آفتابنیوز : احمدینژاد با بیان این كه در قضیه بنزین اتفاق مهمی رخ داد گفت: ما واقعا با كشاورزی و صنعت میتوانیم خود را اداره كنیم و نیازی نیست كه تمام نفت را از زمین بیرون بیاوریم و آن را خرج كنیم. ما باید در این ارتباط تدبیر به خرج دهیم و از ذخایری كه داریم به نحو احسن استفاده كنیم؛ مثلا در امر سرمایهگذاری.
رییسجمهور در بخش دیگری از سخنانش به مساله سهمیهبندی بنزین اشاره كرد و آن را یك كار بزرگ دانست و گفت: این یك اتفاق كمنظیر در دنیاست. ما در مقطع جنگ تحمیلی نیز این تجربه را شاهد بودیم؛ ولی نظم و انضباط چندانی در اجرای آن نبود. اكنون مساله برای مردم روشن است و مردم به نحو احسن همكاری میكنند كه باعث افتخار است.
احمدینژاد درباره پرداخت مالیات نیز اظهار داشت: تحقق عدالت مالیاتی تاثیر زیادی در تشویق مردم به پرداخت مالیات دارد.
وی افزود: در تامین هزینههای عمومی كشور دو راه را میتوان تصور كرد. یكی این كه از ذخایرمان استفاده كنیم و ذخایر را بفروشیم كه البته باید دانست این ذخایر پایانپذیر است و راه دوم این است كه هر كس نسبت به سهمی كه از امكانات موجود در كشور دارد، در پرداخت هزینه عمومی مشاركت كند و به نظر تمام عقلای عالم راه دوم درست است؛ چرا كه یك ملت در یك مقطع زمانی خاص محصور نیست. ملت ما امروز ملت ایران است و انشاءالله در سیصد سال آینده نیز ملت ایران است و ما نمیتوانیم ذخایر خود را یكباره مصرف كنیم. ما باید از ذخایر به صورت هوشمندانه و با تدبیر و برنامه استفاده كنیم. علمای عالم هم میگویند ما این ذخایر را در امر سرمایهگذاری استفاده كنیم تا به یك سرمایه كه ماندگارتر است تبدیل شود و مردم نیز خود به اندازه سهمی كه از امكانات كشور استفاده میكنند، هزینه بپردازند.
احمدینژاد با بیان این كه متاسفانه در كشور ما یك تلقی اشتباه به وجود آمده و آن این است كه تصور میشود درآمدهای ناشی از نفت نامحدود است، گفت: خیلیها میگویند ما نفت داریم و درآمد حاصل از آن چندین برابر از خرج كشور است و میتوانیم آن را مصرف كنیم؛ ولی باید دانست كه این ذخایر پایانپذیر هستند و اگر همین امروز تمام درآمدهای نفتی را خرج كنیم باز به اندازه نیاز اداره كشور نیست.
رییسجمهور با بیان این كه برای مثال هزینه مبارزه با قاچاق مواد مخدر كه هنوز نتوانستهایم به طور كامل در آن موفق شویم، رقم سنگینی است گفت: همین امسال بودجه دولت بیش از ٦٣ هزار میلیارد تومان است كه ١٨ هزار و ٦٠٠ تای آن به كار سرمایهگذاری و عمران اختصاص داده شده و بقیه آن به سایر امور و همین درآمد نفتی سایر مصارف ما را كفایت نمیكند. ما باید با هم جمع شویم و هر كس سهم خود را بپردازد.
احمدینژاد با بیان این كه متاسفانه این تصور نادرست نیز بعضا وجود دارد كه پرداخت مالیات یعنی پول زوردادن گفت: رسانهها در ایجاد فرهنگ درست مالیاتی نقش بسیار مهمی دارند . از رسانه ملی انتظار میرود كه این امر را در برنامهها، سریالها و فیلمنامههای خود بگنجاند؛ به نحوی كه مالیات دادن به یك فرهنگ در كشور ما تبدیل شود.
وی با بیان این كه نظام مالیاتی ما باید اعتماد مردم را جلب و در این راستا از تشكلهای مردم نیز استفاده كند، افزود: ما باید زمینهای فراهم كنیم كه هر كس خود در راه دادن مالیات پیشقدم شود و این امر به فرهنگ تبدیل شود؛ اما این كافی نیست و باید تلاش بیشتری صورت بگیرد.
رییسجمهور گفت: طبق آمار معاملات در كشور ما سالانه بیش از ٦٠٠ هزار میلیارد تومان است كه اگر فقط ٥ درصد از آن به طور متوسط به عنوان مالیات داده شود، درآمد مالیاتی ما دو برابر اكنون میشود و ما نیز قول میدهیم كه بخش هزینههای اجرایی را در همین حد قرار دهیم.
احمدینژاد با بیان این كه برقراری عدالت مالیاتی موجب میشود مردم به پرداخت مالیات تشویق شوند، گفت: در سیستم اداری برخی افراد ممكن است تصمیماتی بگیرند و تصور كنند كه مردم متوجه نمیشوند؛ ولی باید دانست كه مردم مسائل را متوجه میشوند؛ حتی اگر به روی خود نیاورند و این توجه آنها بر روی سایر رفتارهایشان تاثیر میگذارد.
در این مراسم همچنین رییسجمهور اظهارنامه مالیاتی خود را تقدیم رییس سازمان امور مالیاتی كشور كرد.