کد خبر: ۶۳۶۷۱۱
تاریخ انتشار : ۲۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۴

حمایت میرسلیم از ردصلاحیت برخی نمایندگان مجلس فعلی / لیست ۳۰ نفره شورای ائتلاف بدون اشتباه نیست اما.../نماینده نباید کار چاق‌کن باشد

عضو فهرست شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی گفت: ما معتقدیم بن بست و بحرانی در کشور وجود ندارد اما راه برون رفت از مشکلات کشور را می دانیم.
حمایت میرسلیم از ردصلاحیت برخی نمایندگان مجلس فعلی / لیست ۳۰ نفره شورای ائتلاف بدون اشتباه نیست اما.../نماینده نباید کار چاق‌کن باشد
آفتاب‌‌نیوز :

مصطفی میرسلیم، عضو فهرست شورای ائتلاف نیروهای اسلامی، در نشست خبری امروز، با اشاره به برگزاری انتخابات مجلس، گفت: ما در شرایط ویژه ای قرار داریم و چشم امید به انتخابات ۲ اسفند دوخته ایم.

وی با بیان اینکه از نظر بنده هیچ بن بستی وجود ندارد، افزود: درست است که مشکلات و مسائلی وجود دارد اما این مسائل و مشکلات در بن بست نیست و راه برون رفت از این مشکلات را می دانیم و امید داریم بتوانیم دست به دست مردم چاره گشای مسائل و مشکلات باشیم.

رئیس شورای مرکزی حزب موتلفه با بیان اینکه بیشتر مشکلات کشور در زمینه اقتصادی خودش را نشان داده است، تصریح کرد: به ویژه آنکه در ۶ سال گذشته فرصت های گران قدری از دست رفته است که می توان این فرصت ها را بازیافت.

اهم اظهارات وی در ادامه بخوانید؛

* یک نکته اساسی دیگر این است که اگر بخواهیم در زمینه های مختلف به ویژه معیشتی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی موفق شویم، یک شرط لازم وجود دارد و آن اعتماد است. اعتماد مردم به امام (ره) بود که انقلاب را پیروز کرد و همین اعتماد ملت به رزمندگان بود که ما را در جنگ تحمیلی پیروز کرد و بر این اساس اعتماد مسئله ای بسیار مهم است.

* بنده اعتقاد ندارم که ما امروز در شرایط بحران قرار داریم اما روزهایی در ایران وجود داشت که با اعتمادی که مردم به مسئولانشان نشان دادند توانستیم موفق شویم که البته در حال حاضر تا حدودی به سرمایه اعتماد، لطمه وارد شده که دلیل آن کمبود صداقت است.

* مردم شیفته این هستند که مسئولانشان با آنان صادقانه رفتار کنند و واقعیت ها را با آنان در میان بگذارند و از خود مردم کمک بخواهند تا مشکلات حل و فصل شود.

برای رفع رکود و تورم باید بین مسئولان و مردم اعتماد ایجاد شود

*{ با اشاره به اینکه ما اعتقاد داریم باید در فکر چاره جویی مشکلات بود}: در حال حاضر کشور با مشکلاتی چون تورم، رکورد و سقوط ارزش پول ملی مواجه است و مردم با گرانی دست و پنجه نرم می کنند اما برای حل این مشکلات ضرورت دارد که بین مردم و مسئولان و به ویژه ملت با نمایندگان مجلس، اعتماد برقرار شود.

* دست یافتن به این اعتماد نیازمند آن است که مردم در نامزدهای انتخاباتی خودشان صداقت، از خود گذشتگی و فداکاری را ببینند که در این صورت آنچه موجب تباهی، آلودگی و مسئله ناهنجار در سطح مجلس پیش آمده است، قابل جبران خواهد بود. ما برای این مسائل تدبیرهای لازم را اندیشیده و آماده کرده ایم و امیدواریم با حضور پرشور مردم پای صندوق های رأی و ارتقاء این سرمایه اجتماعی و سیاسی مهم یعنی اعتماد، بتوانیم از پس مشکلات برآییم.

نمایندگان مجلس یازدهم ساختار بودجه را اصلاح می کنند

*{ در پاسخ به سئوال شبکه الجزیره در مورد برنامه مجلس یازدهم برای مواجهه با مشکلات اقتصادی و رکود،}: بودجه سال ۹۹ در مجلس دهم در حال بررسی است. امیدواریم که نمایندگان حاضر بتوانند این بودجه را با ساختار مناسب تصویب کنند و آن را از کسری بودجه مصون بدارند.

*درآمدهای بودجه سال ۹۹ مهم است، مجلس یازدهم باید به موضوع درآمدهای بودجه توجه کند. با اصلاح ساختار بودجه می توان بخشی از مشکلات را حل کرد. اراده حکومت بر این است که درآمدهای کشور از وابستگی به درآمدهای نفتی نجات یابد. راه حل این مشکل استفاده از درآمدهای مالیاتی، گمرکی و فروش اموال دولتی است.

*برآورد ما این است که امکان افزایش حدود صدهزار میلیارد تومانی درآمدهای مالیاتی در بودجه سال ۹۹ وجود دارد، مردم باید بدانند که این مالیات ها برای خدمت به آنها صرف خواهد شد. نمایندگان مجلس یازدهم به محض ورود به مجلس باید ساختارهای بودجه را اصلاح کنند. نشت مالیاتی عاید عده ای دلال زالوصفت می شود، اگر این مالیات جمع آوری شود مشکلات حل می شود.

مجریان و وکلا نباید کارچاق کن شوند

*{ در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه برای اجرای قوانین مصوب مجلس چه برنامه ای دارید}: یکی از وظایف مجلس انتخاب مجریان شایسته است. یکی از وظایف مجلس انتخاب افراد کاردان برای وزارتخانه ها است، نه اینکه نمایندگان یا وزرا کارچاق کن شوند. قانون خوب، لازم است اما شرط اجرای قانون، مجری توانمند است.

* نیازمند مجریان صادق و توانمند هستیم. توانمندی مجریان به چند عامل بستگی دارد، اول دانش، مجریان باید باور داشته باشند که می توانند مشکلات کشور را با کمک مردم حل کنند. اگر این باور و یقین وجود نداشته باشد، از پسِ مشکلات برنمی آیند. انتخاب مجری شایسته جزو وظایف نمایندگان است. رأی اعتماد به وزرا برعهده مجلس است و رئیس جمهور موظف به تأمین خواست مجلس است.

*{ در پاسخ به سئوال دیگری در مورد تشتت در جریان اصولگرا}: ائتلاف با این دیدگاه شکل گرفت که برای حل مسائل کشور در آینده چاره جویی کند. افراد هم که حضور دارند بی تجربه نیستند. تجربیاتی دارند. تجربیاتی که شاید صددرصد هم درست نباشد. انسان بی نقص نیست، هر کسی در صحنه فعالیت حضور داشته باشد، ضعف ها و قوت هایی دارد.

ائتلاف ما برای حل مشکلات شکل گرفت/ استقبال مردم از فهرست ائتلاف

* به خاطر اختلاف نظر بین افرادی که همگی اصول را قبول داشتند، نتوانستیم همه اصولگرایان را صددرصد کنار هم قرار دهیم اما با زحمت شورای ائتلاف، ۴۰ حزب، گروه اجتماعی و شخصیت سیاسی گرد هم آمدند و بر مبنای اعتقاد به موفقیت برای حل مشکلات کشور ائتلاف شکل گرفت. ائتلاف بر مبنای آینده است نه گذشته، هر یک از اضلاع ائتلاف ممکن است ضعف ها و ایراداتی داشته باشند اما با زحمت شورای ائتلاف، توانستیم هماهنگی نسبی ایجاد کنیم.

* شاید می توانستیم فهرست بهتری را با همگرایی بیشتری ایجاد کنیم. نمی توانیم بگوییم این لیست به طور مطلق بدون اشتباه است اما به طور نسبی این لیست خوب است و بهترین استقبال را در میان مردم خواهد داشت.

رد صلاحیت نمایندگان متخلف یک جراحی بود

*{ درباره برنامه اش در حوزه نظارت بر رفتار نمایندگان}: من هم اکنون عضو هیئت نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام هستم؛در انتقاد کردن کوتاهی نمی کنم و انتقاد من هم توأم با پرخاش نیست و کاملاً دلسوزانه است.

* یکی از اشکالاتی که در مجلس شورای اسلامی پیدا شد، عدم توجه به رفتار نمایندگان است و رهبری هم دو سال پیش این موضوع را تذکر دادند. در حالی که خود نمایندگان باید نظارت بر رفتار خود را جدی می گرفتند نه اینکه از بیرون بر رفتار آنان نظارت شود و کار به جایی برسد که برای انتخابات پیش رو، شورای نگهبان وارد کار شود و صلاحیت نمایندگان متخلف را رد کند، این آخرین دعوا و یک جراحی بود.

* کاش نمایندگان مراقبت می کردند و نمی گذاشتند چنین فضایی پیش بیاید و این برازنده نمایندگان و هیئت رئیسه مجلس نیست. نظارتی که در دوره اول و دوم مجلس وجود داشت، بی نظیر بود اما به تدریج در نظارت بر رفتار نمایندگان اشکالاتی پیدا شد و کار به اینجا رسید که ما حتی شاهد زندانی شدن برخی از نمایندگان بودیم.

* اگر ما در صحنه مجلس آینده حضور پیدا کنیم قطعاً بر رفتار خودمان به طور جدی نظارت خواهیم کرد و کوچکترین خطا را نخواهیم بخشید. مجلس در رأس امور است و اگر این رأس، فاسد شود کل کشور به فساد کشیده خواهد شد و این از وظایف مهم مجلس است. حتی اگر ما به مجلس راه پیدا نکنیم این موضوع را رها نخواهیم کرد.

باید به ۳۰ نفرِ فهرست نیروهای انقلاب رای داده شود

*{ درباره وضعیت فهرست انتخاباتی شورای ائتلاف}: فهرست شورای ائتلاف تقریباً تکمیل شده و یک نکته مبهمی درباره نماینده اسلامشهر وجود دارد که امیدواریم به زودی برطرف شود. پس از تدوین نهایی این فهرست، دیگر مردم مشکلی برای انتخاب نمایندگان خود نخواهند داشت. چرا که چهره های حاضر در این لیست، کاملاً شناخته شده هستند. این موضوع که مردم به کل فهرست رأی بدهند بسیار مهم است. از نظر محاسبات انتخاباتی وقتی به کل ۳۰ نفر رأی داده نشود به نفع جریان رقیب خواهد بود.

* اگرچه به خاطر ضعف در قانون، مردم سردرگم می شوند و بعضاً مجبورند به کسی رأی بدهند که او را نمی شناسند، در این باره قانون انتخابات مجلس بسیار اساسی است و باید به این کار اساسی با دقت پرداخته شود.

* بهترین شکل در حوزه های انتخاباتی آن است که هر حوزه یک نماینده داشته باشد. در این صورت به مردم هم تحمیل نخواهد شد که به کسانی که نمی شناسند رای بدهند.

* باید به موضوع بسیار مهم اعتبار نمایندگان نیز دقت شود، نماینده ای که با ۲۰ درصد آراء وارد مجلس می شود، نماینده اکثریت مردم نیست. خود نمایندگان که قانون انتخابات را فشل کردند، نمی دانستند که در حال تضعیف جایگاه خودشان هستند. انتخابات هرچه پیچیده تر شود، اشکالات بیشتری در آن پیش می آید. ما هنوز نتوانستیم از سامانه های پیشرفته برای برگزاری انتخابات استفاده کنیم و این به اعتماد مردم صدمه می زند. به نظر من دولت باید در این زمینه دست به کار می شد.

* من در فروردین ۹۶ به شخص وزیر گفتم که چرا در حالی که سیاست های این موضوع ابلاغ شده، قانون تدوین نکردید و باید دراین موضع جوابگو باشید. اما به هر حال قانون بد بهتر از بی قانونی است و این بار هم باید با همین قانون بسازیم و انتخابات را به بهترین شکل برگزار کنیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین