آفتابنیوز : آفتاب: یکی از نگرانیها و دغدغههای انتخاباتی منتقدان دولت نهم همواره موضوع رد صلاحیتها بوده است، نگرانیای که به ادعای برخی سایتهای اینترنتی در انتخابات مجلس هشتم بیشتر خواهد شد چرا که کاندیداها باید علاوه بر دفاتر نظارتی، نگران تحقیقات میدانی هیاتهای اجرایی نیز باشند.
«عباسعلی کدخدایی» سخنگوی شورای نگهبان در این باره روز شنبه گفته است «قانون انتخابات برای هیاتهای اجرایی نیز «تحقیقات میدانی» در نظر گرفته است و این امر براساس ماده 50 انتخابات مجلس انجام میشود.»
«محمود میرلوحی» معاون حقوقی و پارلمانی سابق وزیر کشور در این باره به خبرنگار سیاسی آفتاب گفت: در کشور ما دو دیدگاه در مورد انتخابات مطرح است، یک دیدگاه تلاش میکند انتخابات را به معنای واقعی کلمه دو مرحلهای کند و قبل از اینکه مردم اظهارنظر کنند، فکر می کنند که باید کمال دقت را انجام دهد و یک نوع گزینش به مفهوم کامل و جامع صورت گیرد.
میرلوحی ادامه داد: اما دیدگاه دوم میگوید قانون اساسی حداقلهایی را مشخص کرده و نگاه ما باید توسعهای باشد و اگر تفسیرها طوری باشد که حق مردم را محدود کند، این امر مطابق قانون اساسی نیست.
وی اضافه کرد: مهمترین رکن انتخابات احساس عادلانه بودن، رقابتی بودن و سالم بودن آن است که مردم باید این احساس را داشته باشند نه این که در اتاقهای در بسته از لابهلای اسناد تاریخی تعریف و تفسیر بعضی واژهها را پیدا کرد.
میرلوحی تصریح کرد: از آغاز انقلاب شرایط و ویژگیهای محدودی را برای کاندیداها قائل بودیم و همین طور تا امروز که 43 ویژگی را بررسی میکنیم و پیشبینی میشود که هرچه جلوتر میرویم دامنه این ویژگیها و محدودیتها بیشتر میشود.
معاون حقوقی و پارلمانی سابق وزیر کشور تاکید کرد: منظور از تحقیقات میدانی یعنی یک مرحله اضافه کردن به آنچه که تا کنون بوده است و دفاتر نظارتی باید قبول کنند که تحقیقات چه میدانی و غیرمیدانی جواب نمیدهد و کسانی که در مرحله انتخابات وارد میشوند را نمیتوان با این مکانیسم کنترل کرد.
میرلوحی معتقد است: این واژه هم مانند واژههای دیگر در دستانداز سلیقهها میافتد و چند دغدغه دیگر برای کاندیداها ایجاد میکند و از طرف دیگر افراد حرفهای با استفاده از این شیوه به تخریب چهرههای سیاسی میپردازند.