کد خبر: ۶۲۲۳۹
تاریخ انتشار : ۲۸ خرداد ۱۳۸۶ - ۱۷:۰۸
هشدار مجدد وزیر خارجه ایران به منطقه:

اسرائیل برای حمله به لبنان آماده می‌شود

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: وزیر خارجه ایران بار دیگر تاکید کرد که اطلاعات موجود نشان می‌دهد اسرائیل در حال آماده‌سازی خود برای حمله مجدد به لبنان است و از کشورهای منطقه خواست به این نکته توجه جدی داشته باشند

منوچهر متكی یکشنبه شب در گفت‌‌وگوی یک ساعته خود با شبکه عرب‌زبان العالم با اشاره به شایعاتی پیرامون احتمال حمله نظامی آمریکا به ایران گفت: آمریکا در موقعیتی نیست که بتواند بحران دیگری را بر مردم خودش تحمیل کند زیرا تصمیم به آغاز جنگ و حمله نظامی از تلفیق تصمیم سیاسی و نظامی حاصل می‌شود ما معتقدیم آمریکا در عراق هم وقتی حمله را شروع کرد این شرایط برایش فراهم نبود لذا نتایج این اقدام را اکنون می‌بینیم همچنین در افغانستان نیز محاسبات آنها دقیق نبود البته بعد هم در حین کار اشتباهات استراتژیک عمده دیگری را مرتکب شدند. 

متكی افزود: شرایط آمریكا بسیار بحرانی است، امروز بیش از هر زمان دیگر خاورمیانه بر سیاستهای داخلی آن كشور تاثیر گذار شده است؛ سیاستهای داخلی آمریكا همیشه در جهت منافعشان در مسائل خارجی آن كشور اثر می‌گذاشت، شاید انتخابات گذشته اولین انتخاباتی بود كه سیاست خارجی آمریكا بر انتخابات و مسائل داخلی آمریكا نمود یافت. 

وی یادآور شد: آمریكا در خاورمیانه به شرایطی گرفتار شده كه در 50 سال گذشته بدان مبتلا نبوده است. سیاست‌های خاورمیانه‌ای آمریكا یكی بعد از دیگری شكست خود را نشان می‌دهد و به ویژه در پنج شش سال گذشته بدترین سیاست‌های آمریكا در منطقه اعمال شده است. 

وزیر خارجه درباره بازداشت غیر قانونی پنج تن از ماموران كنسولگری ایران در اربیل عراق و تاكید تهران مبنی بر پیشیمان شدن واشنگتن از این اقدام گفت: شرایط پشیمانی واشنگتن از اقدامات خود در عراق هم اكنون ایجاد شده چون مردم آمریكا این سیاست‌ها را در انتخابات گذشته تایید نكردند. 

وی تاكید كرد: حمله به سركنسولگری جمهوری اسلامی ایران در اربیل و بازداشت ماموران كنسولی اقدامی است خلاف همه كنوانسیون‌های بین‌المللی است و ما پیگیری‌هایمان را در سطوح مختلف شروع كردیم. افكار عمومی جهان را مطلع خواهیم كرد كه آمریكایی‌ها در عراق به هیچ قانونی پایبند نیستند. 

منوچهر متكی در ارتباط با اجلاس شرم الشیخ و مسائل حاشیه‌ای مطرح شده در ارتباط با آن از جمله موضوع نادیده گرفته شدن وزیر امور خارجه آمریكا توسط ایران اظهار داشت: آمریكایی‌ها قبل از شرم الشیخ درخواست ملاقات با نمایندگان جمهوری اسلامی ایران داشتند و ما هم حدود یك سال قبل مطرح كرده بودیم كه برای كمك به مردم عراق و دولت عراق برای گفتگو آمادگی داریم. 

وی خاطرنشان كرد: یك سال قبل آمریكایی‌ها با موضوع برخورد تبلیغاتی كردند و ما خواستیم كه آنها به صورت رسمی درخواستشان را مطرح كنند. 

وی تاكید كرد: این درخواست مطرح شد و جمهوری اسلامی ایران هم با هدف كمك به مردم و دولت عراق گفتگو در خصوص موضوع عراق و با حضور مقامات مختلف عراقی، اعم از شیعه سنی و كرد را پذیرفت. وی با اشاره به انجام گفتگو‌ها در بغداد افزود: بنابراین این مسائل، شخصی، عاطفی و اعتنا یا بی اعتنایی نیست؛ بلكه موضوع پیروی از سیاست‌های روشنی است كه هر كشوری دنبال می‌كند.

وزیر امور خارجه در ادامه این گفتگو كه در پایگاه خبری العالم منتشر شده، هرگونه ارتباط میان بازداشت برخی افراد ایرانی تبعه آمریكا با دیپلمات‌های ربوده شده در عراق را رد كرد. وی افزود: ما ارتباطی در این موضوع نمی‌بینیم. هر تبعه ایرانی و یا حتی هر تبعه خارجی موظف به رعایت مقررات و قوانین ایران است؛ بنابراین اگر كسانی بر خلاف قوانین كشور ما اقداماتی مرتكب شوند طبیعی است كه برخورد قانونی با آنان صورت می‌گیرد.

متکی در ارتباط با امكان مطرح شدن مسائل و موضوع‌هایی غیر از عراق در گفتگو‌های ایران و آمریكا در بغداد خاطرنشان كرد: جمهوری اسلامی ایران از ابتدا اعلام كرد كه موضوع گفتگو، عراق، محل گفتگو، عراق و در حضور مقامات عراقی خواهد بود. وی با تاكید بر اینكه هدف از این گفتگوها تلاش برای روشن شدن سیاست‌های غلطی است كه در عراق به كار گرفته شده، افزود: ممكن است این گفت‌وگوها حتی بر مسائل دیگر هم اثر داشته باشد؛ اما گفت‌وگوی ما صرفا پیرامون عراق و مسائل عراق بوده است. 

وزیر امور خارجه درباره دور دوم گفت‌‌وگو‌های ایران و آمریكا و اینكه آیا دور اول از نظر تهران رضایت بخش بوده است، گفت: هدف ما از این گفتگوها كمك به دولت و ملت عراق بر اساس وحدت ملی، احترام به تمامیت ارضی و بازگشت آرامش و ثبات و امنیت به عراق است. 

متكی با تاكید بر اینكه امنیت در عراق، امنیت منطقه و امنیت جمهوری اسلامی است و ناامنی عراق، ناامنی كل منطقه است تاكید كرد: در بررسی‌های اولیه به نقاط جالب توجهی در گفتگوها دست یافتیم. 

وی گفت: نكته اول آن است كه آمریكایی‌ها در عراق به طور جدی با مشكل مواجهه هستند كه علت آن دقیقا سیاستهای غلط واشنگتن در عراق است. مردم عراق و منطقه از سقوط دیكتاتور در بغداد خوشحال شدند؛ اما كسی تصور نمی‌كرد كه صدها هزار نفر در عراق از مردان و زنان و كودكان كشته و یا این كه چندین میلیون نفر از مردم آن كشور با آوارگی به كشورهای دیگر بروند ؛ بنابراین شرایط دشواری است كه آمریكایی‌ها در آن قرار دارند. 

وزیر امورخارجه ایران در ادامه تشریح دیدگاه تهران از نتایج دور اول گفتگو با واشنگتن، افزود: نكته دوم مهمتر از یافته اول و عبارت از این است كه متاسفانه طرح و نقشه روشنی كه نتیجه آن خارج شدن از شرایط كنونی برای آمریكایی‌ها باشد، در برنامه آنها نمی بینیم. 

وی تاكید كرد: آمریكایی‌ها نیازمند كمك هستند و قبل از هر كس خود باید به خودشان كمك كنند و تصمیم بگیرند كه سیاستهایشان را در عراق تصحیح كنند.
منوچهر متكی با بیان این موضوع كه ما كلمه به كلمه از 4 ساعت مذاكراتی كه در بغداد صورت گرفت را مورد بررسی قرار دادیم، افزود: سیاست ایران در حمایت از مردم و دولت عراق، بازگشت آرامش و پشتیبانی از روند سیاسی آن كشور ثابت و قطعی است. 

متكی در ارتباط با زمان انجام دور دوم گفتگوهای تهران و واشنگتن اظهارداشت: درخواست مطرح شده از سوی مسئولین عراقی را در دست بررسی داریم و به محض اینكه بررسی‌ها خاتمه پیدا كند نظرات خود را به دولت عراق منعكس خواهیم كرد. وی در عین حال گفت كه این بررسی‌ها احتمالا بیش از یك یا دو هفته طول خواهد كشید.

متكی در ارتباط با عكس العمل آمریكایی‌ها در قبال طرح اشتباهات واشنگتن در عراق توسط ایران گفت: البته آمریكایی‌ها معمولا عادت كرده‌اند كه بگویند و دیگران گوش كنند، ولی احتمال می‌دهیم شرایط كنونی آنها را وادار كند كه كمی هم بشنوند و راه دیگری هم ندارند. 

وی با تاكید براینكه برای تهران، عراق و مردم و دولت آن كشور و حمایت از آنها مهم است، خاطرنشان كرد: در خلال گفتگو‌ها، رئیس هیئت ایرانی (كاظمی قمی) در حضور مقامات عراقی سیاست‌های غلط آمریكا را بیان كرد. 

وزیر امور خارجه ایران درباره تاثیر گفتگو‌های عراق بر روابط آینده ایران و آمریكا اظهار داشت: سیاست و مواضع جمهوری اسلامی ایران نسبت به موضوع‌های مختلف، ازجمله مسائل منطقه، عراق، افغانستان، هسته‌ای و سایر موضوع‌ها، كاملا روشن است. 

متکی تاكید كرد: این موضوع‌ها به طرق مناسب منطقی و دیپلماتیك قابل حل است؛ لذا همواره بین دو نظر مبتنی بر حل سیاسی و دیپلماتیك یا به كارگیری زور كه دیگران مورد بررسی قرار می‌دادند، گزینه جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر حل دیپلماتیك مسائل بوده است. 

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در ادامه گفت وگوی اختصاصی خود با شبکه خبری العالم با اشاره به احتمال حمله مجدد رژیم صهیونیستی به لبنان خاطر نشان کرد: تصور ما این است که رژیم صهیونیستی بار دیگر خود را برای حمله به لبنان آماده می‌کند لذا از کشورهای منطقه خواست به این نکته توجه جدی داشته باشند. 

متکی در ادامه افزود: احتمال حمله به لبنان از باب برون رفت از شرایطی است که در درون رژیم صهیونیستی وجود دارد و همینطور مسایل منطقه‌ای که این رژیم گرفتار آن است لذا اگر بتوانند پیروز هم شوند نتیجه‌ای است که احتمالا به دست خواهند آورد اما در رابطه با ایران سران رژیم صهیونیستی می‌دانند که در صورت هرگونه اقدامی علیه ما چه خواهد شد لذا فکر می‌کنیم که سران رژیم صهیونیستی چنین رویایی را در سرشان نسبت به ایران نخواهند پروراند البته ما به لحاظ سیاسی اقدامات مختلفی را انجام دادیم. 

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین ضمن ابراز نگرانی از مسایل پیش آمده در لبنان گفت: حادثه تلخ چند روز گذشته در ترور یکی از نمایندگان مجلس لبنان(ولید عیدو) فرزند و تعدادی از همراهان وی در کنار سایر مسایل مربوط به این کشور شرایط لبنان را پیچیده تر کرد لذا ما نسبت به مسایلی این کشور را از داخل و خارج به سوی این گونه امور سوق می‌دهد نگرانیم. 

وی با به اشاره به اینکه برخی با سخن گفتن از تابستان داغ در منطقه، هواهایی در سر دارند و طرح‌هایی را دنبال می‌کنند، اظهارداشت: تصور ما این است که رژیم صهیونیستی یک بار دیگر خود را برای حمله به لبنان آماده می‌کند لذا این اقدام شرایط منطقه را بکلی متحول خواهد کرد با این وجود اگر چنین اشتباه استراتژیک بار دیگر از سوی رژیم صهیونیستی سر بزند، قطعا شکست دیگری را در منطقه متحمل خواهد شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین