کد خبر: ۶۳۰۶۵
تاریخ انتشار : ۲۰ تير ۱۳۸۶ - ۱۴:۰۲

چرا هاشمی دغدغه دارد؟

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب ـ مهسا امرآبادی:  محمد هاشمی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و دبیر کمیته سیاسی حزب کارگزاران سازندگی، معتقد است که پندها و فراخوان آیت‌ا... هاشمی رفسنجانی برای برگزاری انتخابات سالم در راستای پیشگیری از تشدید بحران در ماه‌های آینده و در آستانه انتخابات است.

این فعال سیاسی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی آفتاب با اشاره به اظهارات رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و دغدغه‌هایش مبنی بر حضور همه نیروهای انقلاب برای برگزاری انتخابات سالم، مواضع هاشمی رفسنجانی را فراجناحی خواند و گفت: دعوت نیروهای انقلاب به انسجام و وحدت و پرهیز از اختلافات مهم‌ترین محوری است که در سخنان اخیر آقای هاشمی رفسنجانی دیده می‌شود، چرا که اگر مروری کوتاه بر تاریخچه انقلاب اسلامی داشته باشیم، این نکته به عینه روشن می‌شود که در طول این سال‌ها، مهم‌ترین عامل پیروزی و تداوم نظام متکی بر حمایت‌های مردمی و حمایت‌های مردمی و انسجام آن‌ها در صحنه‌های سیاسی به ویژه در شرایط خاص کشور از جمله دوران جنگ و سازندگی و ... بوده است. چراکه وقتی نظام متکی به مردم بود و مردم با وحدت کلمه در صحنه‌ها حاضر بودند، هیچ قدرتی نتوانست انقلاب را شکست دهد.

وی در ادامه با بیان این مطلب که «هاشمی که به خوبی تاریخ نهضت اسلامی و انقلاب ایران را در سینه دارد، نسبت به افزایش سطح برخی از مسائل تفرقه‌انگیز و اختلاف‌افکن هشدار داده است» افزود: همواره طی سال‌های اخیر شاهد بودیم که در مقاطع حساس از جمله دوران انتخابات برخی از مسائل تفرقه‌انگیز غلظت پیدا می‌کند و در چند انتخابات گذشته برخی جریان‌ها برای تضعیف نامزدهای جناح رقیب، یک جریان انتخاباتی یا یک جریان سیاسی و یا حتی همه دستاوردهای انقلاب را زیر سئوال برده‌اند و تنها ثمره‌ای که از این گونه بداخلاقي‌های سیاسی در جامعه باقی خواهد ماند، کاهش اعتماد مردم به نظام است.

محمد هاشمی با تاکید بر هشدارهای رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و یادآوری این نکته که در صورت تشدید این گونه رفتارها، اختلاف‌ها مهار ناپذیر خواهند شد، گفت: ریشه اختلاف معمولا ناشی از سهم‌خواهی و قدرت‌طلبی برخی از جریان‌های سیاسی است که سعی می‌کنند در رقابت انتخاباتی حریف را حذف کنند.

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران با تشریح شرایط انتخابات آزاد و رقابت سالم سیاسی در کشور که می‌تواند ضامن بقای نظام و اعتماد مردم باشد، افزود: همه گروه‌ها باید بتوانند خود را عرضه کنند و شرایط مساوی هم برای رقابت وجود داشته باشد، ولی این اتفاق در چند سال اخیر کم‌رنگ شده است. مثلا در انتخابات مجلس هفتم شرایط مساوی نبود. شورای نگهبان حدود پنج هزار نفر از کسانی را که نامزد نمایندگی در مجلس شورای اسلامی بودند و اغلب هم به جناح مقابل وابسته بودند را رد صلاحیت کرد و شاهد بودیم که در بسیاری از حوزه‌های انتخابیه در انتخابات مجلس هفتم رقابت وجود نداشت و نامزدهای نامدار تقریبا همه از این جناح بودند.

وی در ادامه در واکنش به پرسشی درباره هشدارهای اخیر هاشمی رفسنجانی و دغدغه‌های وی جهت برگزاری انتخابات سالم در انتخابات پیش رو و شرایط بحرانی کنونی با تاکید بر این که «مفهوم حرف هاشمی رفسنجانی لزوما این نیست که اکنون شرایط بحرانی و خطرناک است، بلکه مقصود وی بیشتر پیشگیری از وقوع وضعیت بحرانی است» گفت: گاهی ممکن است برخی از بزرگان در وضعیت بحرانی هشدار دهند اما گاهی هم اتفاق می‌افتد که به جهت پیشگیری، هشدارها و یا فراخوانی اعلام می‌شود. فراخوان آیت‌ا... هاشمی رفسنجانی که از مصلحان کشور و آگاهان نظام است، دعوت از برای انسجام ملی و مشارکت همگانی در انتخابات آتی است که به تعبیر من برای جلوگیری از تشدید اختلافات و برخی بداخلاقی‌های سیاسی در جهت حذف رقیبان صورت گرفت.

دبیر کمیته سیاسی حزب کارگزاران سازندگی در ادامه این گفت‌وگو در پاسخ به پرسشی درباره دلایل اقبال فراگیر گروه‌ها و تشکل‌های اصلاح‌طلب به هاشمی رفسنجانی و ملاقات‌های پی در پی احزاب و تشکل‌های سیاسی اصلاح‌طلب با رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به این که «هاشمی رفسنجانی به عنوان نماد اعتدال و اعتدال‌گرایی در کشور شناخته شده است و هر دو جریان می‌کوشند تا با نزدیکی به ایشان علاقه خود را به سوی رفتار معتدل نشان دهند» گفت: در حال حاضر شعار هر دو جریان سیاسی کشور پرهیز از افراطی‌گری و انتقاد از خود در دوران گذشته است، آن‌ها در این شرایط صراحتا اعلام می‌کنند که قصد دارند به سمت و سوی یک مشی اعتدال گرایانه حرکت کنند و اقبال و روی‌آوری جناح‌ها و گروه‌های سیاسی به آیت‌ا... هاشمی رفسنجانی در واقع به این علت است که آن‌ها می‌خواهند حرکت خود را در مسیر اعتدال از این طریق به جامعه نشان داده و آن را اعلام کنند. به همین خاطر هم به نماد اعتدال‌گرایی در کشور نزدیک می‌شوند اگر چه این قضیه باید در عمل هم اثبات شود. بنابراین، آقای هاشمی رفسنجانی هم با توجه به ویژگی‌ها و شرایط زمانی و حساس کشور همگان را به سوی انسجام و اعتدال و مشارکت در مدیریت کشور و پرهیز از برخوردهای حذفی دعوت می‌کنند.

وی با انتقاد از این که طی چند سال گذشته در مدیریت کشور برخورد حذفی جایگزین برخورد جذبی شده است و بسیاری از نیروهای کشور و مدیران مجرب که در طول سال‌های جنگ و سازندگی اندوخته‌های فراوان داشته‌اند، خانه‌نشین شده‌اند و مدیریت کشور از امکان استفاده از ایشان محروم شده است، افزود:حذف نیروهای کارآمد و مدیران با تجربه نظام که طی سال‌های اخیر به بهانه‌های سیاسی صورت گرفته است برخلاف مصالح کشور و نظام است. به صورت کلی حرف من این است که اگر جهت‌‌گیری به سوی حذف باشد، خسارت‌های فراوانی به دستاوردهای نظام و انقلاب وارد می‌شود. حرمت‌شکنی از بزرگان و شخصیت‌های سیاسی و برخی افراطی‌گری‌ها در مدیریت کشور باعث از بین رفتن اعتماد مردم به کارآمدی نظام خواهد شد و زمانی که این حرمت‌شکنی‌ها آغاز شود، حتی عاملان آن را هم قربانی خواهد کرد.

وی با یادآوری خاطراتی از بنیان‌گذار کبیر انقلاب در سال‌های تثبیت نظام جمهوری اسلامی و تاکید ایشان بر وحدت کلمه و حفظ انسجام گفت: من فکر می‌کنم نوع نگرانی‌های آقای هاشمی رفسنجانی در شرایط فعلی به فراخوان امام و تذکرات ایشان شباهت بسیاری دارد.

وی در ادامه با تاکید بر این که نیروهای کارآمد انقلاب و نظام باید بتوانند در شرایط رقابتی در انتخابات شرکت کنند و حتی جناح‌ پیروز در انتخابات هم باید زمینه را برای استفاده از این ذخایر انقلاب در دولت و یا مجلس مهیا کند، گفت: برخوردهای حذفی به زیان کشور و انقلاب خواهد بود و بدون شک ناکارآمدی دولت از نظر مردم به معنای ناکارآمدی نظام است.

هاشمی در تشریح سخنان اخیر آيت‌ا... هاشمی رفسنجانی اظهار داشت: فکر نمی‌کنم که در این فراخوان ایشانت اصلاح‌طلبان و اصولگرایان را به تشکیل یک طیف واحد دعوت کرده باشند، بلکه از آن‌ها خواسته‌اند تا برای شکل‌گیری یک رقابت سالم تلاش کرده و از برخوردهای حذفی جلوگیری کنند. دلسوزان انقلاب و نظام باید زمینه را برای بهره‌گیری از تجربیات ذخایر کشور و مدیران با سابقه و مجرب فراهم کنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۴۳ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۴
0
0
سلام
ایکاش حضرت آیت الله هاشمی کمی هم دغدغه یاران گمنام خود را می داشت که 8 سال قبل بی ادعا و بی تملق زندگی شان را به پای ایشان ریختند و در این مدت کمترین التفات را از ایشان ندیدند!!!
کاش سردار بزرگ سازندگی می دانستند که دوستداران بی ادعایشان هست و نیست خود را به پای ایشان ریختند و اطرافیان ایشان نخواستند حتی درد دل آنها را به سمع و نظر ایشان برسانند، چرا؟؟؟
شما آفتابی ها هم از همان طایفه هستید!!!
محمد قنبری
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین