آفتابنیوز : آفتاب: «حشمتاله فلاحتپیشه» عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هفتم، در ارزیابی درخواست «بانکیمون» دبیرکل سازمان ملل مبنی بر ضرورت تعویق قطعنامه سوم علیه ایران و دادن فرصت دو ماهه به ایران برای رفع ابهامات موجود در پرونده هستهای معتقد است در پرونده هستهای ایران دو خط دنبال میشود؛ یک خط که مسیر تحریم است و استفاده از بندهای ماده 41 از فصل هفتم منشور ملل متحد که انگلیس و آمریکا در راس این خط هستند و یک خط مقابل یعنی پرهیز از ورود به بندهای ماده 41 و دادن فرصت به دیپلماسی که البرادعی و سولانا در راس آن قرار دارند.
فلاحتپیشه در گفتوگو با خبرنگار سیاسی آفتاب افزود: نوع مذاکراتی که لاریجانی و سولانا انجام دادند بیشتر تقویتکننده خط دوم بوده است. در کنار این قضیه رسیدن تهران به یک سری دستاوردهای برگشتناپذیر، سولانا و البرادعی را به این نظر رسانده که به هر حال باید بخشهایی از واقعیتهای هستهای ایران پذیرفته شود و آن را بنای مذاکرات قرار داد.
وی تاکید کرد: پس از این موضوع زمانی که انگلیسیها وارد فضای شکل دادن به پیشنویس قطعنامه جدید علیه ایران شدند، موضع تند ایران باعث شد برخی بازیگران اصلی بینالملل مانند بانکیمون، مانع شوند که بازی به یک بازی حاصل جمع جبری صفر تبدیل شود.
فلاحتپیشه توضیح داد: این بازی، بازی است که در آن همه راهکارهای مسالمتآمیز و دیپلماتیک شکست بخورد و طرفین ابایی از ضرر متقابل نداشته باشند و تنها به فکر باخت طرف باشند.
وی در عین حال تاکید کرد: «بانکیمون» و طرفداران دیپلماسی معتقد به احیای بازی حاصل جمع جبری مضاعف هستند که در قالب آن طرفین به راهحلی برسند که سود طرفین را داشته باشد که دیپلماسی راهکار چنین راهحلی است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هفتم بر این اعتقاد است که در این فضای شکل گرفته که دو ماه به طول میانجامد، چند عامل میتواند دیپلماسی را تقویت کند.
وی تثبیت هر چه بیشتر جایگاه ایران در تدابیر منطقهای با همکاری در تدابیر موجود از جمله کشور عراق، تثبیت دستاوردهای هستهای ایران و تداوم مذاکرات حاشیهای ایران با دیگر کشورهای غربی و غیر متعهد برای تاثیرگذاری بر متن اختلاف و تقویت فضای مذاکره با دادن اطمینان لازم از طرف ایران به جامعه جهانی را تقویتکننده دیپلماسی دانست.
فلاحتپیشه خاطرنشان کرد: طی این مهلت دو ماهه ایران باید چند کار انجام دهد: اولا؛ واداشتن روسیه به ارسال سوخت هستهای به نیروگاه بوشهر براساس تعهد قانونی این کشور و ورود رسمی ایران به عرصه تولید سوخت هستهای در دنیا. ثانیا؛ تنشزدایی در رابطه با کشورهای غربی حتی انگلستان و آمریکا و ثالثا؛ استفاده بیشتر از اهرم دبیرکل سازمان ملل متحد با دعوت از ایشان به ایران در خصوص مسائل تنشزای موجود در رابطه ایران با دیگر کشورها.