دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا روز پنجشنبه (به وقت واشنگتن) در پیامی که در تارنمای رسمی کاخ سفید منتشر شد، به کنگره این کشور اعلام کرد که وضعیت فوقالعاده ملی در قبال ونزوئلا را که در سال 2015 اعلام شده، تمدید میکند.
وضعیت فوقالعاده ملی در قبال ونزوئلا در 8 مارس سال 2015 در زمان باراک اوباما رییس جمهوری پشین آمریکا اعلام شد و دولت این کشور موظف است 90 روز پیش از سالروز این اعلان، تمدید یا عدم تمدید آن را به اطلاع کنگره برساند.
ترامپ در پیام خود گفت که علت تمدید این وضعیت فوقالعاده ملی این است که وضعیت ونزوئلا همچنان "تهدید غیرعادی و فوقالعادهای علیه امنیت ملی و سیاست خارجی ایالات متحده" به حساب میآید.
دولت ترامپ مدتهاست ونزوئلا را تحت شدیدترین تحریمهای اقتصادی قرار داده و به همین دلیل این کشور منطقه آمریکای لاتین با چالشهای فراوانی دست و پنجه نرم میکند.
ونزوئلا در دو سال اخیر سختترین شرایط سیاسی و اقتصادی چند دهه گذشته خود را تجربه کرده است.
شرایط نامساعد اقتصادی ونزوئلا زندگی را برای مردم این کشور سخت کرده و سبب مهاجرت بیش از چهار میلیون نفر از این کشور در سال ۲۰۱۹ شده است.
مشکلات شدید اقتصادی برای چند ماه ونزوئلا را به سوی بحرانی سیاسی کشانده و پیامد بحران اقتصادی در این کشور، کمبود مواد غذایی و دارو، قطعی برق و سیل عظیمی از مهاجرت بوده است.
بحران سیاسی در ونزوئلا پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در این کشور و اعلام پیروزی «نیکلاس مادورو» که با مخالفت «خوان گوایدو» رییس مجلس ملی این کشور روبرو شد، شدت یافت.
گوایدو پس از آنکه مادورو را به تقلب در انتخابات متهم کرده و او را "غاصب قدرت" خواند، خود را رییس جمهوری موقت ونزوئلا اعلام کرد.
آمریکا بلافاصله گوایدو را به رسمیت شناخت و نزدیک به 60 کشور غربی و آمریکا جنوبی به تبعیت از واشنگتن همین اقدام را انجام دادند.