رقابتهای کشتی آزاد قهرمانی جهان با عملکرد بسیار خوب روسیه همراه بود، تا جایی که این کشور در ۹ وزن از ۱۰ وزن به مدال رسید و همچنین ۵ سهمیه المپیک را از آن خود کرد تا با خیالی آسوده برای موفقیت در المپیک برنامهریزی کند.
رقابتهای کشتی آزاد قهرمانی جهان ۲۰۱۹ در قزاقستان به پایان رسید و روسیه بار دیگر با نمایشی خیره کننده مقتدرانه بر سکوی نخست جهان ایستاد تا بار دیگر نشان دهد قدرت اول کشتی جهان است.
از ۱۰ مدال طلای توزیع شده در این رقابتها، ۵ طلا به روسیه رسید، آمریکا و گرجستان هر کدام ۲ طلا گرفتند و ایران نیز فقط به یک مدال طلا رسید.
در مجموع توزیع مدالها، روسیه در ۱۰ وزن صاحب ۹ مدال شامل ۵ طلا، یک نقره و ۳ برنز شد تا با فاصله زیاد نسبت به رقبا در صدر قرار گیرد. قزاقستان میزبان ۲ نقره و ۲ برنز گرفت، آمریکا ۲ طلا و ۲ برنز را از آن خود کرد، ایران یک طلا، یک نقره و ۲ برنز گرفت و گرجستان نیز ۲ طلا و ۲ برنز را بدست آورد.
ترکیه دیگر کشوری بود که صاحب ۲ نقره شد، هند یک نقره و ۳ برنز گرفت، آذربایجان ۲ نقره را از آن خود کرد وایتالیا نیز یک نقره گرفت.
کشورهای مجارستان، لهستان، مقدونیه، فرانسه، اوکراین، اسلواکی، سوییس و ازبکستان نیز هر کدام به یک مدال برنز رسیدند.
هر چند به لحاظ کسب مدال، کشتی آزاد ایران نسبت به دوره قبل که ۳ برنز گرفت، عملکرد بهتری داشت اما در جایگاه یک کشور صاحب جایگاه در دنیا، فاصله زیادی با کشوری چون روسیه دارد.
* عملکرد ضعیف ایران در کسب سهمیه المپیک
بر اساس قانون اتحادیه جهانی کشتی به نفرات اول، دوم، سوم مشترک و پنجم مشترک در این رقابتها سهمیه المپیک اختصاص داده شد. از میان ۱۰ وزن رقابت های کشتی آزاد، اوزان ۵۷، ۶۵، ۷۴، ۸۶، ۹۷ و ۱۲۵ کیلوگرم جزو اوزان المپیکی محسوب میشوند و کشتیگیران در این ۶ وزن در رقابتهای المپیک به روی تشک میروند.
در این میان تنها رضا اطری در ۵۷ کیلوگرم با کسب عنوان پنجمی و حسن یزدانی با مدال طلای وزن ۸۶ کیلوگرم موفق به کسب ۲ سهمیه از ۶ سهمیه برای کشتی آزاد ایران در المپیک ۲۰۲۰ توکیو شدند اما امیر محمد یزدانی در ۶۵، رضا افضلی در ۷۴، علی شعبانی در ۹۷ و یدالله محبی در سنگین وزن با حذف از رقابتهای جهانی قزاقستان، سهمیه المپیک را از دست دادند.
با این اوصاف کسب ۲ سهمیه از ۶ سهمیه نمی تواند عملکرد چندان مناسبی باشد، خصوصا اینکه با تصمیم اتحادیه جهانی کشتی یک مرحله از رقابتهای گزینشی برای المپیک ۲۰۲۰ نسبت به دوره قبل و همچنین تعداد کشتیگیران حاضر در المپیک کمتر شده و کشورهای بازمانده کار بسیار سختی برای کسب سهمیههای باقیمانده در پیش دارند.
کشتی آزاد ایران برای کسب ۴ سهمیه باقی مانده باید در رقابتهای گزینشی قارهای و جهانی که اوایل سال آینده برگزار میشود، شرکت کند و قرار است به نفرات فینالیست سهمیه المپیک اختصاص داده شود که با توجه به برنامه کشورهای جهان برای کسب سهمیه و حضور چهرههای مطرح، کار برای کسب سهمیههای باقیمانده بیش از پیش سخت و دشوار خواهد بود.
* کشتی آزاد روسیه تمام سهمیههای المپیک را گرفت
در رقابتهای جهانی قزاقستان ۳۶ سهمیه المپیک در کشتی آزاد توزیع شد که سهم ایران از این میزان تنها ۲ سهمیه در اوزان ۵۷ و ۸۶ کیلوگرم بود.
روسیه با کسب 5 سهمیه در این بخش نیز عملکردی بسیار خوب داشت تا در فاصله یک سال مانده تا المپیک با خیالی آسوده و فراغ بال برای کسب موفقیت در این رویداد مهم برنامهریزی کند.
قزاقستان با کسب ۴ سهمیه در رده بعدی قرار دارد و هند نیز با ۳ سهمیه در جایگاه سوم کسب سهمیه المپیک قرار گرفت.
ترکیه، گرجستان، آمریکا، ژاپن و ایران نیز هر کدام ۲ سهمیه گرفتند.
سوریه، صربستان، مجارستان، مغولستان، ایتالیا، فرانسه،سوییس، سن مارینو، کلمبیا، آذربایجان، مقدونیه،چین، ازبکستان و اوکراین نیز هر کدام به یک سهمیه المپیک رسیدند.