آفتابنیوز : آفتاب: رییس قوه قضاییه با تاکید بر اینکه یكی از مهمترین اولویتها و سیاستهای دستگاه قضایی در چند سال اخیر «سیاست حبس زدایی» بوده است خاطرنشان کرد: در دین مبین اسلام مجازات زندان در موارد بسیار محدود و مختص اشرار و كسانی است كه آبرو و ناموس جامعه را تهدید و به آن تجاوز میكنند یا امنیت و اقتدار نظام اسلامی را به خطر میاندازند و این مجازات خشن به هیچ وجه برای كسانی كه تخلفهای كوچك انجام دادهاند یا مرتكب جرایم غیر عمد از جمله تصادف شدهاند، مناسب نیست و توصیه نشده است.
آیتالله هاشمی شاهرودی با اشاره به اینكه تبعات مجازات زندان دامن خانواده زندانیان را به عنوان افرادی كه جرمی را نیز مرتكب نشدهاند میگیرد افزود: بر اساس تبعات و آسیبهای جدی زندان بر مجرمان، خانواده آنان و جامعه این مجازات در اسلام به جز در موارد نادر و برای مجرمان خطرناك، توصیه نشده است و نظام قضایی اسلامی در ایران نیز بر این اساس در صدد تقویت مجازاتهای جایگزین حبس و تبدیل آن به یك فرهنگ و الگوی اسلامی است.
رییس قوه قضاییه تأكید كرد: در بحث بازداشت موقت نیز باید دقت شود تا در حد امكان استفاده از آن محدود شده و تبدیل به وثیقههای مناسب شود.
هاشمی شاهرودی اظهار داشت: سازمان زندانهای ایران باید به سازمان اجرای سیاستهای كیفری اسلام تبدیل شود تا به صورت جدیتر و در كنار توجه به موضوع زندان به مسایل مراقبتی، تربیتی و نظارت بر امور بپردازد چرا كه موضوع مراقبت و نظارت بر این امور بسیار مهم است.
رییس قوه قضاییه افزود: به جزء زندان مجازاتهای دیگری در اسلام وجود دارد مانند تعزیرات و شلاق كه احكام خاص خود را دارد و میتوان از آنها استفاده كرد چرا كه تبعات مجازات شلاق فقط برای مجرم است و در اعمال این مجازات دیگران آسیبی نمیبینند. این در حالی است كه متأسفانه همین موضوع را غرب به عنوان نقطه ضعف اسلام معرفی و تبلیغ كرده است كه در پاسخ به این شبهات باید گفت اگر شلاق و تعزیرات به عنوان مجازات با ضوابط خاص خود اجرا شود بسیار عادلانهتر و منطقیتر از زندان كردن زندانی و برخورد غیرانسانی با او است.