شبکه اسکای نیوز گزارش داد، تظاهرات دانشجویان در حمایت از تظاهرکنندگان در استانهای بابل، بصره و ناصریه عراق برگزار شد.
در عین حال یک منبع در گفتوگو با شبکه خبری سومریه نیوز عراق اظهار کرد: تعدادی از نیروهای مبارزه با تروریسم عراق وارد استان کربلا شده و در کنار نیروهای ارتش در این استان مستقر شدند.
اعتراضات عراقیها دوشنبه در کربلا و در مقابل ساختمان شورای استانداری در مرکز این شهر دوباره شکل گرفت و تظاهرکنندگان قصد ورود به این ساختمان را داشتند اما نیروهای امنیتی به آنها اجازه ندادند.
هزاران معترض عراقی همچنان در میدان التحریر بغداد به اعتراضات خود با وجود تدابیر امنیتی در دو روز گذشته ادامه میدهند. جمعی از جوانان عراقی پل منتهی به منطقه الخضرا در بغداد را مسدود کرده تا مانع نیروهای امنیتی شوند که به سمت آنها گاز اشکآور پرتاب میکنند.
به گفته برخی منابع پزشکی و امنیتی در این درگیریها ۷۷ تن زخمی شدند. همچنین در روزهای جمعه و شنبه دست کم ۷۴ عراقی کشته و صدها تن دیگر از آنها زخمی شدند.
هزاران عراقی نیز در سه شهر دیگر در جنوب این کشور از جمله الناصریه، الحله و کربلا تجمع کردند. معترضان ورودی ساختمان شورای استانداری را به آتش کشیدند و در مقابل نیروهای امنیتی عراق برای متفرق کردن آنها در کربلا و حله از گاز اشکآور استفاده کردند. اعتراضات در الناصریه به صورت مسالمتآمیز ادامه دارد.
دستگاه مبارزه با تروریسم عراق با انتشار بیانیهای اعلام کرد: به دستور عادل عبدالمهدی فرمانده کل نیروهای مسلح عراق و با دستور رئیس دستگاه مبارزه با تروریسم جمعی از این نیروها در بغداد برای حمایت از نهادهای دولتی و زیرساختهای اصلی استان مستقر شدند.
دو منبع امنیتی نیز به خبرگزاری رویترز اعلام کردند که نیروهای دستگاه مبارزه با تروریسم در بغداد دستوری مبنی بر استفاده از تمامی ابزارهای لازم برای پایان دادن به اعتراضات علیه دولت عبدالمهدی را دریافت کردهاند.
این نیروها دهها تن از معترضان را در شهر الناصریه در جنوب این کشور بازداشت کردند. اعتراضات در عراق موجب برهم خوردن نسبی آرامش در این کشور شده و این تحولات بزرگترنی چالش را برای عبدالمهدی ایجاد کرده است.
کمیسیون عالی حقوق بشر عراق نیز اعلام کرد: آمار جدید قربانیان اعتراضات عراق از روز جمعه تا این لحظه به ۷۴ تن رسیده است.
در بیانیه این کمیسیون آمده است: طی درگیریها میان معترضان و نیروهای امنیتی ۳۶۵۴ تن به دلیل گاز اشکآور زخمی شدهاند.
طبق این بیانیه، قانون منع رفت و آمد در استانهایی که شاهد تظاهرات هستند اجرا شده و برخی ادارات تعطیل شدند و رفت و آمد در این استانها با مشکل مواجه شده و همچنین برخی مراکز درمانی و داروخانهها تعطیل هستند که این امر مشکلاتی را برای بیمارستانها ایجاد کرده است.
تظاهرات در برخی استانها به تحصن تبدیل شده و نیروهای امنیتی عراق برای متفرق کردن معترضان از گاز اشک آور و بمبهای صوتی به ویژه در استانهای بغداد، میسان، بصره و ذی قار استفاده کردند.
طبق این بیانیه، نیروهای امنیتی در استانهای بصره، ذیقار و بابل ۱۵۸ تن را بازداشت کرده که از این تعداد ۱۲۳ تن آزاد شده و ۳۵ تن دیگر در بازداشت ماندند.
طبق بیانیه یاد شده، ۹۰ ساختمان دولتی و خصوصی و دفاتر حزبی توسط معترضان به آتش کشیده شده و خساراتی به آنها وارد شد.
همچنین ستارهای فوتبال عراق و بازیکنان تیم ملی این کشور در تظاهرات میدان اصلی بغداد یعنی میدان التحریر با درخواست برای اصلاحات و مبارزه با فساد مشارکت کردند.
مهند عبدالرحیم ستاره باشگاه الزوراء به همراه بازیکن سابق تیم ملی در این تظاهرات شرکت کردند.
وزارت خارجه آمریکا نیز از تمامی طرفها در عراق خواست به خشونتها پایان دهند.
این وزارتخانه در بیانیهای به خانوادههای کشتههای این اعتراضات تسلیت گفته و اعلام کرد: از نزدیک وضعیت عراق را تحت نظر دارد.
این وزارتخانه در ادامه تاکید کرد: آمریکا به شدت از تعطیلی اجباری رسانهها در عراق و فشارها درباره پوشش خبری اعتراضات نگران است. ما از حق اساسی و مهم آزادی بیان که در قانون اساسی به تمامی رسانهها داده شده و نیز حق فعالیت روزنامهنگاران در امنیت حمایت میکنیم و واشنگتن به حمایتهای خود از دولت، مردم، امنیت و ثبات عراق ادامه میدهد.
چهار نماینده عراقی نیز در مخالفت با عملکرد طبقه سیاسی این کشور که آن را به شکست در پاسخگویی به خواستههای مردمی متهم کردند، استعفای خود را تقدیم کردند.
طه الدفاعی و مزاحم التمیمی از لیست النصر به رهبری حیدر العبادی نخست وزیر سابق عراق از پارلمان استعفا کردند.
همچنین دو نماینده ائتلاف سائرون وابسته به مقتدی صدر، از حزب کمونیست به نامهای رائد الفهمی و هیفاء الامین روز یکشنبه از پارلمان استعفا کردند.
این دو نماینده در کنفرانسی خبری گفتند، روز به روز اعتراضات مردمی به منظور تغییر ریشهای و ایجاد وضعیت جدید بیشتر میشود.
این دو افزودند، در رویارویی با نابسامانی اوضاع کلی و سوء خدمات و اوضاع بد معیشتی و افزایش فقر و بیکاری مردم و جوانان به خروش آمدهاند و دولت و پارلمان از عمل به وظایف خود بازماندهاند.
این گام بعد از شروع تحصن نمایندگان لیست سائرون در پارلمان تا زمان تحقق تمام اصلاحات مورد دلخواه مردم بود.