حشمت الله فلاحت پیشه، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، درباره لزوم تعطیلی ادارات دولتی و شرکتهای غیر دولتی گفت: اگر قانونی در شرایط اپیدمی بیماری وجود دارد شامل حال همه میشود و نه فقط ادارات دولتی؛ برخی از شرکتهای خصوصی به گونه استثماری از کارمندانشان کار میکشند در حالی که اگر قانونی هست باید فراگیر شود.
وی با بیان اینکه اگر در شرایط کار یعنی در زمانی که دولت اعلام اپیدمی کرد کارگران و کارمندان به کرونا مبتلا شوند، آنها حق دارند که از شرکت متبوع خود شکایت و درخواست دیه کنند، اظهار داشت: برای اینکه چنین شرایطی پیش نیاید و با توجه به اینکه پیشگیری مهمتر از درمان است باید این قانون به صورت فراگیر شکل بگیرد.
رئیس سابق کمیسیون امنیت ملی با بیان اینکه در ایران هنوز با کرونا برخورد شعاری میشود در حالی که برخورد عملی لازم است همگان باید مصون باشند و دولت باید مصونیت کسانی که فعال هستند را تامین کند و علاوه بر آن باید پاداش و کارگزینی در مورد آنها اعمال شود، تصریح کرد: مهمتر اینکه در دولت باید ستادی شکل بگیرد تا شرایط بعد از کرونا را پیشبینی کند؛ معتقدم اگر مسئولان سیاست کشور را اینگونه پیش ببرند، بعد از اتمام کرونا نوعی افسردگی ملی در کشور شکل خواهد گرفت.
وی با تاکید بر اینکه هنوز سیاست خوبی در مقابله با کرونا شکل نگرفته است و تعداد زیادی، عزیزان خودشان را از دست دادند و زندگی برای همه، حتی آنهایی که کسی را از دست ندادهاند مشقتبار شده است، بیان کرد: مردم یک ماهی را که ایام تفریح و تعطیلاتشان بوده در شرایط بحران سر میبرند به طوری که حتی اعضای خانواده به یکدیگر نزدیک نمیشوند در این شرایط ما میبینیم که برخی از مسئولان طرح کاهش یک ماهه تعطیلات تابستان را میدهند؛ این خیانت به مردمی است که بعد از کرونا دچار افسردگی میشوند.
فلاحتپیشه خاطرنشان کرد: در شرایط کنونی باید دانشگاهها و مدارس به صورت مجازی تشکیل کلاس دهند در عین حال در دولت سیاستهای تخفیفی برای مراکز مختلف آموزشی پژوهشی در نظر گرفته شود؛ چیزی که بحران سازتر است مسائل اجتماعی و روانی مردم است که میخواستند بعد از یک سال کار کردن ۱۵ روز تا یک ماه به تفریح و تعطیلات بروند، آنها دچار افسردگی میشوند که دولت باید این موضوع را در دستور کار داشته باشد.
کارگران در تنگنا هستند
محمدرضا بادامچی نیز، با اشاره به مشکلاتی که امروزه با توجه به شرایط شیوع ویروس کرونا در کشور برای کارگران ایجاد شده است، گفت: ما این موضوع را مرتبا پیگیری میکنیم، تنها مرجعی که می توان این دغدغه را از آن ها پیگیری کرد وزارت کار است؛ در واقع متولی ضوابط کار و حمایت از کارگران در چنین شرایطی همین وزارتخانه است.
بنابر گزارش ایسنا، وی افزود: البته بر اساس صحبت هایی که انجام شده دیگر نیازی به مراجعه حضوری برای دریافت مستمری بیمه بیکاری نیست و افراد می توانند از طریق یک سامانه به صورت مجازی این مراجعه غیرحضوری را داشته باشند، در چندین مورد نیز گفتند که قرار است برای این افراد ارائه بسته هایی را در نظر بگیرند.
عضو شورای مرکزی حزب اسلامی کار در پایان اضافه کرد: اما آن چه در این شرایط مورد دغدغه بوده و آنچه مورد نیاز این عزیزان است متاسفانه محقق نشده است و کارگران شدیدا در تنگنا قرار دارند، این موضوع باید بیشتر پیگیری شود.
مسئولین کرونا را جدی بگیرند
آذر منصوری گفت: ایران امروز درشرایطی با بحران کرونا دست و پنجه نرم می کند که با شدید ترین و ظالمانه ترین تحریم های یکجانبه بعد از خروج آمریکا از برجام روبرو شده است. در چنین شرایطی عدم دسترسی کادر بهداشت و درمان کشور به اقلام دارویی و بهداشتی به طور مستقیم بر سلامت و جان شهروندان ایرانی اثر می گذارد و از طرفی این بحران سایه خود را با وجود تحریم ها بر اقتصاد کشور نیز بیشتر کرده است.
بنابر گزارش ایسنا، وی ادامه داد: در این وضعیت کشور نیاز دارد که منابع مالی اش آزاد شود تا بتواند اقدامات ضربتی در درجه اول شهرها را قرنطبنه کند، بار نظام درمانی را سبک کند، فعالیتها را تعلیق کند و به کسبوکار و واحدهای آسیبدیده پول تزریق کند. در واقع مشکل دارو فقط یک سوی ماجراست در چنین شرایط دشواری هم دولت آمریکا و هم حامیان این تحریم ها از عوامل اصلی خسارتهای جانی ومالی به شهروندان ایران هستند.
وی در ادامه گفت: متاسفانه نقدی که به دولت وحاکمیت و به خصوص رسانه ملی وجود دارد این است که از ابتدا خودشان مسئله را جدی نگرفتند و به طور قطع می شد با تدابیری جلو انتشار این ویروس را از شهرهای مبدا به خصوص استان قم گرفت.این جدی نگرفتن مسئولان وقتی با بی اعتمادی ممزوج می شود کار را سخت تر می کند.
این فعال سیاسی گفت: بنابرایندر وهله اول باید مسئولین جدی بگیرند. من نمی دانم با چه منظقی تا چند شب پیش همچنان برنامه دور همی از تلویزیون پخش می شد. یا اینکه به رغم تعطیلی نماز جمعه و مراسم اعتکاف چرا هنوز در برخی مساجد نماز جماعت برپاست؟ اینها پیامی جز جدی نگرفتن این بیماری به شهروندان القا نمی کند.
ما نه ماسک داریم نه دستکش