به نوشته روزنامه القضاء چاپ عراق، علی ابراهیم ملقب به ابوالحسن الانصاری (۳۹ ساله) در دادگاه تحقیقات نینوا ویژه پروندههای تروریستی اعتراف کرد مسئولیت مدیریت بزرگترین پایگاه نظامی داعش را بر عهده داشته که در آن دورههای آموزشی برای اعضای جدید برگزار میشد.
الانصاری فارغ التحصیل موسسه فنی بوده و پیش از عضویت در گروه تروریستی داعش در خیابان النجیفی کتابفروشی داشت، او با مطالعه برخی کتابها تحت تاثیر تفکرات سلفیها قرار گرفت و در ادامه تمامی منابعی که در اختیار داشت، مطالعه کرد.
به گفته این عضو داعش، او از ژوئیه سال ۲۰۰۵ از طریق یکی از دوستان نزدیکش به گروه موسوم به "انصار السنه" که پیشتر با نام "انصارالاسلام" شناخته میشد، پیوست و پس از آنکه به سوالاتی فکری و عقیدتی پاسخ داد، به دلیل اینکه مدرک دانشگاهی داشته و اطلاعات فکری و عقیدتی خوبی داشت، به بخش رسانه این گروه ملحق شد. در این بخش که پنج نفر فعالیت داشتند، ابتدا مسئول تصویربرداری از عملیاتهای انفجار و بمبگذاری علیه نیروهای امنیتی، تکثیر و توزیع سیدیهای عملیاتهای داعش در مساجد و بازارها و چاپ مجله ویژه داعش به صورت دورهای با موضوعات مختلف و رویکردی فرهنگی درباره مسایل مذهبی بود.
الانصاری افزود: در مرحله دوم به پایگاه نیروهای داعش منتقل شدم و حدود پنج سال در آنجا بودم، در عملیاتهای بسیاری شرکت کردم که مهمترین آنها درگیریها با نیروهای امنیتی عراق بود، ۹ عملیات انجام دادم که از جمله آنها انفجار دو خودروی بمبگذاری شده و نیز مینگذاری بودند، در آن زمان ماهیانه ۷۵ هزار دینار حقوق میگرفتم و این وضعیت تا سال ۲۰۱۰ ادامه داشت، با آغاز درگیریها میان گروه انصارالسنه و داعش درباره کنترل منطقه در آن مقطع، به بهانه حج عمره از استان خارج شدم و خود را از داعشیها پنهان کردم.
وی در ادامه گفت: پس از بازگشت از سفر، در ماهها اول سال ۲۰۱۱ کار حذف برخی از اعضای داعش را با ترورهای منظمی آغاز کردیم و تا آنجا که یادم میآید سه داعشی و نیز یکی از اعضای گروه خودمان به دلیل همکاری با نیروهای امنیتی عراق ترور شدند، همچنین عملیات ترور علیه نیروهای امنیتی عراق ادامه داشتند و این کار کوچه به کوچه ادامه یافت تا اینکه مسئول بخش رسانه و یگان ترور شدم و تحت تعقیب نیروهای امنیتی عراق قرار گرفتم و در نهایت مارس ۲۰۱۴ بازداشت شدم.
این داعشی ادامه داد: به این ترتیب وارد مرحله جدیدی شدم. در دوره بازداشتم، داعش شکل گرفت و وارد استان شده و با یورش آنها به زندانها من نیز آزاد شدم و به خانه بازگشتم، حدود دو ماه بعد من به همراه سه تن از دوستانم در گروه انصارالسنه با داعش بیعت کردیم. در آنجا من وارد دفتر نیروها شدم و فعالیتم به عنوان جانشین معاون مسئول پایگاه و نیز شورای آن متشکل از مسئول پایگاه، مسئول آموزش و مسئول غذا را آغاز کردم، دو اسلحه هفت تیر و کلاشنیکف همراه مهمات در اختیارم قرار گرفت و مشغول آموزش اعضای جدید شدم که دوره آموزششان یک ماه بود.
طبق اعترافات الانصاری، دوره آموزش اعضای جدید داعش شامل چند مرحله بود، از جمله آموزش استفاده از انواع سلاحها که با هفت تیر آغاز شده و در ادامه شامل کلاشنیکف و آر پی جی نیز بود. پس از آن یک دوره آموزش مسایل شرعی برای آنها توسط مسئول امور شرعی داعش برگزار میشد و با آنها درباره آداب نماز و مباحثی چون توحید صحبت میشد تا هر داعشی اشراف کاملی از این مباحث بیابد. در ادامه آنها برای تشکیل لیستهای مالی به منطقه قصور بازگردانده شده و در آنجا پس از تحویل سلاح در بخشهای مختلف تقسیم شدند.
الانصاری درباره مرحله انتصاب به عنوان مسئول پایگاه ابی عزام الانصاری در سال ۲۰۱۵ نیز گفت: حدود ۲۰ دوره آموزشی در آنجا برگزار کردم و بیش از ۲۰۰۰ نیرو را آموزش دادم که گروهی از آنها "بچه شیرهای خلافت" بودند. سپس به سوریه رفتم و از آنجا به ترکیه فرار کردم.
او درباره علت فرارش گفت: مشکلاتی درباره پست مسئول پایگاه وجود داشت و گروهی از نزدیکان ابوبکر بغدادی بر سر آن رقابت داشتند، من با کمک یک قاچاقچی که پیشتر عضو داعش بوده فرار کردم. دو سال در ترکیه اقامت داشتم و سپس به عراق بارگشتم و در فرودگاه بغداد بازداشت شدم.