آفتابنیوز : آفتاب: رییسجمهور گفت: بسیاری از مشكلات سیاسی و اجتماعی ما ناشی از دور شدن از فرهنگ شهادت و شهادتطلبی است. محمود احمدینژاد عصر روز دوشنبه در دیدار اعضای شورای سیاستگذاری ستاد كمیته بزرگداشت سرداران شهید استان تهران با بیان اینكه " بالاترین سپر دفاعی برای ملت روحیه شهادتطلبی است." پرسید كه آیا كسی میتواند در برابر این روحیه مقابله كند.
وی با بیان اینكه " پس از پیروزی انقلاب اسلامی تعداد زیادی از پیروزیهایمان را در صحنههای مختلف به واسطه این روحیه كسب كردیم" خطاب به كسانی كه در ارتباط با شهدا و برگزاری كنگره برای شهدا فعالیت میكنند اظهار كرد: بدانید كه لطف خداوند شامل حال شما شده كه توفیق پیدا كردهاید در این زمینه فعالیت كنید. بهترین كار فرهنگی و انسانی كار كردن در این زمینه است و چه كسی بهتر از اینكه انسان برای شهدا و در راستای گسترش فرهنگ شهادتطلبی فعالیت كند.
وی با بیان اینكه " برخی تصور میكنند كه اصلاحات در كشور را میتوان فقط با قوه قاهره حكومت به پیش برد" گفت: این تصور تصور درستی نیست؛ چرا كه باید دانست 99 درصد از اصلاحات با كار فرهنگی واجتماعی و ترویج این روحیه صورت میگیرد.
احمدینژاد در بخشی دیگر از صحبتهای خود با بیان اینكه " كار كردن در راستای گسترش فرهنگ شهادتطلبی و تبیین عملكرد جزو افضلترین و بهترین كارهاست" به حادثه عاشورا و اتفاقات رخ داده در آن اشاره كرد و گفت: اگر فرهنگ عاشورا نبود اثری از انسانیت باقی نمیماند.
رییسجمهور در بخشی دیگر از صحبتهای خود با بیان اینكه " عملكرد شهدای ما در طول دفاع مقدس باعث ایجاد موجی در عرصه جهانی شده و بسیاری از عدالتخواهان در حركتهای خود به عملكرد و فرهنگ شهدای ما در طول دفاع مقدس توجه و نگاه دارند" به بحث هستهیی اشاره و خاطرنشان كرد: در ماجرای هستهیی در داخل و خارج خیلیها آزمایش پس دادند. این ماجرا یك آزمایش الهی بود و نشان داد كه چه كسانی اهل حق هستند و چه كسانی ظالم. چه كسانی قانونمدار هستند و چه كسانی فراقانونی عمل میكنند. این ماجرا به فضل الهی گذشت ولی ثبت شد. یك آزمایش الهی بود خیلی از افراد كه در اطراف ما هستند و ادعای مسلمانی میكنند نه تنها در دفاع از حق ما كاری نكردند بلكه بعضا با دشمنان همكاری و همراهی نیز كردند ولی بودند كسانی كه مسلمان نبودند در نزدیك ما نیز نبودند ولی از حق مردم ایران دفاع كردند.
رییس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود گفت: وقتی فرهنگ شهادتطلبی گسترش پیدا كند، خیلی از مشكلات حل میشود. در راستای گسترش این فرهنگ معنی زندگی دنیوی نیز برای انسانها تغییر میكند.
وی به فداكاری و عظمت كاری كه شهدا و جانبازان در دفاع از میهن اسلامیمان انجام دادهاند اشاره كرد و گفت: ما باید شخصیت شهدا را برای جوانان جامعه تبیین كنیم. ما باید عملكرد شهدا را برای مردم و جوانان كشورمان تبیین كنیم و بگوییم كه آنها چه حماسههایی آفریدند. عملكرد آنها برای همه ما درسآموز و راهنماست. راهنمای انسانها و ملتها.
وی با بیان اینكه " شهدا در طول دفاع مقدس با فداكاریها و رشادتهای خود اجازه ندادند كه پرچم عزت این كشور بر روی زمین بیفتد" ادامه داد: آنها به واسطه كارهایشان موجی به وجود آوردند، كارهایی كه آنها در طول دفاع مقدس انجام دادند امروز سرمشق تمام عدالتخواهان و موحدین عالم است.
احمدینژاد با بیان اینكه " حاصل عمل جمعی شهدا و جانبازان ما پیروزیهای پی در پی و الگویی است كه امروز در برابر چشمان بشریت قرار گرفته است" افزود: وقتی از روحیه شهادتطلبی صحبت میكنیم در حقیقت صحبت از حیات جامعه میكنیم صحبت از زندگی متعالی در همین دنیا.
رییسجمهور تاكید كرد: لذت زندگی حقیقی را كسانی میفهمند كه خود را از تمایلات مادی و زمینی دور كنند و از این تمایلات جدا شوند؛ هرچه علایق زمینی كمتر شود لذت زندگی واقعی بیشتر نمود پیدا میكند.
وی ادامه داد: ریشهها دلنگرانیها، مفاسد وخودخواهیها و بداخلاقیها و كینهورزیها حاصل چسبیدن انسان به این خاك و تمایلات مادی است. انسان هرچه از این خاك و تمایلات مادی جدا شود، مفهوم زندگی واقعی را بهتر درك میكند و میشناسد.
وی با بیان اینكه " وقتی در یك جامعه روحیه شهادتطلبی از لحاظ دفاعی حاكم باشد شكست در آن جامعه نفوذ نمیكند" گفت: همانطور كه بزرگان ما گفتهاند ملتی كه شهادت دارد اسارت ندارد. برای آن جامعه شكست معنا ندارد.
احمدینژاد همچنین در سخنان پایانی خود بر حمایت دولت از برگزاری چنین كنگرههایی و گسترش چنین روحیهای تاكید كرد و گفت: من مساله شما را در دولت پیگیری میكنم و از وزرا میخواهم كه اقدامات لازم را در این راستا انجام دهند.
رییسجمهور همچنین با بیان اینكه " ما باید ابعاد مختلف روحیه شهادتطلبی و زندگی شهدا را در جامعه تبیین كنیم" گفت: در این راستا میشود از نویسندگان و هنرمندان نیز استفاده كرد.