نظر خود را اعلام می‌کنیم ولی به هرحال مجری قانون هم هستیم و شما تصمیم نهایی را برای تشکیل این وزارتخانه گرفتید.

وی با اشاره به دلیل استعفای آموزش و پرورش اظهار کرد: بطحائی به عشق شما نمایندگان مجلس شورای اسلامی علاقه‌مند شد که در کنار شما باشد و استعفا دهد. در استعفا نوشته بود می‌خواهد در انتخابات مجلس شورای اسلامی شرکت کند. من خیلی موافق استعفا نبودم اما وی اصرار کرد و وقت هم برای پذیرش استعفایش کم بود. اصرار وی باعث شد که استعفایش را بپذیرم. در دولت هیچ مشکلی بین ما و بطحائی نبود.

روحانی در ادامه درباره اهمیت میراث فرهنگی برای کشورمان خاطرنشان کرد: اگر میراث فرهنگی در کشور ما نبود شاید کتاب نمی‌توانست به خوبی هویت ملی ما را تبیین کند. آثار فرهنگی در شیراز، اصفهان و سایر شهرها گویای تمدن ماست و کتاب نمی‌تواند به اندازه این آثار بیانگر تمدن کشور ما باشد. تمدن و معماری یک زبان رسا و همه‌فهم بوده و ترجمه نمی‌خواهد. حفظ و معرفی این آثار به مردم کشور و دنیا یک وظیفه ملی، فرهنگی و انقلابی است.

رییس جمهور ادامه داد: گردشگری به عنوان یک پیشران در اقتصاد و اشتغال است. ما نباید اجازه دهیم جوانان‌مان بیکار باشند و باید محیطی برای سرمایه‌ گذاری فراهم کنیم. گردشگری هم موجب سرمایه‌ گذاری شده و هم می‌تواند ایجاد اشتغال کند. از اول دولت یازدهم هر سال گردشگر بیشتری وارد کشور می‌شود که این برای ارز، ریال، اشتغال و فروش اجناس ما مهم است. دولت توانست آمار بیکاری را از 12.1 درصد به 10.8 درصد برساند. صنایع دستی هم موجب ایجاد اشتغال و معرفی فرهنگ عظیم ما می‌شود.

روحانی در تشریح ویژگی‌های وزیر پیشنهادی برای وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بیان کرد: مونسان فردی فعال، بانشاط، پرکار و خوش‌فکر است که از بهترین دانشگاه‌های کشور فارغ‌التحصیل شده است. امیدوارم با رای شما بتواند در طول این دو سال مسئولیت این وزارتخانه را به عهده بگیرد.

وی همچنین با بیان این‌که وزارت آموزش و پرورش یک وزارتخانه پایه‌ای و اساسی است، اظهار کرد: ما هر آنچه برای آینده کشور می‌خواهیم از معنویت، نشاط، پیشرفت اقتصادی و صنعتی، اشتغال و قدرت ملی همه از آموزش و پرورش آغاز می‌شود. ما 14 میلیون دانش‌آموز به عنوان امانت مردم در اختیار داریم که این سرمایه بزرگی است و بیش از 900 هزار نفر هم بار مسئولیت آموزش و پرورش را بر دوش دارند. من برای این وزارتخانه 9 نفر را در ذهن داشتم و به آقای حاجی میرزایی رسیدم.

رییس جمهور ادامه داد: حاجی میرزایی از خلق و خوی خوب و اخلاق و ادب برخوردار بوده و انسان فوق‌العاده‌ای است تا حالا عصبانیت وی را ندیده‌ایم. دبیری دولت و آماده کردن برنامه‌های دولت سخت است که همیشه این کار را به خوبی و با نظم و حوصله و دقت انجام داده است ما هیچ وقت ندیدیم که وی بحثی را در دولت بیاورد که متن یا چارچوب آن ایراد داشته باشد. حاجی میرزایی با همه اعضای دولت و سیاست‌های دولت آشناست.

وی در پایان گفت: من می‌دانم معلمان مطالباتی دارند و ما باید به آنها کمک کنیم. وزیر پیشنهادی این توان را دارد تحصیلات وی علوم اجتماعی است و او تجربه کار معلمی و سابقه 20 سال سابقه کار را در آموزش و پرورش را دارد. من معتقدم با وجود حاجی میرزایی تحول بسیار خوبی در آموزش و پرورش را شاهد خواهیم بود. من از نمایندگان مجلس شورای اسلامی می‌خواهم به وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش اعتماد کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۹
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۲
1
19
حنجره های در عاریه دشمن. عباسی و رحیم پور ازغدی وِ.. هستند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۸ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۲
0
3
دوتا "کیف دستی" بالاترین اختیارات از دو کشور روی یک میز نیم ساعت بشینند . بیش از پانصد برابر اثر بخش ضد زیان هایجبران ناپذیر موجود دارند .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۲
2
7
شما. چند رقم. حرف میزنند
گفتید برای منافع. ملت مذاکره. مشکلی ندآرد
اون وقت که این. حرفها را زدی. منظورت پوتین. بود؟!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۵۶ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۲
2
7
یکی صحبتهای اخیر اقای روحانی در مورد مذاکره را سرجمع کنه بعرض ایشان رسانده و یک نتیجه از آن استخراج کند ایشان در هر جایی چیزی می گویند.
ممد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۳
0
0
حزب باد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۵ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۳
1
10
خیانت روسیه به ایران بیش از امریکاست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۶
0
4
وضع شما بله ولی وضع مردم چی جناب روحانی..
هادی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۰
1
0
مذاکره جایی خوبست که که بدانی طرف مذاکره تعهد دارد اعتباری داشته باشد حرفش حرف باشد نه بادها...ایا ذره ای اعتبارووفای به عهد در حاکمان امریکا مشاهده میشود؟اینطرف مادر رنج افتادیم ولی شخصیت داریم حتی دوستان اروپایی امریکا ناراضیند ازسیاست ضد برجامی امریکا.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۶
0
0
یکی پارسال خانواده اش هر شب گرسنه می خوابید، امسال یه شب در میون . بعد می گفت امسال وضعمون از پارسال هم بهتر شده.
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین