تاکنون ویروس کرونا حدود ۴۳ هزار نفر را در سراسر جهان مبتلا کرده و جان بیش از ۱۱۰۰ نفر را گرفته است. با تداوم روند توقف فعالیتهای تجاری در چین در نتیجه شیوع این ویروس، رئیس بانک مرکزی آمریکا نسبت به پیامدهای این ویروس بر اقتصاد جهانی هشدار داده و گفته است فدرال رزرو از نزدیک این وضعیت را که ممکن است باعث اخلال در فعالیت های اقتصادی چین و دیگر نقاط جهان شود زیر نظر گرفته است.
پاول که ماه گذشته هم زمان با آغاز روند شیوع این ویروس گفته بود پیامدهای سنگینی در انتظار اقتصاد جهانی خواهد بود؛ گفته است هنوز برای تعیین دقیق خسارت وارد شده بر اقتصاد جهانی زود است اما دست کم در کوتاه مدت میتوان مطمئن بود که شاهد کاهش رشد اقتصادی در چین و کشورهای همسایه آن باشیم.
پاول که از زمان جنگ تجاری با چین در فوریه ۲۰۱۸ مشغول ثباتبخشی به اقتصاد آمریکا در عرصه کلان بوده است اکنون با توجه به کاهش رشد اقتصادی آمریکا و اخلال در تجارت با چین به عنوان بزرگ ترین شریک تجاری این کشور، تصمیم دشواری برای کاهش دادن یا حفظ نرخ بهره در سطح فعلی پیش روی خود دارد. تخمین زده میشود در نتیجه جنگ تجاری حدود ۴۶ میلیارد دلار خسارت به اقتصاد آمریکا وارد شده باشد.
دست کم در ۲۵ کشور جهان گزارشهایی از مشاهده بیماران مبتلا به کرونا مخابره شده است اما کانون اصلی بیماری در شهر ووهان در استان هوبی است. این استان یکی از اصلیترین قطب های تولید فولاد و خودرو در چین محسوب میشود.
انتظار میرود روند تعطیلی فعالیت شرکت های خارجی در چین دست کم تا سه روز دیگر ادامه داشته باشد. شرکت اپل نیز اعلام کرده ۱۰ درصد کارکنان خودر ا از چین خارج خواهد کرد. وزارت برنامه ریزی چین اختیار لازم برای تعیین زمان شروع مجدد فعالیت ها را به مقامات محلی تفویض کرده است.