کد خبر: ۶۳۶۳۵۰
تاریخ انتشار : ۲۳ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۹:۱۴

افشای زوایای پنهان نشست نتانیاهو با رئیس شورای حاکمیتی سودان

رسانه‌های اسرائیلی و آمریکایی زوایایی جدید از ابهامات نشست نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی با رئیس شورای حاکمیتی سودان که سوم فوریه در اوگانادا برگزار شد، فاش کردند.
افشای زوایای پنهان نشست نتانیاهو با رئیس شورای حاکمیتی سودان
آفتاب‌‌نیوز :

در این رابطه شبکه خبری ۱۳ اسرائیل گزارش داد، پرشی که در تماس‌های تل‌آویو و خارطوم رخ داد به واسطه تلاش‌های یک وکیل انگلیسی – اسرائیلی به نام نیک کوفمن (Nick Kaufman) بود که روابط متعددی در سودان دارد، او حامل پیام رسمی از بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی به عبدالفتاح البرهان، رئیس شورای حاکمیتی سودان در برگزاری این نشست در اوگانادا بود.

این نشست واکنش‌ها و بازتاب‌های گسترده‌ای در خارطوم داشت که اکثرا با نارضایتی همراه بودند در حالیکه اکثر واکنش‌های اسرائیلی مثبت بود و آن را "گامی تاریخی" خواندند.

براساس این گزارش، تعدادی از گروه‌ها و نهادهای اسرائیلی از سال‌های گذشته تماس‌های سری با سودان دارند از جمله سازمان اطلاعات، وزارت خارجه و سازمان امنیت داخلی (ملی) وابسته به دفتر نخست‌وزیر این رژیم اما این جهش یک ماه و نیم پیش از طریق یک ابتکار عمل غیرعادی با هدایت وکیلی خصوصی و با مسؤولیت نتانیاهو انجام شد.

شبکه ۱۳ اسرائیل به نقل از منابع مطلع از جزئیات در گزارش خود می‌آورد، ابتدای دسامبر ۲۰۱۹ نشستی بین وکیل کوفمن و معاون مئیر بن شابات، رئیس ستاد امنیتی داخلی اسرائیل برگزار شد. او شخصی به نام "ماعوز" است که در پشت پرده کار کرده و مورد اعتماد نتانیاهو در تماس‌هایش با کشورهای عربی است و فردی است که کوفمن ابتکارعملش را با او در میان گذاشت.

کوفمن یک شخصیت حقوقی معروف است و در دفاع از متهمان در برابر دادگاه‌های بین‌المللی در لاهه تخصص دارد او همچنین روابط متعدد و تنگاتنگی در سودان از جمله با نظام سابق این کشور به سرکردگی عمر البشیر دارد. این وکیل اسرائیلی - انگلیسی با نظام کنونی در خارطوم نیز ارتباطاتی دارد.

طبق این گزارش، کوفمن در حال حاضر رایزنی‌هایی حقوقی به دولت سودان در پرونده عمر البشیر ارائه می‌کند و یک ماه و نیم قبل به معاون شابات و مرد در سایه به نام "ماعوز" اطلاع داد که با عبدالفتاح البرهان دیداری دارد و پیشنهاد داد پیامی رسمی از دولت نتانیاهو را به او برساند.

همچنین طبق گزارش سایت آمریکایی ام بی سی نیوز (MBS News)، منابع مطلع گفتند، معاون رئیس سازمان امنیت داخلی اسرائیل با یوسی کوهن، رئیس موساد در این باره رایزنی کرد و هر دو به این نتیجه رسیدند که باید موضوع را با مشاور سیاسی رئیس جمهوری اوگاندا هماهنگ کنند که نقشی بعد از آن در برگزاری این نشست خواهد داشت.

این ابتکارعمل به محض مطرح شدن در دفتر نتانیاهو مورد استقبال او قرار گرفت به طوریکه پیامی که از طریق وکیل کوفمن منتقل شد مبنی بر دعوت به دیداری مشترک در اوگاندا و اعلام بررسی امکان عادی سازی روابط بین تل‌آویو و خارطوم بود.

به گفته منابع، کوفمن ابتدای ژانویه گذشته به طور محرمانه وارد خارطوم شد و با البرهان دیدار کرد و پیام نتانیاهو را به سمع او رساند، رئیس شورای حاکمیتی سودان نیز در پیام مشابهی از ایده برگزاری نشست مشترک در کامپالا، پایتخت اوگاندا استقبال کرد. مسؤول اوگاندایی به نام "نگانا گلدام" (Ngana Ghadalem)، مشاور سیاسی یوری موسوونی، رئیس‌جمهوری اوگانادا وارد خط این ابتکارعمل شد و نوبت به نقش او رسید، او روابط قوی با وکیل کوفمن داشت و این مضاف بر نزدیکی او به نظام کنونی سودان بود. بعد او پیشنهاد میانجی‌گری بین رئیس‌جمهوری اوگاندا برای برگزاری این نشست را مطرح کرد. کوفمن با پیام البرهان به نتانیاهو به خارطوم بازگشت.

در اینجا شبکه ۱۳ اسرائیل می‌افزاید: گام‌های بعدی به عهده رئیس سازمان امنیت داخلی اسرائیل یعنی مئیر بن شابات و یوسی کوهن بود که هر دو کار شبانه‌روزی را با مشاور سیاسی اوگاندا برای فراهم سازی مقدمات این نشست در ابتدای فوریه جاری شروع کردند.

گفته می‌شود رسانه‌های اسرائیلی قبل از پایان نشست در کامپالا تاکید کرده بودند، این نشست بدون مقدمه چینی نبوده و قبل از آن نشست‌هایی بین مسؤولان اسرائیلی و سودانی ظرف سه هفته اخیر برگزار شده بود تا اصولی که قرار است روابط تل‌آویو و خارطوم براساس آن شکل بگیرد، تعیین شوند؛ روابطی که دو طرف معتقدند مزیت‌های بسیار و متعددی را به همراه دارد.

شبکه ۱۲ اسرائیل نیز می‌آورد، بیانیه مشترک بین نتانیاهو البرهان که بعد از نشست منتشر شد فی البداهه نبود بلکه نشست‌هایی از سه هفته پیش بین مسؤولان دو طرف در پایتخت اوگاندا با مشارکت مئیر بن شابات و معاونش و مقامات عالی رتبه سودان برگزار شده بود که شامل تدوین بیانیه مشترک می‌شد.

به تصور منابع نزدیک به نتانیاهو، این نشست در راستای سیاست‌های کلی با هدف نزدیک سازی اسرائیل به کشورهای عربی، اسلامی و آفریقایی است و تل‌آویو این نزدیکی روابط را در تقویت امنیت منطقه‌ای خود مناسب دانسته و به آن به عنوان فرصت سرمایه‌گذاری‌های اسرائیل در این کشورها به خصوص در آفریقا نگاه می‌کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین