کد خبر: ۶۱۰۴۳
تاریخ انتشار : ۲۶ ارديبهشت ۱۳۸۶ - ۱۳:۰۱

آلبرایت: ایران هنوز مشکلات فنی اتمی دارد

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: «دیوید آلبرایت» از بازرسان سابق سازمان ملل می‌گوید ایران پیشرفت «آهسته و پیوسته‌ای» در مسیر غنی‌سازی اورانیوم داشته است. بنا به گفته وی در واقع ایران سریع‌تر از آنچه دولت آمریکا پیش‌بینی می‌کرد، توانسته به دانش غنی‌سازی اورانیوم دست یابد. این کارشناس خلع سلاح در عین حال ادعا کرد که تهران همچنان با مشکلات فنی جدی‌ای روبروست که «کسب دانش به راه انداختن هزار سانتریفیوژ» مهم‌ترین این مشکلات است.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس‌ آلبرایت که اکنون رئیس موسسه علوم و امنیت بین‌الملل است، می‌گوید ایران توانسته بخشی از مشکلات غنی‌سازی را حل کند اما هنوز هم اگر می‌خواهد از اورانیوم غنی شده برای ساخت سلاح اتمی استفاده کند، باید بتواند برخی از مشکلات جدی این مسیر را از پیش رو بردارد.

وی در مصاحبه تلفنی با خبرگزاری آسوشیتدپرس‌ گفت: ایران پیشرفت آهسته و پیوسته‌ای در مسیر غنی‌سازی داشته است و گمان می‌کنم تهران سریع‌تر از آنچه دولت آمریکا تصور می‌کرد پیش رفته است. بنا به این گزارش آلبرایت می‌گوید: ایران تا پایان ماه ژوئن می‌تواند سه هزار سانتریفیوژ را در تاسیسات هسته‌ای نطنز نصب کند، اما به کار انداختن آنها چند ماه بیشتر به طول می‌انجامد.

با این وجود آلبرایت معتقد است پیشرفت‌های ایران در زمینه غنی‌سازی نباید باعث این نتیجه‌گیری شود که ایران توانسته مواد لازم برای ساخت یک سلاح اتمی را تولید کند. وی می‌گوید ایران اگر با همین روند هم پیش برود تا سال 2009 نمی‌تواند مواد لازم برای ساخت یک کلاهک هسته‌ای را تولید کند.

مدیر موسسه علوم و امنیت بین‌الملل افزود: ارزیابی ما این است که آنها در شش ماه گذشته به دانش چگونگی نصب سانتریفیوژها دست یافته‌اند. اما آنچه که هنوز نتوانسته‌اند آن را انجام دهند کسب دانش به راه انداختن هزار سانتریفیوژ است. وی گفت: حرکت سانتریفیوژها که برای تولید سوخت هسته‌ای باید با سرعت بالا بچرخند باید با مهارت کامل صورت بگیرد در غیر این صورت آنها از کار می‌ایستند.

آلبرایت در بخش دیگری از مصاحبه‌اش با بیان اینکه ایران به سمت کسب توانایی ساخت سلاح اتمی پیش می‌رود، گفت: در چنین شرایطی به نظر می‌رسد مذاکره چندان کارساز نباشد و ما مجبور باشیم با تشدید بحران به سمت تحریم‌ها و انزوای بیشتر (علیه ایران) حرکت کنیم. وی افزود: البته این به معنی جنگ نیست و تا آنجایی که می‌توان باید از انتخاب گزینه حمله نظامی که تنها می‌تواند به بحرانی‌تر شدن شرایط و ترغیب بیشتر ایران به ساخت سلاح اتمی شود، اجتناب کرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین