محمود واعظی چهارشنبه شب در نشست هم اندیشی با فعالان اقتصادی و کارآفرینان مازندران در ساری افزود: همان گونه که رییس جمهوری در آغاز تحریمها تاکید کردند باید دشمن را ناامید کنیم و لازم است همه دست به دست هم بدهیم تا از این شرایط سخت عبور کنیم.
وی با اظهار این که یک سال پیش با گفتن یک نوع تحریم، اثرگذاری روی بازار و ذهن مردم زیاد بود، گفت: اما امروز با اقداماتی که صورت گرفت و مقاومت ملت، این وضعیت از بین رفت.
واعظی با اظهار این که دشمن در هشت ماه اخیر انواع تحریمها را علیه کشورمان اعمال کرد و فشارها روی مردم منتقل شده است، گفت:، اما این تحریمهای امروز همانند یک سال پیش دیگر بر بازار، قیمت کالا، ارز و ذهن مردم اثر آنچنانی نمیگذارد.
وی افزود: اگر چه همچنان دوران سختی را میگذرانیم و فشارهای خارجی بیشتر شده است، اما در داخل کشور خودمان را بهتر پیدا کردهایم و امروز باید بخش خصوصی و دولت دوطرفه مراعات حال یکدیگر را کنند.
رییس دفتر رییس جمهوری با بیان این که مقایسه شرایط امروز با پنج سال گذشته نشان میدهد که بعضی از مسایل حل و همبستگیها بین مردم و مسئولان به مراتب بیشتر از سالهای گذشته شده است، گفت: امیدواریم سال آینده مشکلات امروز را نداشته باشیم.
وی تاکید کرد: باید در این فضای سخت کارآفرینان و فعالان اقتصادی و بازرگانان ایستادگی کنند. در این شرایط به طبقه متوسط و متوسط به پائین جامعه به مراتب فشار بیشتری وارد میشود و همه باید تلاش کنیم تا فشارها از روی این قشر برداشته شود.
رییس دفتر رییس جمهوری گفت: دولت نیز به همین دلیل مجبور است تا نرخ ارز یارانهای و نیمایی را حفظ کند و ارز یارانهای را برای کالاهای مورد نیاز و اساسی اختصاص میدهد تا فشار بر روی اقشاط متوسط و پایین کم شود.
وی با تاکید این که دولت هم میداند که ۲ نرخی بودن ارز فساد آور است و تردیدی در این موضوع نیست، افزود: دولت هم به تک نرخی شدن ارز اعتقاد و باور دارد، ولی ناچاریم نرخ ارز را مدیریت کنیم و برای کالاهای اساسی ارز یارانهای اختصاص بدهیم.
واعظی توضیح داد: اکنون مراقبت شدیدی بر پرداخت ارز به نرخ چهار هزار و ۲۰۰ تومانی اعمال و فقط برای تامین کالاهای اساسی و حمایت از مصرف کنندگان عمومی بویژه طبقه متوسط و پایین جامعه اختصاص داده میشود.
وی با تاکید بر این که مسایل آرام آرام در حال حل شدن است و دولت باید با این نگاه، توازن بازار را حفظ کند، گفت: دولت البته به حل مشکلات بخش تولید و بخش خصوصی هم توجه دارد و لازم است بخش خصوصی هم مراعات دولت را بکند و ما نیز باید حمایت کنیم و در نهایت باید دست به دست هم بدهیم تا از این شرایط عبور کنیم.
واعظی با توضیح این نکته که در مقطعی دولت ۲ میلیون و ۷۰۰بشکه نفت میفروخت و برای تحقق خواستههای همه بخشها از جمله بخش خصوصی قول میداد، افزود: امزوز بر اساس بودجه فعلی و در این شرایط باید وعده بدهیم.
وی افزود: در حالی که در گذشته، نزدیک به ۱۰۰میلیارد دلار از فروش نفت و صادرات غیر نفتی ارز تامین میشد، اکنون کم شده است و امروز باید اولویت بندی و مواد اولیه را تامین کنیم و سختگیریهایی را که انجام میدهیم که سبب گلایه و نگرانی صادرکنندگان و تولید کنندگان نیز میشود، ولی دولت و بخش خصوصی باید مراعات حال یکدیگر را کنند.
رییس دفتر رییس جمهوری به مشکلات و درخواستهای مطرح شده توسط کارآفرینان و فعالان اقتصادی مازندران اشاره کرد و گفت: مسئولان استانی با اختیاراتی که دارند مشکلات کارآفرینان و فعالان اقتصادی را حل و فصل کنند و چنانچه در سطح استانی اگر کاری از دستشان بر نمیآید به سطوح ملی برسد و یا در نهایت با وزارتخانهها حل و فصل شود.
بهرهگیری از ظرفیتهای استان
واعظی به ظرفیتهای مازندران در بخشهای مختلف بویژه کشاورزی و گردشگری و همسایگی این استان با کشورهای حوزه اوراسیا اشاره کرد و گفت: فعالیتها در استان باید به گونهای باشد که زنجیره تولید کامل شود.
وی افزود: وضعیت تولید محصولات کشاورزی و آبزیان در استان مازندران خوب است و لازم است فعالان اقتصادی استان به گونهای فعالیت کنند که ارزش افزوده تولید در خود استان دیده شود.
رییس دفتر رییس جمهوری یکی از ظرفیتهای مازندران را بخش گردشگری آن دانست و گفت: امروز باید از اقتصاد سنتی به سمت اقتصاد دانشبنیان حرکت کنیم. ما در دولت بسترسازی میکنیم و زیرساخت را برای این مهم آماده میکنیم، شما هم باید تلاش کنید با حرکت به سمت اقتصاد دانشبنیان شرایط اقتصادی و تولید را بهبود ببخشید.
وی بر ضرورت بهره گیری مازندران از ظرفیت اوراسیا تاکید کرد و افزود: برای بهره وری و افزایش تولید و در نتیجه درآمد بیشتر باید به شرکتهای دانش بنیان و صادرات محصولات توجه جدی شود.
واعظی گفت: امروز صادرات برای کشور اهمیت خاصی دارد، تا زمانی که وارد بازار صادراتی نشویم، تاجر خوبی نخواهیم شد، رقابت در بازار خارجی ضروری است و تاکید دولت ترجیح توسعه روابط خارجی بر محور اقتصاد، صادرات و بازار به نسبت روابط سیاسی است و کشورهای همسایه اولویت روابط اقتصادی هستند.
وی افزود: امروز با توجه به پیوستن ایران به موافقت نامه اوراسیا، زمینه صادرات محصولات به این کشورها طبق مقررات برای تاجران ایرانی مهیاتر شده است و بازار روسیه و دیگر کشورهای منطقه فضای مناسبی برای داد وستد هستند که باید از آن بدرستی بهره گرفت.
تصویب لایحه آزادسازی سهام عدالت در دولت
رییس دفتر رییسجمهوری همچنین در این نشست از تصویب لایحه آزادسازی سهام عدالت در دولت خبر داد و گفت: از آن جایی که این لایجه در نوبت مجلس قرار دارد و به بررسی امسال مجلس نمیرسد، در شورای عالی هماهنگی اقتصادی مورد بررسی قرار میگیرد.
وی افزود که سیاست دولت آزادسازی سهام عدالت است تا کسانی که سهام دارند و میخواهند آن را بفروشند، بتوانند این کار را انجام دهند.
واعظی گفت: اگر اعضای شورای عالی هماهنگی اقتصادی که سران سه قوه حضور دارند رای مثبت بدهند، مشکل حل میشود و تا زمانی که مجلس تصویب کند، اعتبار خودش را دارد.
در این نشست تعدادی از مدیران و فعالان حوزه اقتصادی استان هم دغدغههای خود را با رییس دفتر رییس جمهوری در میان گذاشتند.
واعظی: اداره کشور بدون نفت قابل اجرا است
محمود واعظی همچنین در حاشیه افتتاح ۸۵ طرح جهاد کشاورزی مازندران در واحد گلخانه شهرستان آمل در جمع خبرنگاران افزود: حمایت دولت از فعالیت های کشاورزی جدی و همواره در حال افزایش است.
وی با بیان این که کشاورزی گلخانه ای برای استفاده بهینه از آب و خاک در همه استان های کشور مورد تاکید است، گفت: حمایت های دولت و وزارت جهاد کشاورزی در توسعه کشاورزی گلخانه ای سبب شد تا شاهد رقابت بین کشاورزان استان های مختلف کشور باشیم.
واعظی با بیان این که بانک کشاورزی به دستور وزارت جهاد کشاورزی حمایت های ویژه ای از کشاورزی گلخانه ای می کند، بیان داشت:بازار کشورهای حاشیه دریای خزر به ویژه روسیه و دیگر کشورهای اوراسیا برای محصولات گلخانه ای نیز وجود دارد.
رییس دفتر رییس جمهوری با قدردانی از مدیریت مجموعه گلخانه ای هیدروپونیک آمل که با استفاده از آب باران گل های صادراتی تولید می کند، بیان داشت: دولت به این چنین کارآفرینان در داخل و خارج از کشور به صورت ویژه در همه زمینه ها حمایت می کند.
واحد گلخانه هیدرو پونیک با مساحت حدود ۲هکتار و سرمایه گذاری ۳۳ میلیارد تومانی امروز در امل به بهره برداری رسیده است که ظرفیت تولید سالانه ۲ میلیون گل شاخه بریده دارد.
قلی زاده به عنوان سرمایه گذار این مجموع اعلام کرد که در این واحد از تکنیک روز دنیا استفاده شده است به طوری که تمامی آب مصرفی این واحد گلخانه ای از آب باران است و از پسماند co۲استفاده می شود ودر واقع پسماندی وجود ندارد .
۳۴ نفر نیز به عنوان کارشناس و کارشناس ارشد در این مجموعه مشغول به کار شدند.