کد خبر: ۶۱۱۲۹
تاریخ انتشار : ۲۷ ارديبهشت ۱۳۸۶ - ۱۹:۳۶
لاریجانی تاکید کرد:

شروط ایران برای رابطه با مصر

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان تاکید کرد تهران برای از سرگیری روابط دیپلماتیک با قاهره «شروط» و «ملاحظاتی» دارد و پیش از برقراری روابط سیاسی باید ملزومات آن مشخص شود. علی لاریجانی روز پنج‌شنبه پس از دیدار با وزیر امور خارجه عمان در جمع خبرنگاران گفت: «موضوع تجدید رابطه ایران و مصر جدید نیست و در دولت قبل هم مطرح بوده و نیز در سفرهای گوناگون، طرفین نظرهای خود را اعلام كرده بودند. قاعدتا طرفین شروطی خواهند داشت.» لاریجانی تاكید كرد: «حتما در ایران ملاحظاتی برای این مساله وجود خواهد داشت.»  

این در حالی است که محمود احمدی‌نژاد در جریان سفر خود به امارات تاکید کرده بود: «اگر دولت مصر ‏اعلام آمادگی کند تا‏‎ ‎پایان وقت اداری همین امروز سفارت جمهوری اسلامی ایران را در قاهره ‏برپا می‌كنیم.‏‎»

احمدی‌نژاد در انتظار اجازه دولت مصر! [اینجا]

دبیر شورای عالی امنیت ملی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به  این‌كه «شرایط عراق و منطقه به خاطر رفتار یكجانبه‌گرایانه آمریکا بسیار سخت شده است» گفت: «مساله‌ عراق به یك برون‌رفت نیاز دارد و در این تردیدی نیست كه ایران یك كشور قدرتمند است و این‌كه از ایران كمك بخواهند یك امر طبیعی است. ما در ایجاد دولت دموكراتیك و نیز قانون اساسی و مجلس ملی در عراق كمك كرده‌ایم و شاید تنها كشوری بودیم در منطقه كه به این پروسه كمك كرده باشیم.»

وی در تحلیلی از شرایط عراق و اقداماتی كه می‌تواند از سوی آمریکا برای رهایی از وضعیت كنونی و نیز تثبیت امنیت در عراق انجام شود، گفت: «یك رویكرد این است كه آمریكایی‌ها به روش فعلی‌شان ادامه دهند. ادامه‌ این روش به استیضاح آمریكا در منطقه كشیده خواهد شد و این مساله نیز با رفت و آمدهای دیپلماتیك در منطقه و یا سخنرانی در عرشه‌های ناو قابل حل نیست. اینها بیشتر به یك غرش عاجزانه شبیه‌اند تا یك تحرك معقول.»

لاریجانی گفت: «ما با این‌گونه تفرجات سیاسی مخالف نیستیم اما معتقدیم كه حاصلی نخواهد داشت. ممكن است برخی كشورها علاقه‌مند باشند تا در رویاهای كاذبه سیر كنند. ما نمی‌توانیم جلوی آنها را بگیریم اما این موضوع مثل همان رویاهایی است كه شاه می‌خواست در ایران تمدن بزرگ درست كند. برخی ظاهرا امروز به دنبال تمدن بین‌المللی بزرگ هستند. این مساله نتیجه نداده و نوعی رفتار یكجانبه است.» وی ادامه داد: «در این جهت ما هیچ كمكی نمی‌توانیم بكنیم.»

دبیر شورای عالی امنیت ملی در تشریح رویكرد دوم راق اظهار داشت: «اما رویكرد دوم این است كه استراتژی‌شان را تغییر ندهند اما به صورت تاكتیكی نوعی پرش از موضوع داشته باشند. یعنی به بعضی از پدیده‌ها زمان بدهند و از بعضی پدیده‌ها زمان بگیرند.» 

لاریجانی با بیان این‌كه این رویكرد یك ملاعبه‌ سیاسی است اما نتیجه‌ زیادی نخواهد داشت، گفت: «ادامه‌ این رویكرد است ممكن است برای كوتاه مدت یك شیرینی را برای آنها به وجود آورد اما پایانی نخواهد داشت. ما در این رویكرد فقط می‌توانیم آنها را نصیحت كنیم كه این مسیر را طی نكنند اما كمكی نمی‌توانیم بكنیم.»

دبیر شورای عالی امنیت ملی كشورمان در تحلیل رویكرد سوم نیز تصریح كرد: «اما اگر آنها بخواهند شرایط صلح‌آمیز و امنیت را در منطقه ایجاد كنند و مردم عراق را از زیر بار سختی‌های فعلی نجات دهند، چون دولت عراق از ایران برای كمك بارها درخواست كرده است، آن وقت آنها می‌توانند روی كمك ما حساب كنند.» لاریجانی تاكید كرد: «این كمك فقط برای دولت عراق خواهد بود تا ملت عراق از شرایط سخت كنونی خارج شوند.»

وی افزود: «در این سه رویكرد تفاوت‌های جدی وجود دارد اما روشی كه برای آنها موفقیت خواهد داشت روش سوم است؛ چرا كه در آن‌جا می‌توانند روی همكاری ایران حساب كنند.» دبیر شورای عالی امنیت ملی تاكید كرد: « توصیه‌ ما این است كه رویكرد سوم را انتخاب كنند.»

وی با بیان این‌كه روش‌های آمریكا در عراق فعلا متناقض است،گفت: «گاه به سمت یك رویكرد می‌روند اما بعد از آن علاقه‌مندند كه روش قبلی خود را ادامه دهند. رفتارهایی كه آنها صورت می‌دهند مورد رصد ما هست و طبعا در یك حركت متوازن و سنجش اقدامات، ما گام‌هایمان را بر خواهیم داشت. لذا حساب شده و آرام آرام در این مسیر گام برمی‌داریم.»

لاریجانی در ادامه در پاسخ به این سوال كه محل مذاكرات شما با خاویر سولانا كجاست؟ گفت: «در یكی از كشورهای اروپایی مذاكرات انجام خواهد شد كه بعدا اعلام می‌شود.»

وی در پاسخ به این سوال كه گفته می‌شود در مذاكرات ایران و آمریكا بر سر عراق، یك دیپلمات نزدیك به سفیر از سوی ایران شركت خواهد كرد، گفت: «هنوز فرد مشخصی را انتخاب نكرده‌ایم. به محض انتخاب، ایشان معرفی خواهند شد.»

دبیر شورای عالی امنیت ملی كشورمان درخصوص آزادی دیپلمات‌های ایرانی دستگیر شده در عراق كه بیش از چهار ماه از دستگیری آنها می‌گذرد، نیز گفت:« رایزنی‌ها در این خصوص ادامه دارد و پی‌گیری می‌شود. اخیرا این آمادگی به وجود آمد كه آنها با خانواده‌هایشان دیدار كنند. ما از طریق دولت عراق و سفارت سوییس، پیام‌هایمان را به مقامات آمریكایی اعلام كرده‌ایم.»

مسوول پرونده‌ی هسته‌ای كشورمان در پاسخ به سوال خبرنگاری كه از وی پرسید مذاكرات شما با آقای سولانا بعد از پایان ضرب‌الاجل تعیین شده از سوی شورای امنیت در قطعنامه‌ی 1747 است، آیا فكر نمی‌كنید آمریكا و دیگر كشورهای مذاكره كننده با ایران، دو مسیر تهدید و مذاكره را همزمان دارند پیش می‌برند؟ گفت: «ما نمی‌توانیم برای آنها تعیین تكلیف كنیم كه چه كنند. اما قاعدتا اگر  آنها این رویكردی را كه شما مطرح كردید دنبال كنند روی برخی از همكاری‌های ایران هم تاثیر خواهد گذاشت. این‌طور نیست كه این روش‌ها را آنها به كار گیرند اما دیگران نتوانند. من فكر می‌كنم برخی كشورهای 1+5 علاقه‌مندند نوعی نافرجامی بین‌المللی را دنبال كنند و نگذارند مقررات بین‌المللی یكسان دنبال شود. اما طرف دیگر هم می‌تواند این‌گونه رفتارها را انجام دهد. اگر علاقه‌مندند این‌گونه رفتارها را انجام دهند.»

وی گفت: «عدم همكاری در همه‌ موضوعات، پرونده‌ای است كه هم‌چنان روی میز قرار دارد. پس این یك نوع انتخاب است. اگر می‌خواهند روی همكاری ایران حساب كنند باید با ما روراست باشند.» 

لاریجانی درخصوص اظهارات اخیر البرادعی مبنی بر این‌كه ایران توانسته است دانش هسته‌ای‌اش را تكمیل كند، گفت:« من فقط برای ایشان دعا می‌كنم كه تشخیص درستی داشته‌اند.»

وی در پاسخ به سوال دیگری به مذاكرات تلفنی روز سه‌شنبه گذشته خود با خاویر سولانا اشاره كرد و افزود:« ایشان گفتند كه بررسی‌هایشان را انجام داده‌اند و منتظرند در ملاقات رسمی نتایجش را بگویند.»

لاریجانی در پاسخ به سوال خبرنگاری كه از وی پرسید رسانه‌های خارجی در برخی اخبار اعلام كرده‌اند كه شما در سفرتان به عراق با مقامات آمریكایی نیز دیدار كرده‌اید، گفت: «من چنین چیزی را از هیچ رسانه‌ای نشنیده‌ام. فكر می‌كنم این مساله همین الان بر شما نازل شده است!»

لاریجانی در پاسخ به این پرسش‌كه راه‌های مقابله با تصویب قطعنامه‌های بیشتر علیه ایران در شورای امنیت چیست؟ گفت: «راه‌های مختلفی برای این مساله وجود دارد و نیاز نیست كه شما نگرانی خاصی داشته باشید.»

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین