آفتابنیوز : آفتاب: سرپرست وزارت نفت امکان اختصاص سهمیه بنزین برای سفرهای مردم را در حال حاضر منتفی دانست و اعلام کرد: این موضوع در هیئت ویژه کمیسیون تبصره 13 درحال بررسی است اما هنوز راهکاری عملی برای نحوه اختصاص آن پیشنهاد نشده است.
غلامحسین نوذری روز شنبه در حاشیه مراسم انعقاد قرارداد احداث سه خط لوله برای انتقال گاز فاز12 پارس جنوبی به خشکی، افزود: اگر راهکار اجرایی برای این امر پیدا شود حتما این سهمیه اختصاص داده میشود.
نوذری درپاسخ به سوال مهر مبنی براینکه آیا گفتههای وزیر سابق نفت ایران دربحران انرژی تا 15 سال آینده درست است، گفت: براساس برنامه ریزی 25 ساله، ایران در بخش گاز با مشکلی مواجه نیست زیرا با کشف ساختارهای جدید فرصتهای زیادی نیز برای ایران به وجود میآید.
وی تصریح کرد: اما در بخش نفت باید تلاش کنیم ضریب بازیافت میادین نفتی افزایش یابد زیرا با افزایش یک درصد ضریب بازیافت 5 میلیارد بشکه به ذخایر نفت ایران افزوده میشود.
نوذری به این سوال که آیا مدیرعامل جدید شرکت نفت وگاز پارس جنوبی با تجربه کمی که در کارهای اجرایی دارد به خوبی از عهده توسعه فازهای پارس جنوبی برمیآید، پاسخ روشنی نداد اما درباره آخرین وضعیت فازهای 6 تا 8 پارس جنوبی گفت: این پروژه با تاخیر مواجه بوده که مهمترین دلیل آن بخش دریا و هماهنگی شرکت صدرا و استات اویل بوده است که پس از تشکیل جلسات متعدد میان دو شرکت مقرر شد در آبان ماه سال جاری اولین فاز این پروژه به مرحله راه اندازی درآید.
سرپرست وزارت نفت درباره آخرین وضعیت خط لوله صلح و طولانی شدن مذاکرات گفت: مزیت نسبی ایران در بخش انرژی درگاز است چرا که کشورما با داشتن 27 تریلیون مترمکعب گاز مقام دوم را از نظر داشتن ذخایر گاز داراست و این درست نیست که تنها یک درصد از سهم بازار خارجی را داشته باشد.
به گفته نوذری، بعضی از کشورها مانند کانادا درحالی که نیمی از گاز ایران را دارانیست، 15 درصد از سهم بازار صادراتی گاز را به خود اختصاص داده است.
سرپرست وزارت نفت تاکید کرد: درنتیجه گازایران میتواند به عنوان یک مزیت در روابط خارجی و تسهیل کردن مسائل ایران درحل مشکلات خارجی و از سویی دیگر تامین کننده انرژی درکشورهای همسایه باشد.
وی گفت: درحال حاضر طرف هندی و پاکستانی درحال مذاکره بر سر حق ترانزیت هستند و فرصتهایی نیز تعیین شده است، اما این قرارداد بسیار بزرگ بوده وزمان زیادی را میطلبد.
سرپرست وزارت نفت درباره تزریق گاز به میادین نفتی تصریح کرد: تزریق گاز به میادین نفتی ایران به خصوص میادینی که نیمه دوم عمر خود را می پیمایند بسیار ضروری است به طوری که پیش بینی شده است تا سال 1394 تا 400 میلیون مترمکعب گاز به میدان های نفتی کشور تزریق شود درحالی که این رقم درحال حاضر 80 میلیون مترمکعب است.
نوذری درباره قرارداد کرسنت نیز گفت: ایران برای افزایش جایگاه خود در مجامع بین المللی باید به قراردادهای بین المللی خود پای بند باشد تا بتواند در بازار انرژی اعتماد سازی کند اما این قرارداد از نظر قیمت باید اصلاح شود چرا که با این قیمت دیگر کسی در دنیا گاز نمی فروشد.
وی درباره میدان گازی تازه کشف شده «سفید زاخور» اعلام کرد: این میدان تازه کشف شده، بسیار بزرگ است و کشف آن توجه دنیا را به ایران جلب می کند، اما در ایران به این مساله توجه چندانی نشد.
نوذری افزود: مقرر شده برنامه ریزی تلفیقی وزارت نفت برنامهای برای توسعه این میدان و لایههای اطراف آن حجم ذخایر آنها بسیار بزرگتر از میدان سفید زاخور است، اقدام کنند.
سرپرست وزارت نفت تاکید کرد: گاز این میدان از نوع شیرین است و همانند میدان گازی پارس جنوبی نیازمند تجهیزات پیچیدهشیرین سازی نیست.
وی درباره وضعیت کنونی قیمت های نفت ادامه داد: قیمت نفت مسیر کنونی خود را طی خواهند کردو هرچه به زمستان نزدیک شویم قیمت ها روندی صعودی خواهند داشت.
سرپرست وزارت نفت همچنین در جمع تعدادی از مدیران عامل شرکتهای پیمانکار عمومی نفتی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امضای این قرارداد حامل یک پیام مهم است، گفت: این قرارداد نشان میدهد که ایران تحت هر شرایط با وجود هر اتفاقی پروژههای خود را پیش میبرد.
نوذری افزود: ایران درهیچ یک از پروژه های خود مشکل مالی ندارد و اگر مشکلات کوچکی در این زمینه باشد قابل رفع است که پیشنهاد تشکیل صندوق سرمایه گذاری پارس نیز در همین راستا است.
وی اظهار داشت: امروز توسعه پارس جنوبی به دلیل مشترک بودن از مهمترین اولویت های وزارت نفت محسوب می شود و در این میان ایران برای جذب سرمایه معطل هیچ شرکت خارجی نخواهد ماند .
لازم به ذکر است که قرارداد احداث سه خط لوله برای انتقال گاز فاز12 پارس جنوبی به خشکی میان شرکت پتروپارس و شرکت تاسیسات دریایی منعقد شد.