آفتابنیوز : آفتابـ رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به آرزوی دیرین مبارزین انقلاب اسلامی برای تاسیس مراكزی جهت تحصیل علوم اسلامی طلبهها و دانشجویان سراسر ممالك اسلامی و غیراسلامی گفت: براساس آن آرزو و نیاز واقعی در نخستین سالهای پس از پیروزی نسبت به تاسیس دو مركز یعنی دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) قزوین و مركز جهانی علوم اسلامی قم اقدام شد و همه جهان باید بدانند كه این مراكز صرفا برای تحصیل علوم میباشند و در جهت تعمیق وحدت اسلامی عمل میكنند.
آیتالله هاشمی رفسنجانی صبح روز چهارشنبه در دیدار جمعی از دانشجویان دورههای كوتاه مدت مركز جهانی علوم اسلامی علم را یك اصل قرآنی خواند و افزود: شناسایی ابعاد مختلف دین و آموزش آن به مردم یك تكلیف علمی برای كسانی است كه در جهت تحصیل و تدریس توانایی دارند.
وی ادامه داد: دانش واقعی همیشه باعث الفت و وحدت میشود و تفرقه همیشه در سایه جهل رشد میكند.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با نسبی خواندن اهداف به دست آمده تاسیس مراكزی جهت تحصیل دانشجویان و طلبههای مسلمان گفت: در طول تاریخ طولانی اسلام شاهدیم كه بسیاری از ممالك اسلامی نسبت به آموزش مسلمانان اقدام میكردند كه مركز بیتالحكمه از نخستین مراكز اسلامی در صدر اسلام میباشد.
هاشمی رفسنجانی با ارایه روند تاریخی تاسیس دانشگاه جندی شاپور در ایران گفت: وجود این مركز در دوره ساسانی یعنی ایران قبل از اسلام و حضور دانشمندان و دانشپژوهان از اقصی نقاط جهان در آن مركز نشان از اهتمام ایرانیان به علم است و این روند در دورهای پس از اسلام در مراكز دیگر ادامه یافت.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اقدامات ارزنده الازهر مصر و مراكزی در حله، نجف و جبل عامل گفت: یكی از عوامل نشر معارف متعالی مكتب اهل بیت(ع) وجود چنین مراكزی است كه بدون حب و بغض به تبیین آن میپردازند.
وی با بیان جامعیت علوم در گذشته گفت: شكی نیست كه توسعه علمی اروپا مدیون دانشمندان اسلامی، به خصوص ایرانی است و متاسفانه امروزه جهان اسلامی نیازمند علوم غرب است و انقلاب اسلامی مصمم است كه آن دوران پرشكوه را به جهان اسلام برگرداند و دشمنان اسلام از همین میترسند و به انحای مختلف مانعتراشی میكنند.
هاشمی رفسنجانی با ارائه آماری از ظرفیتهای دانشجویی و دانشگاهی ایران گفت: در علاقه ایرانیان به تحصیل علم همین بس كه هزینه بیش از نیمی از ظرفیت دانشگاهی ایران توسط مردم در دانشگاه آزاد اسلامی تامین میشود.
در آغاز این دیدار حجت الاسلام و المسلمین عباسی، معاون مركز جهانی علوم اسلامی گزارشی از فعالیتها و برنامههای این مركز ارایه كرد.
وی گفت: طی سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی بیش از 13 هزار نفر پس از فراغت تحصیل به كشورهای خود برگشتند و در حال حاضر نیز بیش از 10 هزار نفر از 90 كشور در ایران تحصیل میكنند.