آفتابنیوز : آفتاب: عماد افروغ با نقل خاطرهای از مهندس میرحسین موسوی و روش اخلاقی وی در برخورد با مشکلات موجود تأکید کرد که رسانهها نه تنها نقشی در کودتای خزنده ندارند بلکه تقویتکننده جامعه مدنی هستند.
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی آفتاب با بیان اینکه دولت باید در آییننامه ساماندهی سایتهای اینترنتی تجدیدنظر کند گفت: «این آییننامه نقشی را برای قوه قضائیه قائل نیست و در مجلس هم به تصویب نرسیده است و اگر صاحب رسانهای نسبت به برخورد با خود اعتراضی داشته باشد باید به کمیتهای که در این آئیننامه مندرج است شکایت کند. اما این کمیته میتواند از این رسانه و قوه قضائیه هم شکایت کند».
وی افزود: «این به نوعی محدود کردن دسترسی قضایی سایتهایی است که از برخورد دستگاههای دولتی شاکی هستند. این امر هم راهحل حقوقی و قضایی دارد و صرفا یک توصیه نیست.»
افروغ ادامه داد: «ما همواره به مسئولان توصیه کردهایم که با سعه صدر برخورد کنند. تنگ نظری زیبنده هیچ دولتی نیست و از سویی با آرمانهای انقلاب و نظام و قانون اساسی هم ناسازگار است. داوری من این است که رسانههای داخلی و رسمی و قابل دسترس حتی آنها که بعضا فیلتر شدهاند در حال کودتای خزنده و نرم و استحاله از درون نیستند».
این نماینده مجلس خطاب به مسئولان دولتی گفت: «حالا که قصد ندارید این آئیننامه را تغییر دهید حداقل برخورد یکسانی با رسانههای داخلی داشته باشید. اکنون رسانههای منتقد دولت مورد تعرض بوده و بعضا فیلتر میشوند اما حامیان دولت دستشان باز است که هر چه میخواهند برای تخریب رقیب مینویسند و هیچ هشدار و تذکری هم دریافت نمیکنند. من متأسفم از اینکه بگویم عدهای گمان میکنند با این تخریبها در کوتاه مدت چیزی به دست میآورند. اما واقعیت این است که در درازمدت خیلی چیزها را از دست میدهند.»
این نماینده تهران افزود: «خطاب به همه میگویم که با برخوردهای احساسی و روشهای ماکیاولیستی به جایی نمیرسید. نکنته این است که گاهی عدهای گمان میکنند با تخریبها به هدفشان میرسند. اما شاخصهای عینی میگویند که این امر به تقویت آن افراد منجر شده است. من به دولت توصیه میکنم که فکر نکنند رسانههایی که از دولت به طور احساس حمایت میکنند و به روشهای غیراخلاقی و هیجانی همراه با هتک حرمت برای دفاع دست میزنند در دراز مدت موجب مقبولیت و افزایش محبوبیت دولت میشوند. من سربسته اشاره میکنم که یکی از سایتها، مدام هتک حرمت میکند. شما میزان مقبولیت اشخاصی را که مورد هتاکی این سایت قرار گرفتهاند بررسی کنید و ببینید که مقبولیت آنان بعد از هتک حرمت توسط این سایت با پیش از آن بیشتر شده است یا کمتر؟»
وی افزود: «مرحوم شریعتی جملهای دارد که میگوید: برای نابودی یک حقیقت خوب به او حمله نکنید و از او بد دفاع کنید» به واقع همینطور است که اگر میخواهید کسی را خراب کنید از او بد دفاع کنید. این مسأله روی دیگری هم دارد. معمولا کسی که بد دفاع میکند، بد هم حمله میکند. من جمله مرحوم شریعتی را کامل میکنم که اگر میخواهید کسی را نابود کنید از آن بد دفاع کنید و اگر میخواهید باعث محبوبیت یک فرد شوید به او بد حمله کنید. بد حمله کردن ترجمانی است از بددفاع کردن. جامعه ما نشان داده که اگر کسی مورد تخریبهایی از این دست قرار گیرد محبوبیت او بیشتر میشود».
افروغ در ادامه با انتقاد از پایگاه خبری آفتاب گفت: «سایت آفتاب هم گاهی جهتدار عمل میکند. گاهی علیرغم تذکرات کار خودش را میکند و فکر میکند اگر بدحمله کند و بد دفاع کند توفیقی به دست میآورد. اینکه موضوعی را بزرگ و کوچک کنیم به این قیمت که اختلافی را دامن بزنیم درست نیست».
این نماینده مجلس ادامه داد: «من به سایتهای منتقد دولت میگویم اگر میخواهید حقیقتی شکل بگیرد این راهش نیست. من به شما عرض میکنم و هرگز به شما اهانت نکرده و حتی به خودم اجازه نمیدهم که به شما توهین کنم. عرض من این است که نباید به هر وسیله اهدافمان را پیش ببریم. کمک کنید جامعهای اخلاقی بسازیم. ما به جایی رسیدهایم که اگر بزرگان از اخلاقیات مراقبت نکنند جامعه قفل میشود. وقتی من در نطق پیش از دستورم از قوه قضائیه میخواهم مقتدرانه با هتاکان برخورد کند و به بیانات مقام معظم رهبری اشاره میکنم مقصود این است که این مبارزه با بیاخلاقی باید رویارو و شفاف باشد. دولت نباید برخورد دوگانه کند. از طرفی برخی سایتها فیلتر میشوند و از طرفی برخی سایتها هیچ تذکری دریافت نمیکنند».
افروغ تأکید کرد: «رسانهها نه تنها نقشی در کودتای خزنده ندارند بلکه نقش زمینهساز و تقویتکننده در جامعه مدنی دارند. الان هم از طریق سایت آفتاب دارم پیامی را به ملت میدهم. همانطور که بارها از شما دفاع کردهام توقع دارم عرض من همین طور که میگویم منعکس شود. من جایگاه شما رسانهها را بلند میدانم و امیدوارم از طریق شما از این فرصت نمایندگی استفاده کرده و پیامی اخلاقی را به جامعه منتقل کنیم».
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس تصریح کرد: «مقامات فرهنگی – اخلاقی و مقامات بلندپایه باید به میدان بیایند. من در نطق پیش از دستورم در مجلس سرنخ بسیاری از واقعیتهای فعلی جامعه را به دست دادهام. این مقدار در حد توان من بود. دیگران میتوانند آن را نقد کنند. اما نقد با هتاکی قابل جمع نیست. آنان با این روش هم حرمت اخلاق را از بین میبرند و هم حرمت نقد را».
وی افزود: «ممکن است عدهای بگویند که این سایتها فقط حامی دولت هستند و ربطی به ما ندارند. اما اینگونه نیست. تا آنجا که من خبر دارم افرادی این سایتها را میچرخانند که سمتهایی را در دولت دارند».
افروغ در ادامه به نقل خاطرهای پرداخت و گفت: «برای اولین بار است که این خاطره را نقل میکنم. اوایل انقلاب و حدود سال 1359 بود. من در سیستان و بلوچستان کلاسهای عقیدتی و تدریس داشتم. در جلسهای با مولوی عبدالرحمن امام جمعه چابهار مشکلات چابهار را بررسی میکردیم تا آن را به تهران منتقل کرده و در حد توان مرتفع کنیم. مولوی عبدالرحمن به من گفت ما دو مشکل داریم. اول اینکه هیأت دولت به چابهار سفر نمیکند و دوم در روزنامه جمهوری اسلامی مطالبی مینویسند که حساسیت برانگیز شده. من بلافاصله به تهران آمدم. آقای میرحسین موسوی در آن زمان نخست وزیر نبود و سردبیر یا مدیرمسئول روزنامه جمهوری اسلامی بود. با ایشان تلفنی صحبت کردم و ماجرای مطالبی را که نوشته میشود مطرح نمودم و به ایشان گفتم که چون نام روزنامه شما کلیت نظام را تداعی میکند این حساسیتها به وجود آمده. ایشان بلافاصله گفتند که خیالتان آسوده باشد. ما از فردا دیگر این مطالب را چاپ نمیکنیم و آن مطالب دیگر منتشر نشد. من با سربلندی به منطقه رفتم و این، عاملی اساسی در ارتقای محبوبیت انقلاب و نظام در این منطقه بود».
افروغ ادامه داد: «آخر دریغ از یک هشدار! دریغ از یک تذکر! ما که هر چه میگوییم گوشی بدهکار نیست. من به عنوان نماینده مردم شریف، خداوند را شاهد میگیرم که از همه توانم استفاده کردم و حتی آبرویم را برای تصحیح این روشها گذاشتم. قضاوتش با دیگران».
وی در پایان گفت: «ما نامه نوشتهایم، شفاهی و کتبی تذکر دادهایم، به طور قانونی از اختیارات نظارتی استفاده کردهایم اما دریغ که در عمل هیچ نتیجهای عاید نشده است».