اصغر سلیمی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره شیوه مدیریت بحران در شرایط فعلی و عملکرد ستاد مدیریت بحران به ایرناپلاس میگوید: موضوع شیوع کرونا بهصورت جهانی رخ داده و مقابله ما با این بیماری نیز باید در سطح جهانی صورت گیرد و نمیتوانیم به شکل منطقهای با آن برخورد کنیم. این ویروس از چین به سایر نقاط دنیا شیوع پیدا کرده و اقداماتی که ما بهعنوان یکی از کشورهای درگیر با آن پیش میگیریم، باید همگام با سیاستهای جهانی و کشورهای دیگر باشد.
مراقبت از روستاها در مقابل کرونا با آغاز فصل کشاورزی
وی در همین راستا میافزاید: یکی از موارد مهم در این راستا، کنترل مرزهای کشور و مرزهای استانی است. یکی از مواردی که ضروری است به آن توجه شود، روستاهای کشور هستند. با توجه به شروع فصل بهار و آغاز کشاورزی و بازگشت برخی بومیان به محل سکونتشان باید از روستاها مراقبت کرد و کنترلهای پزشکی در مبادی روستاها صورت گیرد تا این بیماری در این مناطق شیوع پیدا نکند.
وی با اشاره به اینکه اگر موضوع پیشگیری با هماهنگی همه دستگاهها و همراهی مردم صورت گیرد، میتوان از این بحران عبور کرد، تصریح میکند: از آنجایی که این ویروس ناشناخته است و درمان قطعی آن کشف نشده است، تنها راه ممکن برای مقابله آن، پیشگیری است. به همین سبب مردم باید توصیههای بهداشتی را جدی بگیرند.
نماینده سمیرم در پاسخ به این انتقاد عمومی که اگر مسئولان بهمحض تشخیص بیماری در استانهای قم و تهران طرح قرنطینه را اجرا میکردند، امروز همه استانها با آن درگیر نبودند، میگوید: هرچند قرنطینه در مواردی از این دست خوب است، اما ممکن است برخی افراد مبتلا به آن ظواهر و علائم آن را نداشته باشند.، به هرحال قم یک مرکز مذهبی بوده که رفت و آمد در آنجا زیاد است. یا تهران بهعنوان پایتخت، افراد زیادی از سایر نقاط کشور در آن حضور دارند. از این جهت، به نظر میرسد قرنطینه در آن زمان سخت بود.
وی در همین راستا تأکید میکند: اما امروز با توجه به افزایش حساسیت و پذیرش عمومی، میتوان کرونا را مهار کرد و به سمت کاهشی پیش برد. شاید در گذشته میتوانستیم بهتر عمل کنیم، اما امروز هم دیر نیست و اگر مردم طرح قرنطینه خانگی را رعایت نکنند، نمیتوانیم این بحران را حل کنیم.
کمبودها در سمیرم و همراهی داروخانهها با مردم
سلیمی درباره کمبود امکانات پزشکی در استان اصفهان و چگونگی مدیریت و مهار بیماری در این استان میگوید: اینجا هم برخی کمبودها دیده میشود و مردم درخواست تجهیزات بهداشتی لازم را دارند. امروز هم هفتمین جلسه ستاد مبارزه با کرونا در شهرستان سمیرم برگزار شد و الحمدالله اقدامات خوبی، از جمله گندزدایی و سمپاشی معابر، کنترل مبادی شهرها و روستاها صورت گرفته است. برای رفع کمبودها نیز با مسئولان استانی مکاتباتی انجام شده و بناست با توجه به افزایش تولید، محصولات ضدعفونیکننده و تجهیزات بهداشتی، هرچه زودتر در اختیار دانشگاه علوم پزشکی قرار گیرد. هرچند کمبودهایی وجود دارد، اما خوشبختانه برخی داروخانهها و فروشگاههای شهرستان در حال همکاری با مردم هستند.
از قرون وسطایی خواندن قرنطینه تا تهدید مسافران به آن
بیش از ۲۰ روز از تشخیص نخستین موارد ابتلا به ویروس کووید ۱۹ یا بیماری کورنا در استان قم میگذرد. ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت در نخستین نشست خبری برای مقابله با کرونا، در پاسخ به این انتقاد که چرا شهر قم بهعنوان مبدأ این بیماری در کشور قرنطینه نشده، گفت «این کار در قدیم برای بیماریهای وبا و طاعون بوده است و اکنون قدیمی شده است». علاوهبراین، سعید نمکی، وزیر بهداشت نیز تأکید کرد «با قرنطینه شهرها موافق نیستیم، به قرنطینه کردن شهرها به دلیل اعتماد به آموزش و فرهنگ اعتقادی نداریم و تقاضا داریم که مردم شهرهای آلوده و شهر قم، این مناطق را ترک نکرده و ما را مجبور به قرنطینه اجباری با مدلهای بسیار سنتی و قدیمی نکنند.» با این حال، طی روزهای اخیر و با افزایش تصاعدی تعداد مبتلایان به این بیماری، وزیر بهداشت تأکید کرد: «مردم سفر نروند، از همه مردم میخواهم که برای مسافرت حرکت نکنند. وقتی چند روز محدودیت و منع رفتن به مدرسه اعمال میشود، افراد سفر نکنند و از نقاط آلوده یا غیرآلوده به نقاط دیگر کشور سفر نکنند. اگر فردی مشکوک به ابتلا باشد، ۱۴ روز به قرنطینه میرود». بهاینترتیب، بسیاری از جادههای منتهی به استانهای مختلف کشور مسدود شده است، با اینحال مسئولان همچنان بر طرح قرنطینه خانگی تأکید دارند.
استاندار قم: قرنطینه قم امکانپذیر نیست
استاندار قم روز دوشنبه در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان در سالن کرامت استانداری قم، بستن جاده توسط برخی استانها را اقدامی نادرست خواند و اظهار کرد: قائل به چنین کارهایی نیستیم ولی باید هشدارهای لازم در این زمینه داده شود تا هموطنان قم را بهعنوان مقصد سفر انتخاب نکنند.
وی با تأکید بر اینکه باید با آگاهی بخشی به مردم، ورودی بیمارستانها در استان کاهش یابد گفت: بنای استان تعطیلی هتلها و مسافرخانههای استان نیست ولی در شرایط کنونی، درصورتیکه الزامهای بهداشتی در این اماکن انجام نشود، چارهای جز تعطیلی آنها وجود ندارد.
استاندار قم با اشاره به این موضوع که ما باید دنبال راهکاری برویم که امکانپذیر، کارآمد و مؤثر باشد اظهار کرد: قم به لحاظ جغرافیایی در نقطه مواصلاتی ۱۷ استان کشور قرارگرفته و یک نقطه زیارتی و یک جهان شهر به شمار میآید، ازاینرو اگر میشد راهکار قرنطینه را اتخاذ کرد در همان اوایل ما اتخاذ میکردیم. ما از این گزینه عبور کردیم و قرنطینه گزینه کارآمد شناخته نمیشود. بهترین سیاست این است که مردم در خانهها بمانند و خودشان را از هرگونه اجتماع دور نگهدارند و حداقل حضور را داشته باشند، و بهترین و به رسمیت شناخته شدن ترین راه نیز همین است. اگر بخواهیم در قم قرنطینه که عملاً امکانپذیر نیست، را اجرا کنیم، باید جامعه هدف را روشن کنیم، ولی برای همه جمعیت نمیتوان قرنطینه را اجرا کرد.
استاندار با اشاره به شبهه ایجادشده در فضای مجازی برای قرنطینه شدن قم گفت: قرنطینه استان در سطح کارشناسی دارای موافقان و مخالفانی است و از ابتدای شروع بیماری نیز هیچ تکلیف و دستورالعملی برای قرنطینه قم نبود، ضمن اینکه شرایط و همچنین راهبرد مشخص برای قرنطینه شدن قم وجود نداشت.
استاندار قم، اظهار داشت: ایجاد قرنطینه و محدودیتهای بهداشتی در مبادی ورودی و خروجی استان نیاز به تمهیداتی وجود دارد که تأمین برخی از این تمهیدات و اقلام از عهده استان خارج است. تأکید وزارت بهداشت قرنطینه خانگی میباشد و قرنطینه شهری از ابتدا نیز راهبر وزارت بهداشت نبوده است.
اگر نميشود اجازه ندهيد مردم از خانه ها بيرون بيايند.
نگوييد مردم نيايند. بگوييد نبايد بيايند..
كه باز همان قرنطينه مي شود..
تا دير نشده اقدام قاطع بكنيد....
قم شهر معمولی است هیچ ویژگی خاصی ندارد تاریخی نشده است.
در مورد قم دو کار می توان کرد
اول قرنطینه شهر که بیماری از آن شیوع بیشتر نیابد.
دوم محک زدن داوطلبانه طب اسلامی، افرادی نظیر روازاده ها و تبریزیان به رقابت با پزشکی دانشگاه های تخصصی بپردازند اگر موفق بودند ادامه کار بدهند اگر کارشان نتیجه نداد، مجوز کار اینها و امثال آنها باطل شود. بساط چیزی بنام طب اسلامی جمع شود.
دست کم تجربه شود، اگر موفق نبودند، کسانی حق تولید ثروت از طریق مسائل پزشکی داشته باشند که تنها زیر نظر وزارت بهداشت کار کنند.
خانه خدا هم برای مدتی تعطیل شد.
از این سخنان میشه فهمید سلامت مردم برای مسوولین اهمیتی نداره
قرنطینه بهتراست یامرگ همه
جان آدم ها در اين نگاه ارزشي ندارد چه قم چه تهران چه هر جاي ديگر
دقيقا به همين دليل كه محل رفت و امد است و شهري مذهبي بايد قرنطينه ميشد.
بهتر است بگویید ما منابع مالی سرویس دهی نداریم اگر قرینطینه گردد.
..
زمانی که در قم و تهران شناسایی شده بود، دو هفته ای از انتشار گذشته بود، که با مرگ افراد در قم و با فاصله کمتر از یک هفته در تهران مسئولین فهمیدن.
حالا حساب کنید طبق آمار رسمی روزانه حدود ۱۸ میلیون سفر درون شهری در تهران انجام می شه و حدود سه میلیون از شهرهای اطراف به تهران تردد دارند، یعنی تا روز فهمیدن می شه چند سفر درون و برون شهری به تهران، چقدر باید پخش شده باشه؟
بنظر میرسد مسئولین اجرایی از بالا تا پائین به دلائل مختلف، بجای اینکه فاعل باشند ، مفعول هستند.
واقعا وقاحت هم حدی داره.این اظهارات با اون لیس زدن ضریح هیچ تفاوتی تو جهالت نداره
مساله تست کرونا نبود
اولین شهر کرونا تهران الکی گولتون زدن گفتن قم
این رو رئیس سازمان جهانی بهداشت هم گفت که کرونا در ایران از تهران شروع شد.
این مساله کاملا مبنای علمی داره همینطوری دیمی نیست
پیک بیماری های تنفسی اول در قم اتفاق افتاد
کشور نفوذ کرده حتما کشورهای اروپایی هم از قم گرفتن
قم از راه زمینی و دریایی به هیچ کشوری وصل نیست
قم فرودگاه هم ندارد