کد خبر: ۶۴۲۹۱
تاریخ انتشار : ۰۴ شهريور ۱۳۸۶ - ۱۸:۴۹

تا تولید برق هسته‌ای چقدر مانده است؟

آفتاب‌‌نیوز : ‌ آفتاب: «احمد شیرزاد» استاد فیزیک دانشگاه تولید برق هسته‌ای در نیروگاه بوشهر توسط دانش و فن‌آوری داخلی در شرایط کنونی را بعید دانست و تأکید کرد: تولید برق هسته‌ای توسط نیروگاه بوشهر با توجه به شرایط کنونی تنها از عهده روس‌ها بر می‌آید که آنها هم به دلایل سیاسی خود را از این عرصه کنار کشیده‌اند. 

این اظهارات شیرزاد به دنبال آن ابراز شد که «پرویز فتاح» وزیر نیرو در گفت‌وگویی با روزنامه «ایران» ارگان دولت، ابراز امیدواری کرد تا به زودی شرایط برای تولید برق توسط راکتور نیروگاه هسته‌ای بوشهر تا حد 1000 مگاوات در سال فراهم شود. 

این در حالی است که «احمد شیرزاد» استاد فیزیک هسته‌ای و عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت با رد این پیش‌بینی، گفت: طبق برنامه زمانبندی شده، راکتور نیروگاه هسته‌ای بوشهر باید امسال راه‌اندازی می‌شد اما آنچه مهم است تأمین سوخت این نیروگاه و حمل آن به ایران تحت شرایطی کاملا امن است که روس‌ها هنوز به وعده‌های خود در این زمینه عمل نکرده‌اند. 

وی با بیان اینکه «سوخت هسته‌ای تولید داخل کشور در حد و شکلی نیست که قابل استفاده در نیروگاه بوشهر باشد»، اظهار داشت: ما در شرایط کنونی تنها توانایی تولید UF6 را داریم اما توانایی بازفرآوری و تبدیل آن به قرص‌ها و میله‌های سوخت را نداریم. این بدان معنا است که ما حداقل چند مرحله تا تولید سوخت هسته‌ای کافی در کشورمان فاصله داریم. 

شیرزاد اضافه کرد: حجم سوخت هسته‌ای مورد نیاز برای راه‌اندازی اولیه نیروگاه بوشهر فاصله زیادی تا تولید داخلی ما دارد زیرا برای تأمین سوخت نیروگاه بوشهر حداقل احتیاج به فعالیت 50 هزار سانتریفیوژ در یک مقطع زمانی چند ساله به علاوه تکمیل حلقه‌های بعدی داریم. 

عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت بر این مبنا استفاده از سوخت تولید داخل برای راه‌اندازی نیروگاه بوشهر را «منتفی» دانست و افزود: در این میان روس‌ها به دلایل عمدتا سیاسی حتی به قراردادهای گذشته هم پشت کرده‌اند و تأمین سوخت از منبع دیگری هم متصور نیست. 

وی مسأله «مدیریت سوخت»‌ و «مدیریت راکتور» را دیگر مسأله پراهمیت در بحث راه‌اندازی راکتور نیروگاه بوشهر بیان کرد و گفت: مدیریت راکتور یک بحث بسیار پیچیده فنی است که در حال حاضر تکنولوژی آن در کشور ما وجود ندارد. معنای این حرف آن است که حتی اگر سوخت مورد نیاز نیروگاه بوشهر هم به طریقی تأمین شود، برای مدیریت راکتور این نیروگاه،‌ حداقل برای چند سال احتیاج به کمک‌های گسترده فنی کشورهای خارجی داریم. 

این تحلیلگر مسائل هسته‌ای بر این اساس تأکید کرد: با توجه به این مسائل، بنده بسیار بعید می‌دانم که تولید برق هسته‌ای در نیروگاه بوشهر به عمر دولت نهم برسد مگر اینکه روس‌ها همت ویژه‌ای در این زمینه به خرج بدهند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین