هادی ابوی، اظهار کرد: تعاونیها بخش مردمی اقتصاد به شمار میروند و اگر مسئولان به این بخش اعتقاد داشته باشند از طریق تعاونی ها میتوانیم بهتر به نتیجه برسیم و کارهای بزرگی انجام دهیم.
ضرورت بروزسانی و بازنگری آییننامهها
وی با اشاره به جلسه اخیر شورای عالی کار در خصوص تامین مسکن کارگران، افزود: در این جلسه از اتحادیههای بزرگ تعاونی مصرف و مسکن هم دعوت شده بود تا نقطه نظرات و پیشنهادات خود را مطرح کنند ولی معتقدم تعاونیها دست خالی نمیتوانند کاری کنند و باید دولت هم به کمک بیاید و تبصره و مادهای به تصویب برسد که بتوانیم از ظرفیت تعاونی ها در حوزه مصرف و مسکن و توزیع استفاده کنیم.
دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران با اشاره به قدیمی بودن آییننامه های مربوط به تامین مسکن کارگران گفت: این آیین نامهها امروز قابلیت اجرا ندارد و باید به روز شود.از طرفی یکسری قوانین دست و پاگیر هم داریم که نیاز به اصلاح و حذف آنها است.درحال حاضر تعاونیهای مسکن بسیاری در کشور داریم که پس از پایان ماموریت خود راکد و غیرفعال باقی مانده و باید تعیین تکلیف شوند.
تشویق کارگران به عضویت در تعاونیهای مسکن
این مقام مسئول کارگری با اشاره به عدم استقبال کارگران از تعاونیهای مسکن گفت: متاسفانه استقبال از تعاونی های مسکن بسیار کم است؛ دلیلش این است که برخی از آنها به وظایفشان عمل نمیکنند و در سالهای اخیر مشکلاتی را برای اعضای خود به وجود آوردهاند؛ در حالی که اگر تعاونیهای مسکن قدرتمند و تحت نظارتی داشته باشیم که عملکرد شفاف و مطلوبی دارند و به جای آوردن مدیرعامل از بیرون از خود کارگران در هیات مدیرهها استفاده کنیم، کارگران از عضویت در تعاونیها استقبال میکنند.
طولانی و گران شدن ساخت مسکن توسط انبوهساز
ابوی درباره مصوبه افزایش تعداد تعاونیهای مسکن برای خانهدار شدن کارگران، گفت: با بالا بردن آمار تعاونیها به جایی نمیرسیم، ما میگوییم به جای زیاد کردن تعداد تعاونیها شرایط عضوگیری و فعالیت آنها تسهیل شود.وقتی کارگران از تعاونیها استقبال نمیکنند افزایش آنها چه فایدهای دارد؟ اگر اداره و ساخت و ساز مسکن را به تعاونیهای مسکن کارگری بسپاریم بهتر است تا اینکه آن را به دست انبوه ساز بدهیم که فرایند ساختش طولانی و قیمتش گران شود.
وی با بیان اینکه بدون کمک دولت و حمایت بانکها از تعاونیهای مسکن و مصرف، تشکیل شرکتهای تعاونی بدون نتیجه است، واگذاری ساخت و ساز مسکن به تعاونیهای باسابقه و خوش نامی را که در پروژههای بزرگ مشارکت داشتند، خواستار شد.
حمایت مالی از تعاونیهای مصرف برای خرید ارزاق
دبیراتاق تعاون خراسان رضوی همچنین درباره تقویت قدرت معیشت کارگران از طریق تعاونی های مصرف گفت: دولت باید بانکها را موظف کند به تعاونیهای مصرف و توزیعی تسهیلات ارزان قیمت بدهد تا قدرت خرید از تولیدکننده را داشته باشند.یکی از مشکلات تعاونیهای توزیعی این است که نقدینگی لازم برای خرید ارزاق و کالا از کارخانهها و تولیدکنندگان را ندارند از آن طرف، کارخانههای تولیدی میگویند مشتری ندارند لذا باید این زنجیره را به هم متصل و تعاونیهای مصرف را تقویت کنیم تا قدرت خرید از تولیدکننده و عرضه به مصرف کننده را به دست آورند.
در دویست و هشتاد و پنجمین نشست شورای عالی کار که با حضور معاونان وزیر کار و نمایندگان گروه کارگری و کارفرمایی برگزار شد، راهکارهای تقویت تعاونیهای مسکن و مصرف کارگران و ساز و کارهای تامین مسکن مشارکتی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مقرر شد تا آیین نامههای تبصره ۲ ماده ۱۴۹ و ۱۵۳ قانون کار در خصوص تامین مسکن کارگری اصلاح شود.